Δευτέρα, 03 Ιούνιος 2019 15:55

Ο ΒΛΑΣΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80: “Παίξαμε στον πιο δύσκολο όμιλο”

Γράφτηκε από τον

 

Στην Α2 βόλεϊ Ανδρών θα αγωνίζεται και τη νέα αγωνιστική περίοδο η Καλαμάτα ‘80, που έφτασε στη διαδικασία των πλέϊ άουτ για να διεκδικήσει την παραμονή της.

Αρχικός στόχος της Καλαματιανής ομάδας ήταν η είσοδος της στους αγώνες μπαράζ για τη διεκδίκηση της ανόδου, κάτι που εξαρχής ήταν δύσκολο μιας και είχε να αναμετρηθεί με αντιπάλους, οι οποίοι είχαν βλέψεις ανόδου, έχοντας δαπανήσει αρκετά χρήματα και είχαν δημιουργήσει πολύ δυνατές ομάδες, κάτι που φάνηκε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ετσι έκανε την προσπάθεια της μέχρι το τέλος, όμως στο κρίσιμο παιχνίδι με τον Πανερυθραϊκό, γνώρισε την ήττα και έτσι οδηγήθηκε σε αγώνες για την παραμονή στην κατηγορία.

Κάνοντας τον απολογισμό για την σεζόν που πέρασε, ο αντιπρόεδρος της ομάδας Κώστας Βλάσσης, σε δηλώσεις του στο “Notosport” ανέφερε: “Μας στράβωσε ένα παιχνίδι, αυτό με τον Πανερυθραϊκό στην Καλαμάτα και μείναμε εκτός πρώτης 4άδας. Ηταν καθοριστικό και μας άλλαξε τους στόχους. Παίξαμε σε έναν όμιλο πολύ δύσκολο. Ηταν αρκετά ανταγωνιστικός όμιλος και αυτό δείχνει και το ότι ανέβηκε ο ΟΦΗ, ενώ η Ροδίων Αθλησις μετά από τρία χρόνια διεκδίκησης της ανόδου δεν τα κατάφερε, ενώ και ο Πανιώνιος έκανε υπέρβαση και κατέλαβε την 3η θέση. Πιστεύω ότι αν αγωνιζόμασταν στο β’ υποόμιλο, θα είχαμε πάρει τη δεύτερη θέση”.

Στην πορεία του πρωταθλήματος, είχαμε αλλαγή προπονητή, καθώς ο Γιώργος Κουλιέρης αποχώρησε και οι άνθρωποι της Καλαμάτας ‘80, προσέλαβαν τον πολύπειρο και γνωστό στο πανελλήνιο προπονητή Γιάννη Λάϊο. Ο έμπειρος προπονητής ήρθε να βοηθήσει την ομάδα να μπορέσει να πετύχει την παραμονή της στην κατηγορία. Μιλώντας για την παραπάνω εξέλιξη ο Κώστας Βλάσσης μας είπε: “Ο Γιώργος έφυγε οικειοθελώς, θεωρώντας ότι με την αλλαγή προπονητή θα άλλαζε η εικόνα τη ομάδας. Η λύση που προέκυψε ήταν ο πολύπειρος προπονητής Γιάννης Λάϊος, ο οποίος μας βοήθησε κυρίως σε νοοτροπία και λογική, ώστε να πετύχουμε την παραμονή”.

Οσον αφορά το μέλλον και τι να περιμένουμε τη νέα αγωνιστική περίοδο, ο κ. Βλάσης δήλωσε: “Οι στόχοι μας θα καθοριστούν από τη στιγμή που θα γνωρίζουμε σε ποιο όμιλο θα είμαστε. Από τις 5 Ιουνίου και μετά θα έχουμε μια πρώτη εικόνα πως θα είναι η νέα Α2 γιατί τότε λήγουν οι οικειοθελείς αποχωρήσεις των ομάδων, στις οποίες δεν θα επιβληθεί κάποια ποινή. Από εκεί και μετά θα αρχίσουμε να κάνουμε το σχεδιασμό για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ικανοποιητική παρουσία είχαν οι ομάδες υποδομής

Θετική ήταν και η παρουσία των ομάδων υποδομής της Καλαμάτας ‘80 τη φετινή αγωνιστική περίοδο, όπως επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Κώστας Βλάσσης στη συνέχεια των δηλώσεων του: “Ικανοποίηση υπάρχει από την πορεία των ομάδων εφήβων και παίδων. Οι έφηβοι βγήκαν 3οι στην Πελοπόννησο και οι παίδες έφτασαν στην 8άδα και θα μπορούσαν να προκριθούν στο Final 4, αλλά έμειναν εκτός γιατί έχασαν στο τάιμ μπρέικ 18-16 από τον Πανερυθραϊκό. Να σημειωθεί ότι στους έφηβους παίξαμε με πιο νέους παίκτες γεννηθέντες το 2001 και μετά, χωρίς δηλαδή παίκτες γεννημένους το 1999 και το 2000. Οσο για τους παμπαίδες παίζουν ακόμη, καθώς συνεχίζεται ακόμη το πρωτάθλημα”.