Τρίτη, 26 Μάρτιος 2019 12:02

A2 ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Ηττα του Απόλλωνα από τις πρωταθλήτριες Αμαζόνες (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Την εντός έδρας ήττα με 3-1 σετ από την πρωτοπόρο ομάδα του Α’ ομίλου, τις Αμαζόνες γνώρισε το απόγευμα του Σαββάτου στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης μας ο Απόλλων Καλαμάτας.

Ενα αποτέλεσμα που ήρθε μετά από την άσχημη εμφάνιση που πραγματοποίησε η Καλαματιανή ομάδα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και μοιραία γνώρισε την ήττα, κάτι που ανέφερε μεταξύ άλλων ο προπονητής Μπάμπης Μυτσκίδης, εμφανώς απογοητευμένος από την εικόνα των αθλητριών του, μιλώντας στο “Notosport”: “Το ματς τελείωσε στους τρεις πρώτους πόντους. Αυτό για κάποιους μπορεί να φανεί περίεργο, όμως για όσους ξέρουν βόλεϊ όχι. Δεν πιστέψαμε ότι μπορούμε να πάρουμε κάτι από το παιχνίδι. Παρουσιαστήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων. Δεν λειτούργησε τίποτα από όσα είχαμε πει, θόλωσε το μυαλών των αθλητριών. Είναι λυπηρό να παίζεις έτσι. Δεν δικαιολογούμαστε να μπούμε έτσι στο ματς και δεν πιστέψαμε ότι μπορούμε να το κερδίσουμε. Ετσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, η αντίπαλη ομάδα δίκαια κέρδισε”.

Ο Απόλλωνας μπορεί να μην κατάφερε να πάρει κάτι από το προχθεσινό παιχνίδι, όμως η παρουσία του στο πρωτάθλημα, αν και νεοφώτιστος στην κατηγορία, είναι αξιόλογη, αφού παρά το νεαρό της ηλικίας των περισσότερων αθλητριών του, αλλά και τις ελάχιστες εμπειρίες, που είχαν στάθηκαν αξιοπρεπώς απέναντι σε ομάδες που είναι χρόνια στην κατηγορία. Για την πορεία, ο έμπειρος προπονητής μας είπε: “Πράγματι η προσπάθεια που κάναμε όλη τη χρονιά ήταν τεράστια. Σίγουρα είναι επιτυχία αυτό που έχουμε καταφέρει έως τώρα στο πρωτάθλημα, αλλά εμένα στόχος μου είναι να βγαίνω πρώτος και από τη στιγμή που δεν το κατορθώσαμε δεν με ικανοποιεί”.

Οσο για τις Αμαζόνες μετά το παραπάνω αποτέλεσμα εξασφάλισαν και μαθηματικά την πρώτη θέση και στο τέλος του αγώνα πανηγύρισαν έξαλλα την άνοδο τους στη Pre League, παρότι το πρωτάθλημα θέλει ακόμη μια αγωνιστική για να ολοκληρωθεί.

Τα σετ: 15-25, 18-25, 25-22, 14-25.

Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Ηλίας Τσουμελέας, Ανδρέας Χριστοδουλόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Μπ. Μυτσκίδης): Μικέλη, Κόλλια, Μασουρίδη, Εξηνταβελώνη, Καραμούντζου, Αποστολοπούλου, Μπούνα (λ), Κοντέα, Καραγιάννη, Γκόγκου.

ΑΜΑΖΟΝΕΣ (Στ. Ατσιδαύτης): Αδάμ-Παπαδοπούλου, Χρυσομάλλη, Βαρουδάκη, Τσακούμη, Πολίτη, Καραμπάγια, Γκιαούρη (λ), Παπαδέδε, Κωστοπούλου, Μάγγελ, Αγραβάνη, Μερσιάδου, Σούλη, Ιωσηφίδη (λ).

* Αυτό ήταν το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του Απόλλωνα και όπως έχει ενημερώσει η διοίκηση, αντί για εισιτήριο, οι φίλαθλοι θα μπορούσαν να προσφέρουν χρήματα σε ειδικό κουτί που υπήρχε στο γήπεδο, ώστε το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί στην οικογένεια της Αδαμαντίας Κωνσταντινέα.

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α’ όμιλος

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

(21η αγωνιστική)

Νηρέας Χίου - Ενωση Βύρωνα 1-3

Απολλώνιος - Ποσειδών Λουτρακίου 3-0

Αγ. Παρασκευή - ΑΘΛΕΣ Ηρακλείου 3-1

ΓΣ Πετρούπολης - ΑΣΠ Απόλλων 3-0

Απόλλων Καλαμάτας – Αμαζόνες 1-3

Αστέρας Αγ. Δημητρίου – Μεσσηνιακός 0-3

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 21 αγώνες)

1. Αμαζόνες 60-18 58

2. Απόλλων Κ. 57-24 50

3. Απολλώνιος 56-24 48

4. Ενωση Βύρωνα 50-29 47

5. Μεσσηνιακός 50-23 46

6. ΓΣ Πετρούπολης 37-38 29

7. ΑΘΛΕΣ Ηρακλείου 34-41 27

8. Αγ. Παρασκευή 31-51 17

-. Ποσειδών Λουτρ. 23-50 17

10. ΑΣΠ Απόλλων 26-54 16

11. Αστ. Αγ. Δημητρίου 20-54 15

12. Νηρέας Χίου 15-58 8

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(Σάββατο 30/3/2019)

Ενωση Βύρωνα - Αστ. Αγ. Δημητρίου

Ποσειδών Λουτρακίου - Νηρέας Χίου

ΑΘΛΕΣ Ηρακλείου - Απολλώνιος

ΑΣΠ Απόλλων - Αγ. Παρασκευή

Αμαζόνες - ΓΣ Πετρούπολης

Μεσσηνιακός - Απόλλων Καλαμάτας