Δευτέρα, 25 Ιούνιος 2018 18:44

ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Δύο σερί ανόδους μετρά ο Απόλλωνας!

Γράφτηκε από τον

 

Στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής Γυναικών βόλεϊ θα συμμετάσχει τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Απόλλωνας Καλαμάτας καθώς για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν κατάφερε να πανηγυρίσει μια άνοδο!

Η “ασπρόμαυρη” ομάδα τη χρονιά που έφυγε πραγματοποιώντας μια αξιόλογη πορεία στο πρωτάθλημα της β’ εθνικής, έκοψε πρώτη το νήμα στον όμιλο της μετά από συγκλονιστικά παιχνίδια στα πλέι-οφ με αντίπαλο την Ολυμπιάδα Πατρών και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Πελοποννήσου στη συνέχεια συμμετείχε σε αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Α2, που έγιναν το Μάϊο στην Κρήτη. Εκεί με μια μόνο νίκη και συνδυασμό αποτελεσμάτων πήρε το ένα από τα τέσσερα εισιτήρια για την Α2, όπου θα συμμετάσχει για πρώτη φορά μετά την επαναδραστηριοποίηση της, το 2014. Να σημειωθεί ότι το τμήμα βόλεϊ είναι από τα πιο παλιά και ιστορικά στην Καλαμάτα, καθώς έχει ιδρυθεί το 1927, έχοντας μάλιστα και δικό του, ιδιόκτητο γήπεδο, στο χώρο που σήμερα βρίσκεται το νέο δημαρχείο Καλαμάτας.

Για αυτή την πολύ σημαντική επιτυχία για τον Καλαματιανό σύλλογο, που σε διάστημα 4 ετών από την επαναδραστηριοποίηση του, τη νέα περίοδο θα αγωνίζεται σε εθνική κατηγορία, μίλησαν στο “Notosport” ο προπονητής Μπάμπης Μυτσκίδης σε συνέντευξη που μας παραχώρησε, η υπεύθυνη του τμήματος βόλεϊ Βίκυ Καραμπάτσου και οι αθλήτριες, η αρχηγός Ερμιόνη Ιωσηφίδη και η Βερονίκη Κοτσώρη.

Τι λέει ο προπονητής Μπ. Μυτσκίδης

Ο Μπάμπης Μυτσκίδης έχει αναλάβει την τεχνική καθοδήγηση του Απόλλωνα τα δύο τελευταία χρόνια. Το τμήμα βόλεϊ οργανώθηκε ώστε να λειτουργεί σε πλαίσια ομάδων μεγαλύτερων κατηγοριών.

- Ξεκινώντας θα θέλαμε να μας κάνετε έναν απολογισμό για τη χρονιά που πέρασε.

“Ηταν μια αρκετά δύσκολη χρονιά και μεγάλη, όπως αποδείχτηκε στο τέλος γιατί είχαν να γίνουν πολλά χρονιά αγώνες πλέι-οφ και η πρωταθλήτρια ομάδα από κάθε όμιλο ανέβαινε κατηγορία. Μια δύσκολη χρονιά σε ένα αρκετά καλό πρωτάθλημα και με τον τραυματισμό του Νικολακοπούλου τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα, αλλά τελικά τα καταφέραμε. Ολες οι παίκτριες βοήθησαν πολύ για να επιτευχθεί ο στόχος και η Βίκυ Καραμπάτσου προλάβαινε να λύσει όποια προβλήματα που πήγαιναν να δημιουργηθούν”.

- Στόχος ήταν η πρωτιά και η διεκδίκηση της ανόδου ή αυτό προέκυψε στην πορεία;

“Εμείς δεν ξεκινάμε το πρωτάθλημα κοιτώντας πως θα ανέβουμε. Ξεκινάμε με σεβασμό σε όλους τους αντιπάλους και προσπαθούμε εμείς να γίνουμε όσο καλοί γίνεται και αν έρθει η άνοδος τότε την διεκδικούμε. Στην πορεία έγινε αυτό, άλλα όπως προανέφερα άλλαξαν λίγο τα πράγματα με τον τραυματισμό της Νικολακοπούλου. Για να βγούμε πρωταθλητές στην Πελοπόννησο έπρεπε να κερδίσουμε την Ολυμπιάδα με την οποία παίξαμε στον τελικό, χωρίς την Νικολακόπουλου στο τελευταίο και κρίσιμο παιχνίδι. Κάναμε αλχημείες ώστε να καλύψουμε το κενό της και αυτό δίνει ακόμη περισσότερα συγχαρητήρια στις παίκτριες που έκαναν το καλύτερο για να τα καταφέρουν. Θεωρώ ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα στην κατηγορία κάτι που φαίνεται και από τη βαθμολογική συγκομιδή ήμασταν 13 βαθμούς από τη δεύτερη ομάδα και όλα θα μπορούσαν να χαθούν στα πλέι-οφ του ομίλου. Παρόλα αυτά τα καταφέραμε και θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στις παίκτριες μου”.

- Ποιο ήταν το μυστικό για την επιτυχημένη χρονιά;

“Το μυστικό είναι ότι δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στο τμήμα και λίγοι παίρνουν τις αποφάσεις. Η διοίκηση θεωρώ ότι μου έδειξε εμπιστοσύνη, πήρα το ρίσκο και στο τέλος δικαιωθήκαμε. Οπως και τη νέα χρονιά αυτό θα είναι το μυστικό, να είμαστε ομάδα μέσα στο γήπεδο”.

- Ενα κεφάλαιο κλείνει με τη Β’ εθνική να αποτελεί παρελθόν και ένα κεφάλαιο ανοίγει με τη συμμετοχή της ομάδας στην Α2 γυναικών, όπου θα συμμετάσχει ο Απόλλωνας για πρώτη φορά τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ποιος θα είναι ο στόχος;

“Στόχος μας είναι να εδραιωθούμε στην κατηγορία. Οσο πιο νωρίς να τελειώσουμε το θέμα παραμονής και από εκεί και μετά οτιδήποτε καλό έρθει θα το διεκδικήσουμε. Θεωρώ ότι θα είναι καλό πρωτάθλημα είναι μια αξιόλογη κατηγορία η Α2. Θέλουμε να παίξουμε καλό βόλεϊ και να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Οχι απαραίτητα να είναι φίλαθλος της ομάδας, αλλά φίλος του αθλήματος και να έρχεται να βλέπει όμορφο βόλεϊ”.

- Ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά έχει ξεκινήσει. Αναμένονται αλλαγές στο ρόστερ, πως θα είναι η ομάδα την ερχόμενη σεζόν;

 “Ο σχεδιασμός έχει ξεκινήσει και θέλουμε να κάνουμε ένα μεγαλύτερο ρόστερ. Θα υπάρξουν ανανεώσεις και θα έρθουν και καινούργιες παίκτριες. Μας ενδιαφέρει η ομάδα να παρουσιαστεί πάνοπλη σε όλες τις θέσεις ώστε να έχουμε περισσότερες επιλογές. Κάτι που είναι και ο στόχος που έχουμε βάλει με τη διοίκηση.

Εχουμε σκοπό να δημιουργήσουμε ένα νεανικό και φιλόδοξο σύνολο με αθλήτριες οι οποίες θα έχουν όλα τα προσόντα να παίξουν υψηλό βόλεϊ. Κάτι που θα επιδιώξουμε μέσα από πολύ δουλειά”.

Καραμπάτσου: “Τα αποτελέσματα έρχονται μέσα από τη δουλειά”

Η υπεύθυνη του τμήματος βόλεϊ Βίκυ Καραμπάτσου για τη χρονιά που έφυγε μας είπε:

“Ηταν απόλυτα επιτυχημένη η χρονιά. Ηταν κάτι που το περιμέναμε γιατί δουλέψαμε για να το πετύχουμε. Το μότο μας είναι η δουλειά, να παίξουμε καλό βόλεϊ, να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο και τα αποτελέσματα έρχονται μέσα από τη δουλειά. Τίποτα δεν μας δόθηκε έτοιμο, έχουμε μάθει να δουλεύουμε”.

Οσο για το τι να περιμένουμε τη νέα σεζόν ανέφερε: “Πρώτα απ’ όλα μας ενδιαφέρει να παίξουμε καλό βόλεϊ και να μείνουμε στην κατηγορία. Από εκεί και πέρα θα κοιτάξουμε να πάρουμε ότι περισσότερο μπορούμε μέσα στο γήπεδο”.

Ιωσηφίδη: “Τεράστια η επιτυχία μας”

Η αρχηγός Ερμιόνη Ιωσηφίδη βρίσκεται δύο χρόνια στην ομάδα, έχοντας καταφέρει να πανηγυρίσει άνοδο δύο φορές. Αναφερόμενη στη σεζόν που πέρασε μας είπε: “Η χρονιά ολοκληρώθηκε με επιτυχία παρόλο που είχαμε και άτυχες στιγμές με κορυφαία αυτή με τον τραυματισμό της συμπαίκτριας μας Δήμητρας Νικολακοπουλου. Εμένα ο τραυματισμός της Δήμητρας αποτέλεσε την κινητήριο δύναμη ήταν σαν να έπρεπε να ολοκληρώσω αυτό που είχε ξεκινήσει, με βοήθησε να βρω τη δύναμη να αγωνιστώ στα υπόλοιπα παιχνίδια και αυτά στη Κρήτη, δίνοντας ότι καλύτερο ώστε να πετύχουμε το στόχο μας. Σαν αρχηγός της αφιερώνω τις μετέπειτα νίκες της ομάδας.

Ετσι όπως τελικά ολοκληρώθηκε η χρονιά είναι τεράστια επιτυχία γιατί αγωνιστήκαμε στην τελική φάση αποδεκατισμένες και με αθλήτριες-μαθήτριες (Φωτεινή Αντωνοπούλου, Θεόνη Μπούνα) που εκείνη την περίοδο έδιναν πανελλήνιες. Οι μικρές υπερέβαλαν εαυτό γιατί και με τις πανελλήνιες κρίνονταν η μετέπειτα πορεία της ζωής τους και βοήθησαν ώστε να πάρουμε το εισιτήριο για την Α2. Τους εύχομαι να έχουν καλά αποτελέσματα, καλή πορεία στη ζωή τους και καλή πορεία σε ότι και να κάνουν. Τις ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συνεργασία που είχαμε”.

Σχετικά με τον τρόπο αντίδρασης δευτερόλεπτα μετά την επικράτηση στον τελευταίο αγώνα με την Ολυμπιάδα, σημείωσε: “Ηταν η πίεση που είχε μαζευτεί όλη τη χρονιά, ο τραυματισμός της Δήμητρας, το γεγονός ότι στο τελευταίο ματς ήμασταν αουτσάιντερ γιατί βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και με ψυχή και δύναμη καταφέραμε και πήραμε τη νίκη. Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι θα χάσουμε και θα μείνουμε έξω από την τελική φάση, που θα γινόταν στην Κρήτη”.

Οσο για τη νέα περίοδο, θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην ομάδα, αφού συμφώνησε να παραμείνει. Σχετικά με αυτό ανέφερε: “Θα είμαι στο δυναμικό της ομάδας και τη νέα περίοδο, ουσιαστικά στόχος επετεύχθη δύο χρονιές δύο κατηγορίες. Μου ζητήθηκε να βοηθήσω και φέτος πράγμα που θα γίνει, καθώς μιλήσαμε με τους ανθρώπους της ομάδας και αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας και για την επόμενη χρονιά.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον προπονητή Μπάμπη Μυτσκίδη, τη Βίκυ Καραμπάτσου που ήταν παντού και πάντα δίπλα σε ότι και αν χρειαστήκαμε”.

Κοτσώρη: “Νιώθουμε δικαιωμένες”

Η αθλήτρια Βερονίκη Κοτσώρη είναι στον Απόλλωνα τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ έχει ξεκινήσει το βόλεϊ από τον Πυργέα, ακολούθησε ο Ολυμπιονίκης Αρχαίας Ολυμπίας και μετά για δύο χρόνια αγωνίστηκε στον Ακρίτα. Στο σύντομο απολογισμό της, για τη χρονιά, δήλωσε: “Πετύχαμε τον στόχο που είχαμε θέσει στην αρχή της χρονιάς. Είχαμε μία διοίκηση η οποία στάθηκε σε κάθε παίκτρια χωριστά και μας πρόσφερε πράγματα τα οποία άλλες ομάδες της ίδιας κατηγορίας δεν έχουν. Νιώθουμε ικανοποιημένες, δικαιωμένες για τις προσπάθειες που καταβάλαμε στις προπονήσεις και από το αποτέλεσμα που ήταν να αναδειχθούμε πρωταθλήτριες Πελοποννήσου και φυσικά η άνοδος της ομάδας στη μεγαλύτερη κατηγορία. Στην αρχή είχαμε ξεκινήσει ταπεινά, αλλά στην πορεία βλέποντας την βελτίωση που είχαμε η κάθε κοπέλα ξεχωριστά, αλλά και σαν ομάδα δέσαμε και αρχίσαμε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε το στόχο, την άνοδο της ομάδας, κάτι που τελικά καταφέραμε. Υπήρξε ο φόβος να μην τα καταφέρουμε, αλλά είχαμε πίστη και βοήθησε πάρα πολύ ψυχολογικά και ο προπονητής. Πίστεψε σε εμάς, όταν εμείς οι ίδιες δεν πιστέψαμε.

Υπήρχε το άγχος μήπως χάσουμε την άνοδο, αλλά σταθήκαμε τυχερές γιατί πετύχαμε την μία νίκη που χρειαζόταν. Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει κάτι παραπάνω, αν δεν υπήρχε ο τραυματισμός της Νικολακοπούλου, το γεγονός ότι είχαμε άγχος, καθώς επίσης και το άγνωστο γιατί δεν ξέραμε ποιες ήταν οι αντίπαλες ομάδες, αν και στη διάρκεια των αγώνων διαπιστώσαμε ότι ήταν σχεδόν της ίδιας δυναμικής. Τελικά τα καταφέραμε και όπως προανέφερα πετύχαμε τον στόχο μας που ήταν η άνοδος”.