Παρασκευή, 22 Ιούνιος 2018 14:48

Συνάντηση Βελτζ με την εθνική ανδρών του 1980!

Γράφτηκε από τον

 

Μετά από 8 μέρες στην Ελλάδα, ο Γιέρζι Βελτ επέστρεψε χθες στην Πολωνία, γεμάτος από συναισθήματα και συγκινήσεις.

Ο θρύλος του παγκοσμίου βόλεϊ βρέθηκε ύστερα από 30 χρόνια ξανά στην Καλαμάτα, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Μεσσηνιακού, ο οποίος τον τίμησε το περασμένο Σάββατο στην επετειακή εκδήλωση για τα 130 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου! Ο Πολωνός προπονητής ήταν αυτός που οδήγησε το Μεσσηνιακό στις μεγαλύτερες επιτυχίες του στο πρωτάθλημα βόλεϊ της Α’ εθνικής το 1986.

Ο Βελτζ ευχαρίστησε θερμά τους ανθρώπους του Μ.Γ.Σ. για την πρόσκληση και την βράβευση του, αλλά και του αδερφού του.

Στο διάστημα της παραμονής του στην Καλαμάτα είχε την ευκαιρία να συναντήσει πολλούς γνωστούς και φίλους. Οι συναντήσεις όμως δεν σταμάτησαν στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, καθώς επισκέφτηκε και την Αθήνα όπου τον περίμενε η εθνική ανδρών του 1980. Με πρωτοβουλία του Νίκου Ηλιόπουλου οι αθλητές της Εθνικής ομάδας του 1979-80 συναντήθηκαν με τον δάσκαλο τους στον φιλόξενο χώρο Penarrubia ιδιοκτησίας του Βλάση Σταθοκωστόπουλου που ανέλαβε και την φιλοξενία της εκδήλωσης.

Η συγκίνηση ήταν έκδηλη, καθώς ο Βελτζ βρέθηκε στο τιμόνι των Εθνικών ομάδων από το 1975 μέχρι το 1985.

Η ομάδα του 1980 είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα ανδρών, καθώς και δύο μετάλλια στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1979 και του 1983. Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος, ήταν εκεί μαζί με τον τότε γενικό γραμματέα της ομοσπονδίας Θανάση Μπελιγράτη ο οποίος μαζί με τον αείμνηστο πρόεδρο Μιχάλη Μαστρανδρέα ήταν οι παράγοντες που εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν την πρόσληψη του Γιέρζι Βελτζ.

Από τη θρυλική ομάδα του 1979-80 τίμησαν τον Βελτζ, ο Μιχάλης Γεωργαντής, ο Ηρακλής Δωριάδης, ο Γρηγόρης Μαλουσάρης, ο Νίκος Ηλιόπουλος, ο Μιχάλης Κολιόπουλος, ο Γιάννης Λάιος, ο Στέλιος Καζάζης, ο Χρήστος Τριανταφυλλόπουλος. Απουσίαζαν ο Στέφανος Πολύζος, ο Γιάννης Νικολαΐδης και ο Κώστας Γκουντάκος αλλά και ο Βαγγέλης Κοκκιναράς από την ομάδα του 1979. Από την ομάδα του 1980 που ξεκίνησαν ως έφηβοι και από το 1981-82 στελέχωσαν σταδιακά την Εθνική ανδρών και έφτασαν μέχρι και το χάλκινο μετάλλιο της Γάνδης ήταν οι Δημήτρης Γόντικας, Γιάννης Φάκας, Σάκης Μουστακίδης, Τάσος Τεντζέρης και Μιχάλης Τριανταφυλλίδης.