Τετάρτη, 20 Μάρτιος 2019 12:36

ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Εκλεισε με ήττα την κανονική σεζόν ο Α.Ο. Ακρίτας

Γράφτηκε από τον

Με ήττα ολοκλήρωσε την κανονική σεζόν στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής (Η’ όμιλος) βόλεϊ γυναικών ο Α.Ο. Ακρίτας, χάνοντας την Κυριακή στο τάι – μπρέικ από την Ολυμπιάδα Πατρών σ’ έναν από τους καλύτερους αγώνες της χρονιάς στο Κλειστό της Παραλίας.

Η καλαματιανή ομάδα είχε εξασφαλίσει την τέταρτη θέση (κατ τη συμμετοχή στα πλέι -οφ ανόδου) από την προηγούμενη αγωνιστική και περίμενε να μάθει ποιος θα τερματίσει πρώτος και θα βρεθεί στο δρόμο της.

Αντίπαλός της λοιπόν στον έναν από τους δυο ημιτελικούς για την ανάδειξη του πρωταθλητή του Η' ομίλου, θα είναι η Ε.Α.Π. Στο δεύτερο ημιτελικό θα παίξουν Ερυθρός Αστέρας -Ολυμπιάδα Πατρών (1-1).

Ο Α.Ο. Ακρίτας έχει πάντως δύσκολο έργο, αφού στα πλέι -οφ μεταφέρονται τα αποτελέσματα του πρωταθλήματος, με την πατρινή ομάδα να προηγείται με 2-0 στα μεταξύ τους παιχνίδια (στο τελικό περνάει αυτός που θα συμπληρώσει τρεις νίκες).

Ως εκ τούτου θα ταξιδέψει την ερχόμενη Κυριακή στην αχαϊκή πρωτεύουσα χωρίς άγχος και με στόχο την καλύτερη δυνατή εμφάνιση, γιατί όχι και την μείωση του σκορ, κόντρα στην πρώτη βαθμολογίας.

Όσον αφορά την παραμονή ο Παμβοχαϊκός Γ.Σ. θα αγωνίζεται την επόμενη χρονιά στην τοπική κατηγορία αφού τερμάτισε τελευταίος, ενώ ο Γ.Σ.Άργους πρέπει να περιμένει τόσο τις εξελίξεις στις πιο πάνω κατηγορίες όσο και την πορεία του πρωταθλητή στα μπαράζ με τους πρώτους των άλλων ενώσεων για να δει αν θα τον ακολουθήσει.

Διαιτητές: Ηλίας Τσουμελέας, Παναγιώτης Χανδρινός. Σημειωτής: Κερασία Μουράτη.

Τα σετ: 13-25, 25-22, 25-23, 15-25, 7-15.

Α.Ο. ΑΚΡΙΤΑΣ (Ντάκουρης Παναγιώτης ): Μπεσή Εβελίνα, Ορφανέα Αφροδίτη (c), Μαθιουδάκη Νίκη, Βυζά Αναστασία, Ιωαννίδη Χριστίνα, Μπότη Καλλιρόη, Λίκα Αγγελική (λ), Καπλανη Θεοδώρα (λ), Βαμβακούση Όλγα, Πανταζοπούλου Νάνσυ, Μπότη Θεοδώρα, Γεωργιοπουλου Τίνα, Κατσαράκη Μαρία, Βρυώνη Κατερίνα

Α.Ε.Π. ΟΛΥΜΠΙΑΣ (Λαμπρόπουλος): Γαλάνη (c), Μαυροειδή, Σωτηρίου, Αγγελοπούλου Γ., Χαντζή, Ζάρρου, Χαραλαμποπούλου (λ), Μαυρίδου (λ), Πετριχιάνου, Μπαρμπούνη, Λαμπροπούλου, Αγγελοπούλου Α.

 

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής

Α.Ο. Ακρίτας – Ολυμπιάδα Πατρών 2-3

Γ.Σ. Αργους – Σπαρτιατικός Γ.Σ. 3-2

Ερυθρός Αστέρας – Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός 3-0

Ε.Α.Π. - Παναχαϊκή 2014 3-0

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 14 αγώνες)

1. ΕΑ Πατρών 40-8 38

2. Ερυθρός Αστέρας 40-14 35

3. ΑΕΠ Ολυμπιάς 34-14 32

4. ΑΟ Ακρίτας 28-30 20

5. Σπαρτιατικός 20-33 14

6. Παναχαϊκή 2014 21-36 13

7. ΓΣ Αργους 16-39 9

8. Παμβοχαϊκός 13-38 7

 

Τα πλέι -οφ ανόδου

Ε.Α.Ο. - Α.Ο. Ακρίτας

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιάδα Πατρών