Δευτέρα, 22 Οκτώβριος 2018 14:53

Α2 ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Νικηφόρο ξεκίνημα για τον Απόλλωνα Καλαμάτας, 3-1 σετ τον Γ.Σ. Πετρούπολης (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Α2 ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Νικηφόρο ξεκίνημα για τον Απόλλωνα Καλαμάτας, 3-1 σετ τον Γ.Σ. Πετρούπολης (φωτό)

 

 

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα του νεοφώτιστου στην Α2 εθνική γυναικών, Απόλλωνα Καλαμάτας, που το Σάββατο κέρδισε στο Κλειστό του δημοτικού σταδίου Καλαμάτας με 3-1 σετ τον Γ.Σ. Πετρούπολης.

Η Καλαματιανή ομάδα στην πρώτη της συμμετοχή στην Α2 ευτύχησε να αρχίσει τους επίσημους αγώνες της με νικηφόρο αποτέλεσμα, που της δίνει όχι μόνο βαθμούς, αλλά και ψυχολογία ενόψει και της συνέχειας, κάτι που σημείωσε μεταξύ άλλων και ο προπονητής της ομάδας Μπάμπης Μυτσκίδης, λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα σε δηλώσεις του στο “Notosport”: “Ηταν μια πάρα πολύ σημαντική νίκη για εμάς και από θέμα ψυχολογίας, αλλά και βαθμολογίας. Είμαστε μια καινούργια ομάδα, που έχει να διορθώσει πολλά πράγματα στο παιχνίδι και να βελτιωθεί αγωνιστικά.

Αξίζουν διπλά συγχαρητήρια γιατί η ομάδα είχε 4 σημαντικές απώλειες, τις οποίες στον αρχικό σχεδιασμό, τις θεωρούσαμε για βασικές. Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα κορίτσια κάνουν προσπάθεια για να καλύψουν τις απώλειες. Εχουμε πολύ δρόμο ακόμα, ήταν η πρώτη αγωνιστική, μπροστά στον κόσμο μας και τον ευχαριστούμε. Συνεχίζουμε με δουλειά και ετοιμαζόμαστε για το δεύτερο παιχνίδι που είναι εκτός έδρας με την Αγία Παρασκευή, το οποίο επίσης είναι δύσκολο”.

Ο Απόλλωνας που φέτος διαθέτει νεανική ομάδα και περισσότερες λύσεις σε σχέση με την περσινή σεζόν, για πρώτο ματς σε μια άγνωστη κατηγορία σε γενικές γραμμές τα πήγε καλά, έδειξε χαρακτήρα και στα 4 σετ και αν στο τρίτο είχε πιο σωστές επιλογές θα μπορούσε να είχε πανηγυρίσει σε αυτό τη νίκη.

Στην αποστολή ήταν και Ελ. Δεδούση, Οικονομόπουλου, που δεν αγωνίστηκαν, η Γ. Δεδούση, η οποία πήρε χρόνο συμμετοχής, καθώς και η Κοτσώρη, που δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τον τραυματισμό της, είναι οι 4 αθλήτριες που θα χρειαστούν ακόμη χρόνο ώστε να ενσωματωθούν πλήρως στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας και αναμένεται να βοηθήσουν από την πλευρά τους, ώστε ο Απόλλωνας να παρουσιαστεί ακόμη καλύτερος στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Τα σετ: 25-19, 25-23, 22-25, 25-19.

Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Ηλίας Τσουμελέας και Παναγιώτης Χανδρινός.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ (Μπ. Μυτσκίδης): Κόλλια, Μασουρίδη, Μπελογιάννη, Καραμούτζου, Αποστολοπούλου, Μικέλη, Μπούνα (λ), Γ. Δεδούση, Καραγιάννη, Οικονομοπούλου (λ), Ιωσηφίδη, Ελ. Δεδούση, Γκόγκου.

Γ.Σ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ (Αγγ. Γεωργοπούλου-Παν. Ηλιόπουλος): Στρατίκη, Βακαλόγλου, Καλογεροπούλου, Κατσιμπουλά, Βασιλείου, Δημητροπούλου, Χρυσοσπάθη, Σκλιβανίτη, Κοτσαμπά, Μιχελάκου, Μασσιου, Βλασοπούλου, Κανελλοπούλου (λ), Ραυτοπούλου (λ).

Απονομή κυπέλλου

Η προχθεσινή ημέρα ήταν γιορτινή για τον Απόλλωνα, αφού συνδύασε την παρθενική του εμφάνιση στην Α2 εθνική για πρώτη φορά, λίγα χρόνια μετά την ίδρυση του, αλλά γιατί έγινε και η απονομή για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Β’ εθνική, την περσινή περίοδο.

Λίγα λεπτά μετά την λήξη του νικηφόρου αγώνα με τον Γ.Σ. Πετρούπολης, η υπεύθυνη του τμήματος βόλεϊ Βίκυ Καραμπάτσου σε σύντομη αναφορά της σημείωσε: “Ηταν αρχές του καλοκαιριού του 2016 όταν βρεθήκαμε με τον Μπάμπη Μυτσκίδη και είπαμε να ξεκινήσουμε την προσπάθεια αναδιοργάνωσης του τμήματος πετοσφαίρισης. Αυτά τα 2 χρόνια που δουλέψαμε μαζί έδειξαν ότι όταν θες κάτι πολύ, έχεις προγραμματισμό και δουλεύεις πολύ για να το πετύχεις, όλα συνωμοτούν για να γίνει πραγματικότητα. Και για εμάς αυτό αποτελεί το σύνθημα μας. Δουλειά, δουλειά και μαζί με καλούς συνεργάτες οι επιθυμίες ευοδώνονται. Οι συνεργάτες αποτελούν σημαντικό παράγοντα για μια επιτυχία και εμείς ευτυχήσαμε να έχουμε δίπλα μας πολύ σημαντικούς ανθρώπους που φροντίζουν το τμήμα ανελλιπώς.

Επικεφαλής του τμήματος αυτού ο Κώστα Διαμαντόπουλος που με τους συνεργάτες του κ.κ. Ακριβή Μπακαράκη Θεόδωρο Ασημακόπουλο και Γιώργο Μαυροειδή έχουν υπό την εποπτεία τους, την αποκατάσταση των παικτριών μας. Βασικός επιστημονικός συνεργάτης ο Φάνης Βασιλακάκος, ο γιατρός μας με τις σωστές διαγνώσεις και οδηγίες και ο τελευταίος σημαντικός κρίκος της αλυσίδας αυτής ο Θοδωρής Χάντζος, ο γυμναστής μας που είναι υπεύθυνος εκγύμνασης τη ομάδας.

Τον πιο σημαντικό ρόλο σε μια ομάδα όμως έχουν οι παίκτριες και ο μαέστρος, ο προπονητής. Ετσι λοιπόν θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τα κορίτσια που ήταν από την αρχή μαζί μας και συνεχίζουν, τις Ερμιόνη Ιωσηφίδη, Θεώνη Μπούνα, Βερόνικα Κοτσώρη και Βασιλική Μπελογιάννη. Ακολούθως την Ελενα Δεδούση, που ήρθε στην ομάδα μας την περσινή σεζόν και έπαιξε σημαντικό ρόλο για την άνοδο της στην Α2 κατηγορία. Τον πύργο της ομάδας μας Δήμητρα Νικολακοπούλου, που και αυτή συντέλεσε σημαντικά στην επίτευξη του στόχου μας, όπως και τη φοιτήτρια μας πλέον Φωτεινή Αντωνοπούλου, που ήταν μαζί μας στα δύσκολα. Τέλος όλες τις υπόλοιπες κοπέλες που ήσαν μαζί μας για 1 ή 2 χρονιές, τις Καραχάλιου, Εξηνταβελώνη, Κουφού, Βομβύλα, Κουτσουροπούλου, Σκοπελίτη, Καζάκη, Νιάρχου, Πλαγιανού, Καραγλάνη, Καπόγλη, Κατσαρού, Γκριτζέλα, Μπίτσικα και βέβαια τις Μαριλένα Καραγιάννη, Αγγελική Μασουρίδη και Μαρία Γκόγκου, που προπονιόντουσαν πέρσι μαζί μας και από φέτος επίσημα είναι στο ρόστερ μας.

Τέλος όλο το φίλαθλο κοινό της Καλαμάτας και τους χορηγούς μας που μας δίνουν την ώθηση να συνεχίσουμε”.

Ακολούθησε η απονομή των μεταλλίων και του κυπέλλου από τον πρόεδρο του αθλητικού οργανισμού του δήμου Καλαμάτας Παναγιώτη Βασιλόπουλο.

Αμέσως μετά τις απονομές ο κ. Βασιλόπουλος μιλώντας στο “Notosport” δήλωσε: “Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Απόλλωνα για την περσινή του πορεία και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ενα μεγάλο ευχαριστώ πρώτα στη Βίκυ Καραμπάτσου, η οποία αγωνίζεται νυχθημερόν για την ομάδα και γενικά για το προφίλ της ομάδας, το τεχνικό τιμ, οι οποίοι είναι άριστοι στη δουλειά τους και στις αθλήτριες, τις αμαζόνες του Απόλλωνα, που μας κάνουν υπερήφανους και αισθανόμαστε υπερηφάνεια εμείς οι Απολλωνιστές. Για αυτή την ομάδα φαινόμενο, που κάθε χρόνο ανεβαίνει και μία κατηγορία, εύχομαι και αυτή η αγωνιστική περίοδος να στεφθεί από επιτυχία”.