Σάββατο, 30 Ιούνιος 2018 11:59

Ο απολογισμός του τμήματος βόλεϊ του Μεσσηνιακού

Γράφτηκε από τον

 

Με την γυναικεία ομάδα να τερματίζει στην 3η θέση του ομίλου της στην Α2 εθνική και την ακαδημία να έχει αξιόλογη παρουσία σε όλα τα πρωταθλήματα που συμμετείχε, ολοκληρώθηκε η φετινή χρονιά για το τμήμα βόλεϊ του Μεσσηνιακού.

Με αφορμή το φινάλε της σεζόν λοιπόν, ο παράγοντας της ομάδας Χρήστος Ζερίτης έκανε τον απολογισμό της φετινής παρουσίας του τμήματος.

“Με το τέλος της προπονητικής και αγωνιστικής περιόδου όλων των ομάδων του τμήματος βόλεϊ, θεωρούμε υποχρέωσή μας να κοινοποιήσουμε τα πεπραγμένα, αλλά και να ευχαριστήσουμε αυτούς που συμπαραστάθηκαν στο Τμήμα Βόλεϊ του ιστορικού Συλλόγου μας.

Η Ομάδα Γυναικών τερμάτισε στην 3η θέση την κανονική περίοδο για το πρωτάθλημα Α2 Εθνικής κατηγορίας περιόδου 2017-2018, έχοντας σε 16 αγώνες 35 βαθμούς, 12 νίκες και 4 ήττες με κερδισμένα σετ 39 και χαμένα 18. Αγωνίστηκε στα Play off ανόδου στην Pre League, στα οποία η Άρτεμις Κορυδαλλού κατέκτησε την 1η θέση και την άνοδο, οι Αμαζόνες Ερυθραίας την 2η, η ομάδα της Αγ. Παρασκευής την 3η και η ομάδα μας την 4η.

Στην 4η συνεχή χρονιά της στην Α2, και για 6η συνεχή χρονιά με την Γωγώ Σουρή ως προπονήτρια-παίκτρια, βασίστηκε στις παρακάτω αθλήτριες: Ζερδεβά Ιουλία, Ζερίτη Αθηνά, Καράμπελα Χρύσα, Κουτσουροπούλου Μιράντα, Κωνσταντοπούλου Μαρία, Μαλαπάνη Κωσταντίνα, Μπαξιβανάκη Σοφιτίνα, Μπένου Βαρβάρα, Μπιρμπίλη Στέλλα,Ναλμπάντη Μαρία, Πασσιά Κωνσταντίνα, Πατρινέλη Ιωάννα, Παυλέα Δήμητρα, Πετροπούλου Βασιλίνα, Ραμούνδου Νατάσα, Σκλήρη Σπυριδούλα, Σουρή Γωγώ, Φωτεινάκη Κατερίνα, Χάσκου Μαρία και Χειλαδάκη Κέλλυ.

Η ομάδα Νεανίδων προκρίθηκε ως 1η από την Α΄ φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος, αλλά στην Β΄ Φάση αντιμετώπισε την ισχυρή ομάδα της Κορίνθου και αποκλείστηκε από την συνέχεια χάνοντας και τις δύο φορές. Έδωσε 5 αγώνες συνολικά, έχοντας 3 νίκες και 2 ήττες και 9-7 σετ. Με προπονήτρια την Γωγώ Σουρή βασίστηκε στις εξής αθλήτριες: Μπαξιβανάκη, Μπένου, Μαλαπάνη, Ρομπάκη, Καραμπάτσου, Παπαδοπούλου, Κουτσουροπούλου, Γεωργιοπούλου, Πατρινέλη, Πετροπούλου, Μπιρμπίλη, Καράμπελα και Κοτταρίδη. Οι περισσότερες από τις παραπάνω αθλήτριες έδωσαν πανελλήνιες εξετάσεις και τη νέα χρονιά θα είναι φοιτήτριες.

Η ομάδα Κορασίδων, με προπονήτρια την Γωγώ Σουρή, τερμάτισε 1η στον Ε΄ όμιλο που αγωνίστηκε έχοντας σετ 24-3 στους 8 αγώνες που έδωσε. Αγωνίστηκε στην Β΄ Φάση με αντιπάλους τον Ακρίτα, την Πύλο, την Αμαλιάδα και τον Πύργο. Τερμάτισε πάλι 1η έχοντας 12-2 σετ και προκρίθηκε στο Final Four Πελοποννήσου. Κληρώθηκε να αγωνιστεί στον ημιτελικό με το ΝΟΚ. Ο αγώνας έγινε στις 28 Απριλίου στην Καλαμάτα και η ομάδα μας ηττήθηκε με 1-3. Ακολούθως την επόμενη μέρα 29 Απριλίου η ομάδα μας ταξίδεψε στο Κιάτο και αγωνίστηκε με την ομάδα της Κορίνθου για τις θέσεις 3-4. Με ήττα 1-3 ολοκληρώθηκε ο αγώνας και η 4η θέση στην Πελοπόννησο, μεταξύ 52 ομάδων.

Η ομάδα μας σε όλους τους αγώνες της βασίστηκε στις εξής αθλήτριες: Μπαξιβανάκη Σοφιτίνα, Μπένου Βαρβάρα, Μαλαπάνη Κωνσταντίνα, Βασιλειάδη Κυριακή, Μπιρμπίλη Στέλλα, Πατρινέλη Ιωάννα, Πετροπούλου Βασιλίνα, Διασάκου Μαρία, Αδαμοπούλου Αγγελική, Μπαστακού Σταυρούλα, Μαστορέα Μαρβίνα, Μουργή Σάντυ, Ρούσση Ιωάννα, Σιωρά Εφνίκη, Ηλιάδη Ζωή, Δαλκαφούκη Διονυσία, Μαμανέα Νεφέλη.

Η ομάδα Παγκορασίδων αγωνίστηκε στον Β΄ όμιλο στην Α΄ Φάση σετ και τερμάτισε 1η με σετ 18-2. Στην Β΄ Φάση τερμάτισε 2η με σετ 11-10 και δεν προχώρησε. Μέχρι τον Δεκέμβριο 2017 η ομάδα είχε προπονήτρια την Βιβή Τασιοπούλου, η οποία παραιτήθηκε και η ομάδα συνέχισε με την Γωγώ Σουρή. Βασίστηκε στις εξής αθλήτριες: Μπένου Β., Μουργή Κ., Διασάκου Μ., Μαστορέα Μ., Πετροπούλου Β., Μπιρμπίλη Σ., Μπαστακού Σ., Αδαμοπούλου Α., Σιωρά Ε., Ηλιάδη Ζ., Μπουγά Μ., Τσάλτα Ξ., Μαμανέα Ν., Δαλκαφούκη Δ., Ρούσση Ι.

Στις Ακαδημίες την περίοδο 2017-2018 αθλήθηκαν περί τα 90 κορίτσια με προπονητές τον Παναγιώτη Μητρόπουλο, την Μαρία Χρονοπούλου, την Βιβή Τασιοπούλου, και μετά την παραίτησή της την Γωγώ Σουρή, με επικουρικό τον Τάκη Θεοδωρόπουλο. Αρκετά κορίτσια προχώρησαν γρήγορα, έβγαλαν δελτίο και αγωνίστηκαν στην ομάδα Παγκορασίδων, ενώ κάποια άλλα αγάπησαν το Βόλεϊ και συνέχισαν στο καλοκαιρινό ειδικό camp με την Γωγώ Σουρή.

Το καλοκαιρινό Camp έγινε για 2 εβδομάδες τον Ιούνιο υπό την επίβλεψη της Γωγώς Σουρή, πήραν μέρος 15 συνολικά κορίτσια και υπήρξε απόλυτα επιτυχημένο στους στόχους του”.

Κλείνοντας την ανακοίνωση του, ο Μεσσηνιακός ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς που στήριξαν φέτος το τμήμα βόλεϊ.