Σάββατο, 06 Ιούλιος 2019 11:35

Α2 ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Στις 19 Οκτωβρίου ξεκινούν Απόλλωνας και Μεσσηνιακός

Γράφτηκε από τον

Τους αντιπάλους τους καθώς και τις ημερομηνίες διεξαγωγής στο νέο πρωτάθλημα της Α2 βόλεϊ γυναικών έμαθαν ο Μεσσηνιακός και ο Απόλλωνας Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την ειδική προκήρυξη της ομοσπονδίας, οι δύο Μεσσηνιακές ομάδες θα βρίσκονται στον 1ο όμιλο ο οποίος θα απαρτίζεται ακόμη από τις εξής ομάδες: ΑΕ Αγ. Παρασκεύης, ΑΕ Αμπελοκήπων, ΟΦΑ Απολλώνιος, ΑΟΝ Αργυρούπολης, Ενωση Βύρωνα, ΑΘΛΕΣ Ηρακλείου, ΓΕ Ηρακλείου, ΓΣΚ Ηρακλής, ΓΑΣ Μεσσαράς, ΓΣ Πετρούπολης.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι σήμερα Τρίτη 2 Ιουλίου ενώ η ημερομηνία της κλήρωσης για τον καθορισμό του προγράμματος, ο τόπος και η ώραδιεξαγωγής της θα γίνουν γνωστοί το επόμενο διάστημα.

Το Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών θα αρχίσει στις 19 Οκτωβρίου 2019 και θα τελειώσει στις 5 Απριλίου 2020. Σ

Ανοδος και υποβιβασμός

α) Σε κάθε όμιλο θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία και σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα βγει μετά από κλήρωση.

β) Άνοδος στην Pre League Γυναικών

Στην Pre League Γυναικών θα αγωνίζονται από τη νέα αγωνιστική περίοδο 2020-2021 οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1 η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα σε κάθε έναν από τους δύο ομίλους του πρωταθλήματος.

γ) Υποβιβασμός στην Β’ Εθνική/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Γυναικών

1) σε περίπτωση που από την Pre League Γυναικών υποβιβαστούν δύο ομάδες που ανήκουν γεωγραφικά στην ΕΣΠΑΑΑ, στην ΕΣΠΕΔΑ και στην ΕΣΠΕ Πελοποννήσου, στη Β’ Εθνική/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Γυναικών θα υποβιβαστούν:

α) από τον Α’ Όμιλο οι ομάδες που θα καταλάβουν την 9η, 10η, 11η και 12η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος

β) από τον Β’ Όμιλο οι ομάδες που θα καταλάβουν την 11η και 12η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος

2) σε περίπτωση που από την Pre League Γυναικών υποβιβαστεί μία ομάδα που ανήκει γεωγραφικά στην ΕΣΠΑΑΑ, στην ΕΣΠΕΔΑ και στην ΕΣΠΕ Πελοποννήσου και μία ομάδα που ανήκει γεωγραφικά στην ΕΠΕΣ Θεσσαλονίκης και στην ΕΣΠΕ Κεντρ Ελλάδας, στη Β’ Εθνική/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Γυναικών θα υποβιβαστούν:

α) από τον Α’ Όμιλο οι ομάδες που θα καταλάβουν την 10η, 11η και 12η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος.

β) από τον Β’ Όμιλο οι ομάδες που θα καταλάβουν την 10η, 11η και 12η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος.

3) σε περίπτωση που από την Pre League Γυναικών υποβιβαστούν δύο ομάδες που ανήκουν γεωγραφικά στην ΕΠΕΣ Θεσσαλονίκης και στην ΕΣΠΕ Κεντρ. Ελλάδας, στη Β’ Εθνική/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Γυναικών θα υποβιβαστούν:

α) από τον Α’ Όμιλο οι ομάδες που θα καταλάβουν την 11η και 12η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος.

β) από τον Β’ Όμιλο οι ομάδες που θα καταλάβουν την 9η, 10η, 11η και 12η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος.

δ) Άνοδος από την Β’ Εθνική/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Γυναικών

Στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών 2020-2021 θα ανέλθουν:

1) οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η , 2η και την 3η θέση στο Ειδικό Τουρνουά Ανόδου Νότου που θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή των ομάδων που θα καταλάβουν την 1η θέση στους ομίλους Α’, Β’, Η’, Θ’ και Ι’ της Β’ Εθνικής/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλη

Γυναικών 2019-2020.

2) οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η , 2η και 3η θέση στο Ειδικό Τουρνουά Ανόδου Βορρά που θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή των ομάδων που θα καταλάβουν την 1 η θέση Α2 Εθνική στους ομίλους Γ’, Δ’, Ε’, ΣΤ’ και Ζ’ της Β’ Εθνικής/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Γυναικών 2019-2020.

ε) Στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών 2020-2021 θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής συνολικά είκοσι τέσσερις (24) ομάδες οι οποίες θα χωριστούν σε δύο ομίλους με δώδεκα (12) ομάδες ο καθένας, ως εξής:

Α’ Όμιλος: θα περιλαμβάνει τις ομάδες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και θα ανήκουν γεωγραφικά στην ΕΣΠΑΑΑ, στην ΕΣΠΕΔΑ, στην ΕΣΠΕ Πελοποννήσου, στην ΕΣΠΕ Κρήτης και στη Ζ’ Περιφέρεια.

Β’ Όμιλος: θα περιλαμβάνει τις ομάδες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και θα ανήκουν γεωγραφικά στην ΕΠΕΣ Θεσσαλονίκης, στην ΕΣΠΕ Θράκης/Ανατ.Μακεδονίας, στην ΕΣΠΕ Μακεδονίας, στην ΕΣΠΕ Δυτ. Ελλάδας και στην ΕΣΠΕ Κεντρ. Ελλάδας.

στ) Οι αγώνες του πρωταθλήματος θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους Κανονισμούς Παιδιάς της FIVB. Δεν ισχύσουν οι τεχνικές ανάπαυλες (τεχνικά time out), ενώ τα κανονικά time out είναι δύο για κάθε ομάδα σε κάθε σετ με διάρκεια 30’’ το καθένα.