Τετάρτη, 02 Ιανουάριος 2019 17:05

ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Πρωταγωνιστές στην Α2 Μεσσηνιακός και Απόλλωνας (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Πρωταγωνιστές στην Α2 Μεσσηνιακός και Απόλλωνας (φωτό)

 

Εντυπωσιακή είναι η παρουσία των δύο εκπροσώπων μας στο πρώτο μισό σχεδόν, του φετινού πρωταθλήματος της Α2 εθνικής βόλεϊ γυναικών, του Μεσσηνιακού και του Απόλλωνα Καλαμάτας.

Οι δύο ομάδες συμμετέχουν στον Α’ όμιλο και μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, έχουν πραγματοποιήσει αξιόλογη πορεία μέχρι σήμερα και βρίσκονται στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Μεσσηνιακός βρίσκεται για 5η σερί περίοδο στην Α2 και τα προηγούμενα χρόνια είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και μέσα από αξιόλογες πορείες διεκδικούσε μέσα από αγώνες μπαράζ την άνοδο στην Α1, ή στην Pre League, κατηγορία που δημιουργήθηκε την πέρσι σεζόν.

Φέτος με αρκετές εμπειρίες και παραστάσεις από την παρουσία του εδώ και 5 χρόνια στην κατηγορία, παρουσιάζεται ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και με βλέψεις για άνοδο. Σε σχέση με την περσινή χρονιά έχει ενισχυθεί, έχει περισσότερες λύσεις ενώ μαζί με τις αθλήτριες που ήταν στην ομάδα από τα προηγούμενα χρόνια έχουν φτιάξει ένα αρκετά καλό σύνολο και πλέον θα διεκδικήσουν μέχρι το τέλος το ένα εισιτήριο που οδηγεί σε άνοδο στην Pre League.

Το μεγάλο “πράσινο” διπλό

Η ιστορική ομάδα της Καλαμάτας μετά από 10 αγώνες μετράει 8 νίκες και δύο ήττες η μία στο τάι μπρέικ. Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι έχει κερδίσει εκτός έδρας την πρωτοπόρο ομάδα του ομίλου, τις Αμαζόνες μέσα στην έδρα τους και βρίσκεται μόλις ένα πόντο πίσω τους στη βαθμολογία. Συγκεκριμένα οι Αμαζόνες βρίσκονται μπροστά με 26 βαθμούς, ο Μεσσηνιακός έχει 25 και ακολουθεί ο Απόλλων Καλαμάτας με 23 στην 3η θέση.

Οι “πράσινες” έχουν να δώσουν ένα ακόμη παιχνίδι για την 11η αγωνιστική με την οποία θα ολοκληρωθεί ο α’ γύρος και όλο τον δεύτερο για να μπορέσουν να διεκδικήσουν το στόχο της ανόδου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής, τελευταίας του πρώτου γύρου ο Μεσσηνιακός θα αντιμετωπίσει τον συμπολίτη του Απόλλωνα. Εκεί θα επιδιώξει να κερδίσει ώστε να μείνει κοντά στις Αμαζόνες και μετά έχει ολόκληρο το β’ γύρο ώστε να συνεχίσει την προσπάθεια διεκδίκησης του τίτλου.

Ευχάριστη έκπληξη ο Απόλλωνας

Ο Απόλλων Καλαμάτας αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη στον Α’ όμιλο του πρωταθλήματος της Α2, καθώς αν και είναι νεοφώτιστος στην κατηγορία, πραγματοποιεί αξιόλογη πορεία και έχει καταφέρει να πλασαριστεί στην πρώτη 3άδα της βαθμολογίας.

Η ασπρόμαυρη ομάδα, που μετράει λίγα χρόνια από την ίδρυση της, έχει καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανέβει από τα τοπικά πρωταθλήματα στην 3η την τάξει εθνική κατηγορία. Κανείς στην αρχή τη σεζόν δεν θα περίμενε ότι η ομάδα με το τέλος σχεδόν του α’ γύρου θα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας της Α2. Ολοι οι άνθρωποι της ομάδας έχοντας εικόνα στο μυαλό του για το τι θα συναντήσουν σε αυτή την κατηγορία, φρόντισαν να ενισχύσουν την ομάδα όσο έπρεπε και στις θέσεις που είχε κενά ώστε να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο, το οποίο αρχικά να μπορέσει να σταθεί στην κατηγορία και να πετύχει μια άνετη παραμονή. Οι στόχοι αυτοί έχουν επιτευχθεί και με το παραπάνω, αφού η ομάδα έχει καταφέρει μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του α’ γύρου να βρίσκεται στην πρώτη 3άδα, έχοντας πραγματοποιήσει αξιόλογη πορεία σε μια άγνωστη κατηγορία. Πλέον η προσπάθεια όλων στην ομάδα θα αναλωθεί στο να μπορέσει η ομάδα να παρουσιαστεί και β’ γύρο το ίδιο ανταγωνιστική και να διατηρηθεί όσο πιο ψηλά γίνεται στη βαθμολογία. Ετσι θα βάλει τις βάσεις για το μέλλον, αφού οι άνθρωποι του Απόλλωνα θέλουν η ομάδα να γίνει υπολογίσιμη δύναμη στην κατηγορία και σιγά-σιγά να προσπαθήσει να κάνει το άλμα για παραπάνω. Για την ώρα πάντως το μυαλό όλων επικεντρώνεται στην επόμενη αγωνιστική υποχρέωση που είναι για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει το συμπολίτη Μεσσηνιακό.

Η άποψη των προπονητών

Τον απολογισμό για τη μέχρι τώρα πορεία των δύο ομάδων που μας εκπροσωπούν επάξια στο φετινό μαραθώνιο του Α’ ομίλου της Α2 εθνικής έκαναν μιλώντας στο “Notosport”, η προπονήτρια του Μεσσηνιακού Γωγώ Σουρή και ο προπονητής του Απόλλωνα Μπάμπης Μυτσκίδης,

Σουρή: “Είμαστε πλέον από τα φαβορί”

Η Γωγώ Σουρή επί σειρά ετών αθλήτρια της ομάδας, πλέον έχει αναλάβει την τεχνική καθοδήγηση της και κάνοντας τον απολογισμό για το πρώτο μισό του πρωταθλήματος ανέφερε: “Η ομάδα ξεκίνησε με στόχο να είναι στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας μιας και τα 5 χρόνια που βρίσκεται στην Α2 έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και μέσα από αγώνες μπαράζ διεκδικούσε κάθε σεζόν την άνοδο. Η έως τώρα πορεία της ομάδας είναι αναμενόμενη, ενώ θα μπορούσε να είναι και καλύτερη. Στην Πάτρα χάσαμε δύο πόντους σε ένα παιχνίδι που δεν ήταν στο πρόγραμμα για να το χάσουμε. Βέβαια κάναμε μια μεγάλη νίκη, καθαρή γιατί πήραμε τους τρεις βαθμούς στον εκτός έδρας αγώνα με τις Αμαζόνες”. Συνεχίζοντας ζητήσαμε από την κ. Σουρή να μας πει τι έχει αλλάξει φέτος και η ομάδα αρκετά ανταγωνιστική, μας είπε: “Πάντα η ομάδα πρωταγωνιστούσε όλα τα χρόνια που βρίσκεται στην Α2. Το ίδιο και φέτος γιατί υπάρχει και η εμπειρία από τις προηγούμενες χρονιές. Επίσης φέτος ήρθαν κάποιες νέες αθλήτριες και χρειάστηκαν το χρόνο τους, να προσαρμοστούν και να βοηθήσουν και αυτές από την πλευρά τους. Σιγά-σιγά μπήκαν στο κλίμα της ομάδας και τα αποτελέσματα φαίνονται καθώς τα έχουμε πάει καλά. Μας λείπει βέβαια η Ελένη Θώδη, που αποκτήθηκε στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, αλλά μετά τον πρώτο αγώνα τη χάσαμε με πρόβλημα τραυματισμού. Είναι μεγάλη απώλεια γιατί είχε αποκτηθεί με στόχο να είναι στο βασικό σχήμα της ομάδας”.

Σε ερώτηση μας, αν ο Μεσσηνιακός με τη μέχρι τώρα πορεία, αλλά και την εκτός έδρας νίκη απέναντι στην πρωτοπόρο, είναι φαβορί για την άνοδο στην Pre League απάντησε: “Σίγουρα η ομάδα είναι πλέον από τα φαβορί, κάτι που δείχνει η έως τώρα πορεία της ομάδας και μετά την εκτός έδρας νίκη μας, στο παιχνίδι με τις Αμαζόνες. Βέβαια πότε δεν ξέρεις, αλλά αυτό που έχω να επισημάνω είναι πως ακόμη είναι νωρίς να μιλάμε για φαβορί και ανόδους. Ο Μεσσηνιακός θα ολοκληρώσει τα παιχνίδια του πρώτου γύρου αντιμετωπίζοντας τον Απόλλωνα Καλαμάτας. Σχετικά με αυτό το παιχνίδι η Γωγώ Σουρή δήλωσε: “Είναι ένα τοπικό ντέρμπι και σε αυτό μπορεί να κερδίσει ο οποιοσδήποτε. Θα έχει κόσμο στο γήπεδο και θα είναι ένα ενδιαφέρον ματς. Για να μπορέσουμε να μείνουμε ψηλά θα πρέπει να το κερδίσουμε. Γιατί έτσι δεν θα περιμένουμε τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων. Το θέμα είναι να κερδίζουμε εμείς και όχι να περιμένουμε τι θα κάνει οι αντίπαλοι μας”.

Μυτσκίδης: “Να κρατηθούμε όσο πιο ψηλά γίνεται”

Ο Μπάμπης Μυτσκίδης κάνοντας τον απολογισμό για την έως τώρα πορεία της ομάδας, ανέφερε: “Το ότι η ομάδα θα πήγαινε τόσο καλά δεν το περιμέναμε. Κάναμε αρκετές κινήσεις το καλοκαίρι και ενισχύσαμε την ομάδα, ώστε να μπορέσει να σταθεί στην κατηγορία. Καταφέραμε και αποκτήσαμε γρήγορα ομοιογένεια σαν ομάδα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να έχουμε τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, που μας έχουν φέρει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Στόχος μας να κρατηθούμε όσο πιο ψηλά γίνεται, γιατί το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο”. Σε ερώτηση μας τι έχει αλλάξει φέτος και η ομάδα, αν και νεοφώτιστη, παρουσιάζεται αρκετά ανταγωνιστική, απάντησε: “Είναι πολύ σημαντικό για νεοφώτιστη ομάδα να έχει κάνει αυτή τη πορεία, που πράγματι είναι αξιόλογη. Σίγουρα το ότι η ομάδα έχει αλλάξει κατά 80% σε σχέση με πέρυσι, καθώς έχουν αποκτηθεί αθλήτριες σε θέσεις που ήταν απαραίτητες, έχει βοηθήσει στο να έχουμε αυτή την πορεία. Ολοι στην ομάδα έχουμε κάνει την προσπάθεια μας και φυσικά μαζί με τη διοίκηση που φροντίζει ώστε να μην αντιμετωπίζουμε προβλήματα”.

Οσον αφορά τη συνέχεια και τι να περιμένουμε από τον Απόλλωνα, ο έμπειρος προπονητής τόνισε: “Εχουμε κάποια προβλήματα, τα οποία προσπαθούμε να τα ξεπερνούμε παιχνίδι με παιχνίδι. Είναι δύσκολο να κρατηθείς ψηλά, δεν έχουμε βάθος πάγκου. Από εκεί και πέρα θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας και όπου βγει. Βάζουμε βάσεις σιγά-σιγά με σταθερά βήματα για το μέλλον, αλλά πρώτα κοιτάμε να μείνουμε άνετα στην κατηγορία. Δεν έχει τελειώσει ο γύρος συνεχίζουμε την προσπάθεια μας και όπου βγει”. Το τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου φέρνει τον Απόλλωνα αντιμέτωπο με το άλλο εκπρόσωπο της Καλαμάτας στην Α2, το Μεσσηνιακό. Για αυτό το παιχνίδι ο κ. Μυτσκίδης τόνισε: “Ο Μεσσηνιακός με τα αποτελέσματα που έχει φέρει θεωρείται το φαβορί. Πήγε και κέρδισε τις Αμαζόνες, την πρωτοπόρο ομάδα του ομίλου. Παίζουμε με μια ομάδα δυνατή με μεγάλο μπάτζετ. Εχει το δεύτερο καλύτερο μπάτζετ της κατηγορίας μαζί με τις Αμαζόνες. Διαθέτει έμπειρες παίκτριες που έχουν παίξει σε υψηλό επίπεδο, ενώ κάποιες από αυτές παίζουν αρκετά χρόνια μαζί. Το μεταξύ μας παιχνίδι είναι τοπικό ντέρμπι, όπου μετρούν άλλα πράγματα. Είναι ένα παιχνίδι που έχει κάποιες ιδιαιτερότητες και θα κάνουμε την προσπάθεια που μας αναλογεί. Σε κάθε ματς παίζουμε για τη νίκη και αυτό θα κάνουμε και σε αυτό το ματς”.