Παρασκευή, 29 Μάρτιος 2019 17:11

ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Ζωντανός για την άνοδο ο Α.Ο. Ακρίτας με επική ανατροπή στην Πάτρα

Γράφτηκε από τον

Αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ, ο Α.Ο. Ακρίτας νίκησε την Κυριακή στην Πάτρα την Ε.Α.Π. στον πρώτο ημιτελικό και έμεινε ζωντανός για την άνοδο στην Α2 βόλεϊ γυναικών.

Και αυτό γιατί αν έχανε, η πατρινή ομάδα θα τελείωσε τη σειρά στις 3 νίκες (μπήκε στα πλέι -οφ με 2-0 στις νίκες από την κανονική σεζόν).

Τα κορίτσια της καλαματιανής ομάδας όμως έκαναν κατάθεση ψυχής και πήραν τη μεγάλη νίκη στο τάι - μπρέικ σ' έναν από τους καλύτερους αγώνες των τελευταίων ετών, που αποτέλεσε διαφήμιση του βόλεϊ.

Η εικόνα των δύο πρώτων σετ μάλιστα δεν προμήνυε με τίποτα αυτό που θα ακολουθούσε. Η βελτίωση του Α.Ο. Ακρίτα από τις αρχές του τρίτου σετ ήταν εμφανής σε όλα τα επίπεδα ισοφαρίζοντας στα σετ.

Έχοντας την ψυχολογία υπέρ του έφθασε στο τάι -μπρέικ όπου έσπασαν καρδιές, με την πατρινή ομάδα να έχει δύο ευκαιρίες με ισάριθμα match-point να τελειώσει τη σειρά, Οι αθλήτριες του Παναγιώτη Ντάκουρη όμως λες και τους είπε κάποιος ότι το συγκεκριμένο θα ήταν και το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας τους, κατάφεραν να πετύχουν την ολική ανατροπή (16-18), κάνοντας κατάθεση ψυχής ,οδηγώντας έτσι τη σειρά στην Καλαμάτα.

Την προσεχή Κυριακή (18:00) λοιπόν ο Α.Ο. Ακρίτας θα προσπαθήσει ξανά χωρίς άγχος για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει ξεκάθαρο στόχο την άνοδο , δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία-όπως έγινε και στην Πάτρα στις πιο μικρές αθλήτριες (συμμετείχαν έξι κορασίδες στην αποστολή) να κερδίσουν πλούσιες εμπειρίες μέσα από τη διαδικασία των play-off.

Στο άλλον ημιτελικό ο Ερυθρός Αστέρας νίκησε εύκολα με 3-0 την Α.Ε.Π. Ολυμπιάς και έκανε το 2-1.

Διαιτητές: Παναγιώτης Γκόλφης, Σωτήρης Γαλάνης, Σημειωτής: Αθανασία Μάμμου.

Τα σετ: 25-14, 25-16, 20-25, 20-25, 16-18.

Ε.Α.Π. (Μήτρόπουλος): Πελεκούδα (c), Κάτση, Τσίρκα, Καραμούντζου, Καρνάτσου Α., Οικονόμου, Ζήκου (λ), Κουκίου (λ), Τσουλέα, Πέππα, Καρνάτσου Ε.

Α.Ο. ΑΚΡΙΤΑΣ (Ντάκουρης): Μπεσή Εβελίνα, Ορφανέα Αφροδίτη (c), Μαθιουδάκη Νίκη, Μπότη Καλλιρόη, Μπουζέα Ιωάννα, Χειλαδάκη Κέλλυ, Λίκα Αγγελική (λ), Κατσαράκη Μαρία (λ), Πανταζοπούλου Νάνσυ, Ιωαννίδη Χρστίνα, Μπότη Θεοδώρα, Γεωργιοπουλου Τίνα, Αδαμοπούλου Κων/να, Βυζά Αναστασία

Τα αποτελέσματα των πρώτων ημιτελικών (σκορ σειράς):

Ε.Α.Π. - Α.Ο. Ακρίτας 2-3 (2-1)

Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιάδα Πατρών 3-0 (2-1)

Οι δεύτεροι ημιτελικοί:

Α.Ο. Ακρίτας - Ε.Α.Π.

Ολυμπιάδα Πατρών - Ερυθρός Αστέρας