Δευτέρα, 17 Δεκέμβριος 2018 17:30

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 – ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ 1-3: Μπλακ άουτ στο Κλειστό και ήττα

Γράφτηκε από τον

 

Με εντός έδρας ήττα ολοκλήρωσε τους αγώνες της στον α’ γύρο του πρωταθλήματος του Α1 υποομίλου της Α2 Ανδρών η Καλαμάτα ‘80, που το απόγευμα του Σαββάτου έχασε στο Κλειστό Γυμναστήριο με 3-1 σετ από τον Πανερυθραϊκό.

Παρουσιάζοντας ανάλογη εικόνα με αυτή που είχε και στο προηγούμενο με την Ολυμπιάδα στην Πάτρα, η Καλαμάτα ‘80 γνώρισε τη δεύτερη σερί ήττα και την πρώτη εντός έδρας. Το αποτέλεσμα έτσι όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση ήταν δίκαιο, με τους “Λύκους” να πληρώνουν τη κακή εμφάνιση που πραγματοποίησαν από το δεύτερο σετ και μετά. Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό καθώς κέρδισε το πρώτο που διήρκεσε 47 λεπτά, γιατί υπήρξε διακοπή για ένα 20λεπτο. Από τις άσχημες καιρικές συνθήκες είχαμε πτώση του ρεύματος με αρκετούς λαμπτήρες να σβήνουν και για το λόγω αυτό οι διαιτητές προχώρησαν σε προσωρινή διακοπή του, με την Καλαμάτα ‘80 να είναι μπροστά στο σκορ με 14-11. Με την επανέναρξη του παιχνιδιού η Καλαματιανή ομάδα κατόρθωσε να διατηρήσει τη διαφορά και να επικρατήσει με 25-15. Στη συνέχεια, όμως η εικόνα της άλλαξε, ήταν σαν να έπαθε μπλακ άουτ.

Στα επόμενα σετ δεν είχε ανάλογη απόδοση με αυτή του πρώτου και έτσι οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν να εκμεταλλευτούν την κακή παρουσία της και να επικρατήσουν με 3-1. Σίγουρα κάποιοι μικροτραυματισμοί των παικτών της, όπως του Θωμά Καπίρη, που έμεινε για αρκετή ώρα εκτός παιχνιδιού, επηρέασαν, αλλά αυτό το γεγονός σίγουρα δεν ήταν η αιτία για την ήττα. Οι αθλητές της δεν αντιμετώπισαν το παιχνίδι όπως θα έπρεπε, ήταν χαλαροί και το πλήρωσαν.

Κουλιέρης: "Κάτι πρέπει να αλλάξει άμεσα"

Για την εικόνα της Καλαμάτα ‘80 στο παραπάνω παιχνίδι, μίλησε μετά το τέλος του στο “Notosport”, ο προπονητής Γιώργος Κουλιέρης, επισημαίνοντας τι φταίει και η ομάδα υποχρεώθηκε σε ήττα στα δύο τελευταία ματς, τονίζοντας ότι πρώτος υπαίτιος είναι αυτός. Ο έμπειρος προπονητής μας είπε: “Σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ήρθε η κατάρρευση μετά από καλή αρχή, δεν είναι τυχαίο. Εχουμε κάποιους μικροτραυματισμούς, αλλά δεν πρέπει να αποτελούν άλλοθι. Προφανώς μας βγαίνει αυτό που κάνουμε στην προπόνηση. Πρώτος υπαίτιος είμαι εγώ που έχω αφήσει να υπάρχει χαλαρότητα. Γιατί ότι κάνουμε τις τελευταίες 15 ημέρες στην προπόνηση βγαίνει στα ματς, το προηγούμενο και το σημερινό.

Περίμενα περισσότερα και περιμένω από τα πιο έμπειρα παιδιά που έχουν παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες. Κάτι πρέπει να αλλάξει άμεσα, δεν ξέρω αν αυτό συμβεί στο επόμενο ματς. Τουλάχιστον στη διάρκεια της διακοπής να δουλέψουμε ώστε να φτάσουμε στο επίπεδο που ήμασταν στις πρώτες αγωνιστικές”.

Τα σετ: 25-15, 13-25, 21-25, 23-25.

Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Θεοδώσης Καραγιαννόπουλος, Ηλίας Τσουμελέας.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 (Γ. Κουλιέρης): Αλεξάκης, Σιδηρόπουλος, Καπίρης, Μαδούρας, Μανιατέας, Κατσιαφλάκας, Ντάκουρης (λ), Μπουσούνης, Σπ. Χανδρινός, Αρ. Χανδρινός, Μπεσής, Μπιρμπίλης, Σαμουήλ, Βλάσσης.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ (Σπ. Νικολάκης): Μ. Κοτζαμπάσης, Δανιήλ, Τσικάτος, Μήττας, Σ. Βήτας, Κρέτσης, Πλεμμένος (λ), Κωστόπουλος, Καραγιώργος, Σεβδαλής, Ι. Μήττας, Ρουσόπουλος, Μανδηλάρης, Κ. Κοτζαμπάσης (λ).