Δευτέρα, 01 Ιούλιος 2019 14:50

Α2 ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ: Εμαθε αντιπάλους η Καλαμάτα ‘80

Γράφτηκε από τον
Α2 ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ: Εμαθε αντιπάλους η Καλαμάτα ‘80

 

 

Η ομοσπονδία του βόλεϊ ετοίμασε την ειδική προκήρυξη του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής των αδρών με την Καλαμάτα ‘80 να μαθαίνει έτσι τις ημερομηνίες διεξαγωγής του πρωταθλήματος αλλά και τις ομάδες που θα είναι στον όμιλο της.

Το πρωτάθλημα λοιπόν, όσον αφορά τον 1ο όμιλο όπου συμμετέχει η Καλαμάτα ‘80, θα ξεκινήσει στις 5/10/2019 και θα ολοκληρωθεί στις 12/4/2020.

Η Καλαμάτα ‘80 τοποθετήθηκε στον 1ο όμιλο μαζί με ΑΟ Αιγιαλέων, ΑΣΠ Απόλλων, ΑΕ Αρμενίων, ΔΑΣ Δραπετσώνας, Εθνικός ΟΦΠΦ, ΓΕ Ηρακλείου, ΑΠΦΣ Ηρακλής, ΑΣ Κέρκης, ΑΟΝΣ Μίλωνν, ΑΟ Νέοι Βύρωνος, ΑΣ Πανερυθραϊκός, ΓΣ Πανιώνιος, Ροδίων Αθλησις.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν μέχρι αύριο Τρίτη 2 Ιουλίου.

Η ημερομηνία της κλήρωσης για τον καθορισμό του προγράμματος, ο τόπος και η ώρα διεξαγωγής της θα γίνουν γνωστοί το επόμενο διάστημα.

Να σημειωθεί πως συμμετοχή των σωματείων της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παίδων είναι υποχρεωτική. Στο σωματείο που δεν θα δηλώσει συμμετοχή, θα επιβληθεί ποινή αφαίρεσης τριών (-3) βαθμών από το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών.

Ανοδος σε Α1 και Pre League

α) Σε κάθε όμιλο θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία και σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα βγει μετά από κλήρωση.

β) Άνοδος στην Α1 Εθνική Κατηγορία Ανδρών. Στην Α1 Εθνική Κατηγορία Ανδρών θα αγωνίζονται από τη νέα αγωνιστική περίοδο 2020 -2021 η ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση σε κάθε ένα από τους δύο (Α’ και Β’) ομίλους.

γ) Κατηγορία Pre League Ανδρών

Την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 δημιουργείται νέα κατηγορία με δέκα ομάδες η Pre League ανδρών, ανάμεσα στην Α1 και στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών, στην οποία δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν:

1) οι ομάδες που θα καταλάβουν την 9η, 10η και 11η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών (Volley League) 2019-2020 (3 ομάδες).

Από εκεί και πέρα, ανάλογα με το που ανήκουν γεωγραφικά οι ομάδες που θα υποβιβαστούν από την Α1 Εθνική Κατηγορία Ανδρών θα εξαρτηθεί αν από τον όμιλο της Καλαμάτας ‘80 θα πάνε στην Pre League ο 2ος, ο 3ος και ο 4ος ή αν θα πάει και ο 5ος.

Σε περίπτωση που ομάδα η οποία έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Pre League Ανδρών και μέσα στην προθεσμία που θα τεθεί με τη Γενική Προκήρυξη Πρωταθλημάτων 2020 – 2021 αρνηθεί τη συμμετοχή της σε αυτήν, τότε το δικαίωμα συμμετοχής μεταφέρεται στις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου που αυτή συμμετείχε ή γεωγραφικά ανήκει (εάν πρόκειται για ομάδα της Α1 που υποβιβάστηκε) με σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την τελική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων στον όμιλο.

Σε περίπτωση που σύμφωνα με τα παραπάνω στην Pre League Ανδρών δεν δηλώσουν αρχική συμμετοχή τουλάχιστον οκτώ (8) ομάδες (στην προθεσμία που θα τεθεί με τη Γενική Προκήρυξη Πρωταθλημάτων 2020-2021) τότε η κατηγορία δεν θα δημιουργηθεί.

Υποβιβασμός στην Β’ Εθνική/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ανδρών

1) Εάν δημιουργηθεί η Pre League Ανδρών:

- εάν από την Α1 Εθνική Κατηγορία Ανδρών υποβιβαστούν τρεις ομάδες που ανήκουν γεωγραφικά στην ΕΣΠΑΑΑ, στην ΕΣΠΕΔΑ, στην ΕΣΠΕ Πελοποννήσου, στην ΕΣΠΕ

Κρήτης και στην Ζ’ Περιφέρεια ή δύο ομάδες που ανήκουν γεωγραφικά στην ΕΣΠΑΑΑ, στην ΕΣΠΕΔΑ, στην ΕΣΠΕ Πελοποννήσου, στην ΕΣΠΕ Κρήτης και στην Ζ’ Περιφέρεια

και μία ομάδα που ανήκει γεωγραφικά στην ΕΠΕΣ Θεσσαλονίκης και στην ΕΣΠΕ

Θράκης/Ανατ.Μακεδονίας:

- οι ομάδες που θα καταλάβουν την 11η, την 12 η , την 13η και την 14η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα του Α’ Ομίλου του πρωταθλήματος.

- η ομάδα που θα καταλάβει την 12η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα του Β’

Ομίλου του πρωταθλήματος

- εάν από την Α1 Εθνική Κατηγορία Ανδρών υποβιβαστούν μία ομάδα που ανήκει γεωγραφικά στην ΕΣΠΑΑΑ, στην ΕΣΠΕΔΑ, στην ΕΣΠΕ Πελοποννήσου, στην ΕΣΠΕ Κρήτης και στην Ζ’ Περιφέρεια και δύο ομάδες που ανήκουν γεωγραφικά και μία ομάδα που ανήκει γεωγραφικά στην ΕΠΕΣ Θεσσαλονίκης και στην ΕΣΠΕ Θράκης/Ανατ.Μακεδονίας ή τρεις ομάδες που ανήκουν γεωγραφικά και μία ομάδα που ανήκει γεωγραφικά στην ΕΠΕΣ Θεσσαλονίκης και στην ΕΣΠΕ Θράκης/Ανατ.Μακεδονίας:

-οι ομάδες που θα καταλάβουν την 12η, την 13η και την 14η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα του Α’ Ομίλου του πρωταθλήματος.

- οι ομάδες που θα καταλάβουν την 11η και την 12η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα του Β’ Ομίλου του πρωταθλήματος.

2) Εάν δεν δημιουργηθεί η Pre League Ανδρών

- εάν από την Α1 Εθνική Κατηγορία Ανδρών υποβιβαστούν τρεις ομάδες που ανήκουν γεωγραφικά στην ΕΣΠΑΑΑ, στην ΕΣΠΕΔΑ, στην ΕΣΠΕ Πελοποννήσου, στην ΕΣΠΕ Κρήτης και στην Ζ’ Περιφέρεια:

- οι ομάδες που θα καταλάβουν την 9η, την 9η, την 10η, την 11η, την 12η, την 13η και την 14η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα του Α’ Ομίλου του πρωταθλήματος.

- οι ομάδες που θα καταλάβουν την 11η και την 12η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα του Β’ Ομίλου του πρωταθλήματος.

- εάν από την Α1 Εθνική Κατηγορία Ανδρών υποβιβαστούν δύο ομάδες που ανήκουν γεωγραφικά στην ΕΣΠΑΑΑ, στην ΕΣΠΕΔΑ, στην ΕΣΠΕ Πελοποννήσου, στην ΕΣΠΕ Κρήτης και στην Ζ’ Περιφέρεια και μία ομάδα που ανήκει γεωγραφικά στην ΕΠΕΣ Θεσσαλονίκης και στην ΕΣΠΕ Θράκης/Ανατ.Μακεδονίας:

- οι ομάδες που θα καταλάβουν την 9η, την 10η, την 11η, την 12η, την 13η, και την 14η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα του Α’ Ομίλου του πρωταθλήματος.

- οι ομάδες που θα καταλάβουν την 10η, την 11η και την 12η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα του Β’ Ομίλου του πρωταθλήματος.

- εάν από την Α1 Εθνική Κατηγορία Ανδρών υποβιβαστούν μία ομάδα που ανήκει γεωγραφικά στην ΕΣΠΑΑΑ, στην ΕΣΠΕΔΑ, στην ΕΣΠΕ Πελοποννήσου, στην ΕΣΠΕ Κρήτης και στην Ζ’ Περιφέρεια και δύο ομάδες που ανήκουν γεωγραφικά στην ΕΠΕΣ Θεσσαλονίκης και στην ΕΣΠΕ Θράκης/Ανατ.Μακεδονίας:

- οι ομάδες που θα καταλάβουν την 10η, την 11η, την 12η, την 13η και την 14η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα του Α’ Ομίλου του πρωταθλήματος.

- οι ομάδες που θα καταλάβουν την 9η, την 10η, την 11η και την 12η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα του Β’ Ομίλου του πρωταθλήματος.

- εάν από την Α1 Εθνική Κατηγορία Ανδρών υποβιβαστούν τρεις ομάδες που ανήκουν γεωγραφικά στην ΕΠΕΣ Θεσσαλονίκης και στην ΕΣΠΕ Θράκης/Ανατ.Μακεδονίας:

- οι ομάδες που θα καταλάβουν την 11η, την 12η, την 13η και την 14η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα του Α’ Ομίλου του πρωταθλήματος.

- οι ομάδες που θα καταλάβουν την 8η, την 9η, την 10η, την 11η και την 12η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα του Β’ Ομίλου του πρωταθλήματος.