Τρίτη, 12 Μάρτιος 2019 14:31

Α2 ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Παραμένει στο κυνήγι της πρωτιάς ο Απόλλωνας, 3-0 σετ την ΑΘΛΕΣ Ηρακλείου (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Την εντυπωσιακή του πορεία στον Α’ όμιλο του φετινού πρωταθλήματος της Α2 Βόλεϊ Γυναικών συνέχισε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Απόλλων Καλαμάτας, ο οποίος κέρδισε στο Κλειστό του δημοτικού σταδίου την ΑΘΛΕΣ Ηρακλείου με 3-0 σετ.

Μια νίκη που τον διατηρεί στη 2η θέση της βαθμολογίας του ομίλου και με ζωντανές τις ελπίδες για την κατάκτηση της μίας θέσης που οδηγεί σε άνοδο στην Pre League.

Η προσπάθεια των αθλητριών του Απόλλωνα δεν ήταν εύκολη, μιας και απέναντι τους είχαν την ΑΘΛΕΣ Ηρακλείου, η οποία την προηγούμενη ημέρα είχε κερδίσει στην Πάτρα τον τοπικό ΑΣΠ Απόλλων με 3-0 - σε εξ αναβολής ματς της 17ης αγωνιστικής - και με αυτό το αποτέλεσμα εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία. Ετσι αγωνίστηκε χωρίς άγχος απέναντι στην Καλαματιανή ομάδα και μάλιστα στο δεύτερο σετ τη δυσκόλεψε, μιας και ο Απόλλωνας από την αρχή ήταν πίσω στο σκορ, έφτασε πολλές φορές στην ισοφάριση με τις φιλοξενούμενες όμως να κρατούν τη διαφορά. Στο κρίσιμο σημείο όμως οι αθλήτριες του Απόλλωνα πίστεψαν στην ανατροπή και από το 21-23, ισοφάρισε σε 23-23 και επικράτησαν τελικά με 25-23. Στο 3ο σετ και πάλι βρέθηκαν να κυνηγούν το σκορ, όμως από το 5-5- και μετά έκτισαν διαφορά και κατάφεραν να τη διατηρήσουν μέχρι το τέλος και να πάρουν ένα ακόμη τρίποντο.

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Απόλλωνα Μπάμπης Μυτσκίδης δήλωσε στο “Notosport”: “Αγωνιστήκαμε με μία ομάδα που είχε οριστικοποιήσει την παραμονή της στην κατηγορία από την προηγούμενη ημέρα στην Πάτρα όπου νίκησε σε εξ αναβολής παιχνίδι τον τοπικό Απόλλωνα και σώθηκε και μαθηματικά. Ετσι ήρθε στην Καλαμάτα να παίξει ελεύθερα και να διεκδικήσει ότι καλύτερο από το μεταξύ μας παιχνίδι. Οσον αφορά την ομάδα μου δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε τη διάρκεια σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Το ότι κυνηγάμε πάντα το αποτέλεσμα, τους τρεις πόντους, αυτό μας φέρνει και άγχος και φαίνεται στην απόδοση μας”. Οσο για τη συνέχεια μας είπε: “Εχουμε μπροστά μας τρεις τελικούς στους οποίους θα κατέβουμε να αγωνιστούμε με στόχο τη νίκη. Οπως έχουμε πει από την αρχή της σεζόν στόχος μας είναι να κερδίζουμε. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα η οποία να κερδίζει και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε σε κάθε παιχνίδι”.

Τα σετ: 25-20, 25-23, 25-20.

Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Δημήτρης Κτενάς, Ανδρέας Χριστοδουλόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ (Μπ. Μυτσκίδης): Μικέλη, Κόλλια, Μασουρίδη, Εξηνταβελώνη, Καραμούντζου, Αποστολοπούλου, Μπούνα (λ), Οικονομοπούλου (λ), Γ. Μπίτσικα, Χρ. Μπίτσικα, Καλυβιώτη, Γκόγκου.

ΑΘΛΕΣΗ (Εμ. Μανωλάκης): Μασέλη, Μαυρέα, Μανωλάκη, Μανάι, Αλεξάκη, Δρακάκη, Γαραζανάκη (λ), Κονσολάκη, Καλουτσάκη, Ρουμπάκη, Πλούμη, Παπακώστα (λ).

Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας

Τα πολλά καλώδια που βρίσκονται μπερδεμένα πίσω από το τραπέζι της γραμματείας στο Κλειστό Γυμναστήριο εγκυμονούν κινδύνους. Στο χώρο κυρίως τα σαββατοκύριακο, κάθονται οι γυναίκες της γραμματείας, που συντάσσουν τα φύλλα αγώνα, προσπαθούν να είναι όσο πιο προσεκτικές μπορούν, γιατί υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας