Δευτέρα, 24 Δεκέμβριος 2018 14:38

Α2 ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Μόνος δεύτερος ο Μεσσηνιακός, 3-0 σετ τον Αστέρα Αγ. Δημητρίου (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Εύκολη νίκη πέτυχε το βράδυ το Σαββάτο ο Μεσσηνιακός που επιβλήθηκε του Αστέρα Αγίου Δημητρίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο του δημοτικού σταδίου Καλαμάτας με 3-0 σετ.

Ετσι η ομάδα του Μεσσηνιακού είναι πλέον μόνη της στην 2η θέση του ομίλου, ένα βαθμό πίσω από τις Αμαζόνες, τις οποίες θυμίζουμε κέρδισε εκτός έδρας την περασμένη αγωνιστική και τις έχει στο Κλειστό της Παραλίας στο β’ γύρο.

Οι Αμαζόνες έχουν 26 βαθμούς μετά τις 10 πρώτες αγωνιστικές, ακολουθεί ο Μεσσηνιακός με 25, ο Απόλλωνας Καλαμάτας με 23 και στην 4η θέση είναι η Ενωση Βύρωνα με 21 βαθμούς.

 

Κανένα πρόβλημα δεν είχαν οι αθλήτριες του Μεσσηνιακού στο προχθεσινό παιχνίδι, όπου συνδύασαν την καλή απόδοση με το αποτέλεσμα και έφτασαν σε μία ακόμη νίκη. Η φιλοξενούμενη ομάδα κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρηση, αλλά δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι, αφού ο Μεσσηνιακός, το τελευταίο διάστημα έχει βρει ρυθμό με σωστά και σταθερά βήματα διατηρείται στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας του ομίλου και πλέον στοχεύει στην κατάκτηση της κορυφής. Μάλιστα πλησίασε στον πόντο την πρωτοπόρο ομάδα, τις Αμαζόνες, που κέρδισαν την ίδια ημέρα στην έδρα τους τον Απόλλωνα Καλαμάτας, αλλά στο τάι μπρέικ και έτσι πήραν δύο πόντους.

Η εξέλιξη του αγώνα επέτρεψε στη προπονήτρια του Μεσσηνιακού Γωγώ Σουρή να δώσει χρόνο συμμετοχής σε τρεις 16χρονες ταλαντούχες αθλήτριες που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του ιστορικού συλλόγου, την Βασιλίνα Πετροπούλου την Βαρβάρα Μπένου και την Κωνσταντίνα Μαλαπάνη. Η Βασιλίνα Πετροπούλου συμμετέχει τη φετινή περίοδο σε όλες τις αποστολές του ομάδας Γυναικών και στον αγώνα του Σαββάτου πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής. Οι άλλες δύο η Βαρβάρα Μπένου και η Κωνσταντίνα Μαλαπάνη έκαναν το ντεμπούτο τους σε αγώνα Γυναικών στην Α2.

Αξίζει να αναφερθεί ότι προπονητής της φιλοξενούμενης ομάδας είναι ο Άκης Χατζηαντωνίου, βετεράνος πλέον κεντρικός της Εθνικής ομάδος - με 330 συμμετοχές - και του Παναθηναϊκού κυρίως, ενώ έχει αγωνιστεί σε Ολυμπιακό και λίγο σε ΑΕΚ και Ηρακλή.

Τα σετ: 25-18, 25-15, 25-7.

Το παιχνίδι διαιτήτευσαν οι Παναγιώτης Χανδρινός, Ανδρέας Χριστοδουλόπουλος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ (Γ. Σουρή): Κωνσταντίνου, Μ. Θώδη, Καφίρη, Παπασπυροπούλου, Χάσκου, Κωνσταντοπούλου, Μπούκουρα (λ), Ζερδεβά (λ), Πετροπούλου, Μπένου, Μαλαπάνη, Ραμούνδου, Σουρή, Κουτσουροπούλου.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Θ. Χατζηαντωνίου): Παπαγεωργίου, Βλαχοπούλου, Παναγιωτοπούλου, Μαριάτου-Μεταξά, Νιάρχου, Στεβάνοβιτς, Γιουκάκη (λ), Παναγιώτου, Παπαδημητρίου, Κοκκοροπούλου, Ράπτη, Ραπακουσίου.