Δευτέρα, 28 Ιανουάριος 2019 14:07

Α2 ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Μία ακόμη νίκη για τον Απόλλωνα Καλαμάτας, 3-1 σετ την Αγία Παρασκευή (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Α2 ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Μία ακόμη νίκη για τον Απόλλωνα Καλαμάτας, 3-1 σετ την Αγία Παρασκευή (φωτό)

Αν και η εμφάνιση του ήταν μέτρια ο Απόλλων Καλαμάτας κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Αγίας Παρασκευής και να επικρατήσει με 3-1 σε αναμέτρηση της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής Γυναικών, που διεξήχθη το Σάββατο στο Κλειστό Γυμναστήριο.

Από το παιχνίδι, αυτό που κρατούν στην Καλαματιανή ομάδα είναι μόνο η νίκη και η κατάκτηση των τριών πόντων που την διατηρεί στη 2η θέση της βαθμολογίας. Ο Απόλλωνας έκανε από τις χειρότερες εμφανίσεις του στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά ευτυχώς δεν το πλήρωσε με απώλειες βαθμών και έμεινε ψηλά στη βαθμολογία.

Ανάλογες με τα παραπάνω λόγια ήταν και οι δηλώσεις που έκανε λίγο μετά το τέλος του αγώνα στο “Notosport”, ο προπονητής του Απόλλωνα Μπάμπης Μυτσκίδης: “Κρατάμε μόνο τους βαθμούς της νίκης. Κάναμε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια μας τη φετινή σεζόν. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει, να δούμε τι φταίει”.

Στο πρώτο σετ ο Απόλλωνας επικράτησε με 25-21, ενώ στο δεύτερο χρειάστηκε να κάνει την ανατροπή, καθώς ήταν πίσω στο σκορ 13-18 και σιγά-σιγά μείωσε τη διαφορά και πήρε το προβάδισμα 21-19 και τελείωσε με 25-21. Στο 3ο σετ αν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ και έδειχνε ότι θα φτάσει στην επικράτηση, από το 6-2 και στη συνέχεια στο 7-4, 13-6, 15-10, η φιλοξενούμενη ομάδα αντέδρασε, αρχικά ισοφάρισε σε 15-15 και μετά πήρε κεφάλι στο σκορ το οποίος διατήρησε μέχρι το τέλος. Βέβαια το παιχνίδι στους τελευταίους πόντους εξελίχθηκε σε ντέρμπι, αφού η φιλοξενούμενη ομάδα παρότι ήταν μπροστά στο σκορ με 24-21, έχασε τη διαφορά, αφού ο Απόλλωνας ισοφάρισε 24-24 και διεκδίκησε τη νίκη, όμως ο αντίπαλος του αποδείχθηκε πιο ψύχραιμος και πήρε τελικά το σετ 26-24.

Στο 4ο και τελευταίο σετ ο Απόλλωνας πήρε το προβάδισμα από την αρχή και το διατήρησε μέχρι το τέλος, αν και η Αγία Παρασκευή έφτασε στην ισοφάριση δύο φορές 11-11 και 13-13 και στη συνέχεια πλησίασε στο πόντο, καθώς μείωσε σε 19-18. Ομως η γηπεδούχος ομάδα διατήρησε την πρωτοπορία της και επικράτησε με 25-19.

Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Ηλίας Τσουμελέας, Ανδρέας Χριστοδουλόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ (Μπ. Μυτσκίδης): Αποστολόπουλου, Μικέλη, Κόλλια, Μασουρίδη, Εξηνταβελώνη, Καραμούντζου, Μπούνα (λ), Δεδούση, Γκόγκου, Καραγιάννη, Οικονομοπούλου (λ), Κοντέα.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Κυρ. Γρηγορακάκης): Γκιζιώτη, Τζανάκη, Μπλεκά, Καβριγιάννη, Βασσάλου (λ), Μιχαλάκη, Παλιατσέα, Σταγιάννη.