Δευτέρα, 23 Ιούλιος 2018 14:03

Α2 ΒΟΛΕΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Διπλή εκπροσώπηση με Μεσσηνιακό, Απόλλωνα

Γράφτηκε από τον

Μετά από δύο χρόνια η Μεσσηνία θα έχει και πάλι διπλή εκπροσώπηση στο πρωτάθλημα της Α2 βόλεϊ γυναικών.

Στον ...παλιό Μεσσηνιακό προστέθηκε τη φετινή χρονιά και ο νεοφώτιστος Απόλλων Καλαμάτας. Οι δύο ομάδες ξεκινούν την προσπάθεια για διάκριση στις 20 με 21 Οκτωβρίου. Ο Μεσσηνιακός εκτός έδρας με την Ενωση Βύρωνα και ο Απόλλωνας εντός με την Πετρούπολη. Η κληρωτίδα έβγαλε το μεταξύ τους ντέρμπι στο φινάλε του α’ γύρου, που θα.... διεξαχθεί του χρόνου και συγκεκριμένα στις 12 ή 13 Ιανουαρίου.

Μεσσηνιακός και Απόλλωνας έχουν τοποθετηθεί στον Α’ όμιλο, όπου θα βρεθούν αντιμέτωπες με τις ομάδες Ποσειδώνας Λουτρακίου, Αστέρας Αγίου Δημητρίου, Νηρέας Χίου, ΑΘΛΕΣ Ηρακλείου, Απόλλωνας Πάτρας, Απολλώνιο Κερατσινίου, Αμαζόνες Νέας Ερυθραίας, Αγία Παρασκευή, Πετρούπολη και Ενωση Βύρωνα.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, στην Pre League θα ανέβουν μία ομάδα από κάθε όμιλο, ενώ θα υποβιβαστούν από τον Α’ όμιλο στη Β’ εθνική/Περιφερειακό από δύο έως 4 ομάδες, ανάλογα με το πόσες θα υποβιβαστούν αντίστοιχα από την Pre League  και γεωγραφικά ανήκουν στο Νότο.

Αναλυτικά τα δεδομένα για άνοδο και υποβιβασμό έχουν ως εξής: 

 

ΑΡΘΡΟ 4ο: ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ - ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΩΝ – ΑΝΟΔΟΣ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

α) Σε κάθε όμιλο θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία και σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα βγει μετά από κλήρωση.

β) Άνοδος στην Pre League Γυναικών

Στην Pre League Γυναικών θα αγωνίζονται από τη νέα αγωνιστική περίοδο 2019-2020 οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα σε κάθε έναν από τους δύο ομίλους του πρωταθλήματος.

γ) Υποβιβασμός στην Β’ Εθνική/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Γυναικών

1) σε περίπτωση που από την Pre League Γυναικών υποβιβαστούν δύο ομάδες που ανήκουν γεωγραφικά στην ΕΣΠΑΑΑ, στην ΕΣΠΕΔΑ και στην ΕΣΠΕ Κρήτης, στη Β’ Εθνική/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Γυναικών θα υποβιβαστούν:

α) από τον Α’ Όμιλο οι ομάδες που θα καταλάβουν την 9η, 10η, 11η και 12η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος

β) από τον Β’ Όμιλο οι ομάδες που θα καταλάβουν την 11η, 12η, 13η και 14η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος

2) σε περίπτωση που από την Pre League Γυναικών υποβιβαστεί μία ομάδα που ανήκει γεωγραφικά στην ΕΣΠΑΑΑ, στην ΕΣΠΕΔΑ και στην ΕΣΠΕ Κρήτης και μία ομάδα που ανήκει γεωγραφικά στην ΕΠΕΣ Θεσσαλονίκης και στην ΕΣΠΕ Κεντρ Ελλάδας, στη Β’ Εθνική/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Γυναικών θα υποβιβαστούν:

α) από τον Α’ Όμιλο οι ομάδες που θα καταλάβουν την 10η, 11η και 12η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος

β) από τον Β’ Όμιλο οι ομάδες που θα καταλάβουν την 10η, 11η, 12η, 13η και 14η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος

3) σε περίπτωση που από την Pre League Γυναικών υποβιβαστούν δύο ομάδες που ανήκουν γεωγραφικά στην ΕΠΕΣ Θεσσαλονίκης και στην ΕΣΠΕ Κεντρ. Ελλάδας, στη Β’ Εθνική/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Γυναικών θα υποβιβαστούν:

α) από τον Α’ Όμιλο οι ομάδες που θα καταλάβουν την 11η και 12η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος

β) από τον Β’ Όμιλο οι ομάδες που θα καταλάβουν την 9η, 10η, 11η, 12η, 13η και 14η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος

δ) Άνοδος από την Β’ Εθνική/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Γυναικών

Στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών 2019-2020 θα ανέλθουν:

1) οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η, 2η και την 3η θέση στο Ειδικό Τουρνουά Ανόδου Νότου που θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή των ομάδων που θα καταλάβουν την 1η θέση στους ομίλους Α’, Β’, Η’, Θ’ και Ι’ της Β’ Εθνικής/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Γυναικών 2018-2019.

2) οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η, 2η και 3η θέση στο Ειδικό Τουρνουά Ανόδου Βορρά που θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή των ομάδων που θα καταλάβουν την 1η θέση στους ομίλους Γ’, Δ’, Ε’, ΣΤ’ και Ζ’ της Β’ Εθνικής/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Γυναικών 2018-2019.

ε) Στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών 2019-2020 θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής συνολικά είκοσι τέσσερις (24) ομάδες οι οποίες θα χωριστούν σε δύο ομίλους με δώδεκα (12) ομάδες ο καθένας, ως εξής:

Α’ Όμιλος: θα περιλαμβάνει τις ομάδες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και θα ανήκουν γεωγραφικά στην ΕΣΠΑΑΑ, στην ΕΣΠΕΔΑ, στην ΕΣΠΕ Πελοποννήσου, στην ΕΣΠΕ Κρήτης και στη Ζ’ Περιφέρεια.

Β’ Όμιλος: θα περιλαμβάνει τις ομάδες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και θα ανήκουν γεωγραφικά στην ΕΠΕΣ Θεσσαλονίκης, στην ΕΣΠΕ Θράκης/Ανατ. Μακεδονίας, στην ΕΣΠΕ Μακεδονίας, στην ΕΣΠΕ Δυτ. Ελλάδας και στην ΕΣΠΕ Κεντρ. Ελλάδας.

στ) Οι αγώνες του πρωταθλήματος θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους Κανονισμούς Παιδιάς της FIVB. Δεν ισχύσουν οι τεχνικές ανάπαυλες (τεχνικά time out), ενώ τα κανονικά time out είναι δύο για κάθε ομάδα σε κάθε σετ με διάρκεια 30’’ το καθένα.

ζ) Όλοι οι αγώνες του πρωταθλήματος θα διεξαχθούν με μπάλες ΜIKASA τύπου MVΑ 200 ή MOLTEN τύπου V5M5000 ή GALA τύπου BV5591S.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ