Τρίτη, 04 Ιούνιος 2019 12:02

ΒΟΛΕΪ: Η πρώτη εικόνα για τον όμιλο της Καλαμάτας ‘80

Γράφτηκε από τον

 

Την γενική προκήρυξη για τη νέα χρονιά ετοίμασε η ομοσπονδία του βόλεϊ, με την Καλαμάτα ‘80 να μαθαίνει έτσι τις ημερομηνίες διεξαγωγής του πρωταθλήματος αλλά και τις ομάδες που θα είναι στον όμιλο της.

Το πρωτάθλημα λοιπόν θα διεξαχθεί από 5/10/2019 μέχρι 19/5/2020 ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν 27 ομάδες.

Η Καλαμάτα ‘80 τοποθετήθηκε στον 1ο όμιλο μαζί με ΑΟ Αιγιαλέων, ΑΣΠ Απόλλων, ΓΣ Απόλλωνα, ΑΕ Αρμενίων, ΔΑΣ Δραπετσώνας, Εθνικός ΟΦΠΦ, ΓΕ Ηρακλείου, ΑΠΦΣ Ηρακλής, ΑΣ Κέρκης, ΑΟΝΣ Μολάων, Νέοι Βύρωνος, ΑΣ Πανερυθραϊκός, ΓΣ Πανιώνιος, Ροδίων Αθλησις.

Ωστόσο αυτή δεν θα είναι και η τελική εικόνα του ομίλου. Και αυτό γιατί εντός της εβδομάδας είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν αρκετές αποχωρήσεις ομάδων οπότε, ανάλογα με το πόσες και ποιες θα είναι αυτές, θα διαμορφωθεί ανάλογα και ο όμιλος.

Από εκεί και πέρα, από την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 δημιουργείται νέα κατηγορία με δέκα ομάδες, η Pre League Ανδρών, ανάμεσα στην Α1 και στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών, στην οποία θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής, οι ομάδες: α) που θα υποβιβαστούν από την Α1 Εθνική κατηγορία Ανδρών και β) από την Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών, σύμφωνα με την τελική κατάταξη του πρωταθλήματος 2019-2020, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι σε αυτήν την κατηγορία θα δηλώσουν συμμετοχή τουλάχιστον οκτώ ομάδες.

Σε περίπτωση άρνησης συμμετοχής/μη δήλωση, το δικαίωμα συμμετοχής μεταφέρεται στις υπόλοιπες ομάδες της Α2 Ανδρών με σειρά κατάταξης. Διευκρινίζεται ότι για την αναπλήρωση ομάδας (από αυτές που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής αλλά δεν θα δηλώσουν συμμετοχή), θα λαμβάνεται πρώτα υπόψη ο Όμιλος στον οποίο ανήκει γεωγραφικά η ομάδα που θα αναπληρωθεί, ενώ σε περίπτωση που οι ομάδες του Ομίλου αυτού αρνηθούν να την αναπληρώσουν, το δικαίωμα αναπλήρωσης μεταφέρεται στον άλλο Όμιλο και σύμφωνα με τη σειρά κατάταξης. Στην Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής έως είκοσι τέσσερις 24 ομάδες. Οι ομάδες που τυχόν αρνηθούν τη συμμετοχή στην Pre League Ανδρών θα αγωνιστούν στην Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών.

Στην περίπτωση που στην Pre League Ανδρών, μετά και την τυχόν αναπλήρωση ομάδας ή ομάδων σύμφωνα με τα παραπάνω, δηλώσουν συμμετοχή λιγότερες από οκτώ 8 ομάδες δεν δημιουργηθεί η Pre League Ανδρών και στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής 24 ομάδες.