Πέμπτη, 22 Νοέμβριος 2018 13:05

ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Με την ΑΕΚ στο κύπελλο ο Απόλλωνας!

Γράφτηκε από τον

 

Το πιο λαμπερό και συνάμα ιστορικό ματς θα δώσει ο Απόλλωνας Καλαμάτας τις πρώτες μέρες του νέου έτους, καθώς η κληρωτίδα του κυπέλλου Ελλάδας στο βόλεϊ γυναικών του έκανε χθες το... χατήρι και έφερε στο δρόμο του έναν μεγάλο αντίπαλο.

Η μεσσηνιακή ομάδα θα υποδεχτεί στις 16 Ιανουαρίου στο Κλειστό της Παραλίας την ομάδα της ΑΕΚ,που αγωνίζεται στην Pre League με ξεκάθαρο στόχο την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία του γυναικείου βόλεϊ. Πρόκειται φυσικά για ένα από τα μεγαλύτερα και ιστορικά ματς για το γυναικείο μεσσηνιακό βόλεϊ και οι άνθρωποι του νεοφώτιστου στην Α2 Απόλλωνα, περιμένουν από τον κόσμο να δώσει δυναμικό “παρών” το Γενάρη στο Κλειστό.

Η ΑΕΚ είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση, αλλά η μεσσηνιακή ομάδα θα μπει στο γήπεδο για να χαρεί το νοκ -,άουτ ματς και να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες. Σημασία έχει ότι θα μετρήσει τις δυνάμεις της απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα και αυτός άλλωστε ήταν ο λόγος που ο Απόλλωνας δήλωσε συμμετοχή στο θεσμό. Να σημειωθεί ότι ήταν η μοναδική γυναικεία ομάδα από την Πελοπόννησο που έπραξε κάτι τέτοιο, καθώς και από τη Μεσσηνία (σε άνδρες και γυναίκες), μιας και η συμμετοχή για τις ομάδες της Α2 ήταν προαιρετική. Οι ομάδες που συμμετείχαν χωρίστηκαν σε δύο ζώνες. Ο Απόλλωνας ήταν στην πρώτη ζώνη και θα μπορούσε να βρει αντίπαλο και τον Παναθηναϊκό, που πέρασε όμως άνευ αγώνα στην επόμενη φάση. Αναλυτικά τα ζευγάρια της πρώτης αγωνιστικής είναι:

Α' Ζώνη

ΑΕ Αγίας Παρασκευής - ΑΣ Νηρέας Χίου

Απόλλων Καλαμάτας - ΑΕΚ

ΟΦΑ Απολλώνιος - ΖΑΟΝ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 16 Ιανουαρίου.

Έπειτα από κλήρωση, ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στην 2η αγωνιστική άνευ αγώνα.

Β' Ζώνη

ΕΟ Σταυρούπολης και ΜΑΣ Νέα Γενεά θα αναμετρηθούν στις 16/1 για μία θέση στον επόμενο γύρο του κυπέλλου.

Μετά από κλήρωση ΠΑΟΚ, ΧΑΝΘ και Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων προκρίθηκαν απευθείας στην 2η αγωνιστική της Β' φάσης.

Στο κύπελλο ανδρών, ΑΕ Αρμενίων, Ροδίων Άθλησις και ΣΦΑΜ Φοίβος Μελισσίων μετά από κλήρωση προκρίθηκαν απευθείας στη 2η αγωνιστική. ΕΑ Πατρών και ΑΟ Αιγιαλέων θα αναμετρηθούν στις 5 Δεκεμβρίου για μία θέση στην επόμενη φάση του θεσμού. Οι ομάδες της Α1 θα μπουν στο κύπελλο στην γ’ φάση.

Αύριο στο Βύρωνα

Από την 4η της βαθμολογίας Ενωση Βύρωνα θα φιλοξενηθεί αύριο Σάββατο ο Απόλλωνας Καλαμάτας για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 βόλεϊ γυναικών. Ο Απόλλωνας θα αγωνιστεί με καλή ψυχολογία, αλλά χωρίς την Ιωσηφίδη που θα απουσιάζει λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων σ’ αυτό το πολύ δύσκολο ματς.