Παρασκευή, 12 Απρίλιος 2019 14:02

ΒΟΛΕΪ ΛΥΚΕΩΝ: Πρόκριση για τα αγόρια και κορίτσια του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 

Το 2 στα 2 έκαναν χθες τα αγόρια και τα κορίτσια του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας, καθώς και οι δύο μεσσηνιακές ομάδες πήραν τη νίκη και συνάμα την πρόκριση με αντιπάλους, ομάδες από την Αρκαδία.

Συγκεκριμένα τα κορίτσια νίκησαν με 2-0 σετ σε νοκ – άουτ ματς το 2ο ΓΕΛ Τρίπολης και τα αγόρια επίσης με 2-0 σετ το ΓΕΛ Τροπαίων στο κλειστό του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας. Ετσι προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του πανελληνίου σχολικού πρωταθλήματος. Θυμίζουμε ότι το 3ο Καλαμάτας κατέκτησε φέτος τον τίτλο τόσο στα αγόρια, όσο και στα κορίτσια και έτσι εκπροσωπεί τη Μεσσηνίας στη πανελλήνια φάση.

Η ταυτότητα των αγώνων

Πρώτα έγινε το παιχνίδι των κοριτσιών, ανάμεσα στο 3ο ΓΕΛ Καλαμάτας και το 2ο ΓΕΛ Τρίπολης. Και τα δύο σετ κρίθηκαν οριακά. όπου το 3ο ΓΕΛ κατάφερε να πάρει τους κρίσιμους πόντους και να νικήσει με 25-23 στο 1ο και 25-21 το 2ο. Στο 1ο σετ οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, με την μεγαλύτερη διαφορά να σημειώνεται υπέρ της Τρίπολης (19-16), έφτασε στο 20-20 και στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα με 23-21. Η Καλαματιανή ομάδα έκανε ένα σερί 4-0 και έγινε έτσι το 1-0 στα σετ. Στον ίδιο ρυθμό κινήθηκε και το 2ο σετ, μέχρι που το 3ο ΓΕΛ ξέφυγε με 6 μπροστά (15-9) αλλά το 2ο ΓΕΛ ισοφάρισε (17-17). Όταν ο αγώνας έφτασε στο 21-21 οι γηπεδούχοι σημείωσαν και πάλι 4 συνεχόμενους πόντους και πήραν την νίκη-πρόκριση.

Τα σετ: 25-23, 25-21

3o ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Aγγελοπούλου (λ), Γαλανοπούλου, Ζαφειροπούλου, Ιωαννίδη, Μπίτσικα, Κουράκου, Μπουζέα, Παναγούλια, Καραγιάννη, Νικολιτσέα, Τζωρτζη

2ο ΓΕΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μπίσσια, Πετροπούλου, Σενγκέργκη, Ζαβού, Κοπίτα, Κωστοπούλου, Βεργοπούλου, Ξηρογιάννη, Τσιαγγούρη

Στα αγόρια η επικράτηση ήταν πιο εύκολη για την ομάδα βόλεϊ του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας. Οι γηπεδούχοι στο πρώτο σετ προηγήθηκαν με 3-1 και μετά ξέφυγαν με 13-2, με την συνέχεια να είναι ανάλογη και μετά το 17-6, το 3ο ΓΕΛ έβαλε 8 σερί πόντους, κατακτώντας το πρώτο σετ με 25-6.

Προσπάθησε περισσότερο στο 2ο σετ να είναι πιο ανταγωνιστικό το ΓΕΛ Τροπαίων, με την Καλαματιανή ομάδα να κερδίζει με 25-10.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα δώσουν μάλλον το επόμενα παιχνίδια οι ομάδες του 3ο ΓΕΛ, χωρίς ακόμα να είναι γνωστοί οι αντίπαλοι.

Τα σετ : 25-6, 25-10

3ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Παπούλιας(λ), Ν. Βλάσσης, Α. Κλημεντίδης(λ), Κ. Κλημεντίδης, Μαργέλης, Μασούρας, Μελέας, Μπιρμπίλης, Α. Χανδρινός, Σ. Χανδρινός, Π Βλάσσης, Βραχάτης, Φράγκος, Χαϊκος

ΓΕΛ ΤΡΟΠΑΙΩΝ: Νικολόπουλος, Αθανασόπουλος, Τζαχολάρι, Σκούρτης, Μπακατσέλος, Κιντής, Χριστοδουλόπουλος, Ροδόπουλος, Κότσικας, Νικολακόπουλος, Παρασκευόπουλος, Κακούρης.