Τρίτη, 19 Ιούνιος 2018 16:46

ΒOΛΕΪ: Τρίτη θέση για τις παγκορασίδες του ΝΟΚ στο φάιναλ φορ της ΕΣΠΕΠ

Γράφτηκε από τον

Την τρίτη θέση κατέκτησε η ομάδα βόλεϊ του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας στο φάιναλ του πρωταθλήματος βόλεϊ παγκορασίδων της Ε.Σ.ΠΕ.Π., που έγινε το Σαββατοκύριακο στο κλειστό γυμναστήριο της Σπάρτης.

Ο ΝΟΚ ηττήθηκε στον ημιτελικό με 3-2 από τον Παμβοχαϊκό και νίκησε στον μικρό τελικό με 3-0 σετ τον Απόλλωνα Πατρών.

Ο Σπαρτιατικός νίκησε στο δεύτερο ημιτελικό με 3-1 τον Απόλλωνα Πατρών, αλλά στον τελικό έχασε στο τάι μπρέικ από τον Παμχοχαϊκό, παρότι προηγήθηκε με 2-0 σετ! Ο Παμχοχαϊκός πήρε έτσι τον τίτλο στην Πελοπόννησο, ο Σπαρτιατικός ήταν δεύτερος, ο ΝΟΚ τρίτος και ο Απόλλωνας Πατρών τέταρτος.

Να σημειωθεί ότι οι ομάδες που προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό, ο Παμβοχαϊκός και ο Σπαρτιατικός δηλαδή, εξασφάλισαν και τη συμμετοχή τους στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, που θα γίνει στην Αθήνα από τις 29 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου.

Καλύτερη πασαδόρος η Αραπάκη

Ο ΝΟΚ έχασε στις λεπτομέρειες την πρόκριση στον τελικό και την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο στην Πελοπόννησο. Η Γαρυφαλλιά Αραπάκη, ωστόσο, αναδείχθηκε καλύτερη πασαδόρος του τουρνουά. Οι προπονητές του ΝΟΚ Γιάννης Σκαρτσίλης και Δημήτρης Καθάρειος στηρίχθηκαν στις εξής αθλήτριες: Γαρυφαλλιά Αραπάκη, Μαρία Ζαφειροπούλου, Μαρία Αγγελοπούλου, Παυλίνα Τσεκουρά, Κατερίνα Σώκου, Σωτηρία Αθανασοπούλου, Δώρα Γαλανοπούλου, Ειρήνη Σακελλαρίου, Αννα Μπακούρου, Αντωνία Μαυράκη, Κατερίνα Πανταζή, Ιωάννα Νικολοπούλου και Αλεξάνδρα Νικολοπούλου.

Να σημειωθεί ότι τη διοργάνωση υποστήριξε ο Δήμος Σπάρτης, που ήταν συνδιοργανωτής με τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Σπάρτης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Ημιτελικοί

Γ.Α.Σ Παμβοχαϊκός- ΝΟΚ 3-2

Σπαρτιατικός Γ.Σ. - Απόλλωνας Πατρών 3-1

Τελικοί

Μικρός τελικός: ΝΟΚ – Απόλλωνας Πατρών 3-0

Μεγάλος τελικός: Παμβοχαϊκός – Σπαρτιατικός 3-2