Δευτέρα, 24 Ιούνιος 2019 16:52

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Π. ΝΤΑΚΟΥΡΗ: “Είμαστε ανταγωνιστικοί παίζοντας με νεαρές αθλήτριες”

Γράφτηκε από τον

 

 

Ικανοποιητική ήταν η χρονιά που πέρασε για τον Α.Ο. Ακρίτα Καλαμάτας στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής βόλεϊ γυναικών.

Η Καλαματιανή ομάδα κατάφερε να πετύχει τους στόχους που είχε θέσει από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου και με λίγη τύχη θα μπορούσε να πάρει το εισιτήριο της ανόδου για την Α2 εθνική. Ο ένας στόχος ήταν η αξιοποίηση του ντόπιου έμψυχου δυναμικού, με τις νεαρές αθλήτριες να συμμετέχουν στους αγώνες και να μαζεύουν εμπειρίες και ο άλλος ήταν το πλασάρισμα στην πρώτη 4άδα και η διεκδίκηση της ανόδου. Ο δεύτερος στόχος μπορεί να ήταν πιο δύσκολος, όμως έτσι όπως εξελίχθηκε το πρωτάθλημα, αν ο Ακρίτας είχε την τύχη με το μέρος του θα μπορούσε να ανέβει στην πιο πάνω κατηγορία.

Για τα παραπάνω μίλησε στο “Notosport”, ο Παναγιώτης Ντάκουρης που κάθισε φέτος για 3η σερί σεζόν στον πάγκο της ομάδας, κάνοντας ουσιαστικά τον απολογισμό για τη χρονιά που πέρασε.

- Πως χαρακτηρίζεις τη φετινή χρονιά;

Παρότι έγιναν αρκετές αλλαγές στην ομάδα, σε γενικές γραμμές η χρονιά ήταν ικανοποιητική. Οταν καταφέρνεις από την μία χρονιά να πας ένα βήμα παραπάνω την επόμενη αυτό θεωρείται επιτυχία. Οταν δε η συγκεκριμένη ομάδα έχει στο δυναμικό της πολύ νεαρά παιδιά και προχωράει ένα βήμα, είναι ακόμη πιο σημαντικό”.

- Οι στόχοι επιτεύχθηκαν, μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο;

Αυτό που είπαμε από την αρχή αυτό κάναμε, πήγαμε ένα βήμα παρά πέρα και καταφέραμε να διεκδικήσουμε ακόμη και την είσοδο μας στους τελικούς που οδηγούσαν σε μπαράζ για την άνοδο στην Α2. Ουσιαστικά καταφέραμε να ξεπεράσουμε ένα ντεσαβαντάζ που είχαμε με την Ε.Α.Π. Η Πατρινή ομάδα είχε το πλεονέκτημα στους μεταξύ μας αγώνες. Είχαμε χάσει τα δύο παιχνίδια στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και στη φάση της 4άδας καταφέραμε να ισοφαρίσουμε πετυχαίνοντας ισάριθμες νίκες. Αν ήμασταν λίγο τυχεροί, θα μπορούσαμε να είχαμε πάει στον τελικό. Χάσαμε οριακά το τελευταίο παιχνίδι και όπως ανέφερα παραπάνω αν ήμασταν πιο τυχεροί θα βρισκόμασταν εμείς στο τελικό”.

- Πως είδες τον πρωτάθλημα; Ηταν όπως το περίμενες;

Το πρωτάθλημα φέτος ήταν αρκετά ανταγωνιστικό και παρότι εμείς δώσαμε μεγάλο χρόνο συμμετοχής σε νεαρές σε ηλικία αθλήτριες με ελάχιστη εμπειρία και τα πήγαμε αρκετά καλά. Γιατί αφενός τα κορίτσια κέρδισαν εμπειρίες και αφετέρου παρουσιαστήκαμε ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα η ΕΑΠ πραγματικά ήταν η καλύτερη ομάδα στο όμιλο, καθώς επίσης και αυτές που μπήκαν στην 4άδα, η Ολυμπιάδα και ο Ερυθρός Αστέρας ήταν αυτές που έκαναν τη διαφορά. Εμείς θέλαμε ουσιαστικά να κερδίσουμε τα κεκτημένα των προηγούμενων ετών. Θέλαμε να διεκδικήσουμε το ίδιο και τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Ουσιαστικά η προσπάθεια μας ήταν δύσκολη, γιατί το έμψυχο δυναμικό της ομάδας μας αποτελούσαν αθλήτριες νεαρές σε ηλικία και ερασιτέχνες. Ομως κατάφεραν να είναι ανταγωνιστικές και φτάσαμε να διεκδικήσουμε ακόμη και την άνοδο. Ουσιαστικά είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν 3 χρόνια. Στόχος σε αυτά τα χρόνια ήταν όπως προείπα να κερδίσουν εμπειρίες οι νεαρές αθλήτριες και σιγά – σιγά να μπουν σε κλίμα πρωταθλητισμού. Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα 3 χρόνια με σκληρή δουλειά και μεθοδικότητα καταφέραμε να κάνουμε πράγματα. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που τα κορίτσια ήταν ερασιτέχνες και μόνο από την Καλαμάτα, δηλαδή η ομάδα διέθετε ντόπιες αθλήτριες. Πραγματικά είμαι περήφανος γι’ αυτό που έχουν καταφέρει τα κορίτσια. Από εκεί και πέρα θέλω να πιστεύω ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί, δηλαδή αυτό που έχει ξεκινήσει η ομάδα τα τελευταία χρόνια και δεν είναι άλλο από την προώθηση και ανάδειξη νεαρών αθλητριών”.