Πέμπτη, 04 Ιούλιος 2019 13:51

Προπονητικό καμπ βόλεϊ για νεαρές αθλήτριες

Γράφτηκε από τον

 

Το 3ο προπονητικό καμπ βόλεϊ για νεαρές αθλήτριες πραγματοποιεί η προπονήτρια του Μεσσηνιακού Γωγώ Σουρή (φωτό), το οποίο διεξάγεται υπό την αιγίδα του ιστορικού συλλόγου.

Η έναρξη έχει οριστεί για σήμερα Πέμπτη και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 12 Ιουλίου. Εκτός από τις προπονήσεις, το καμπ περιλαμβάνει και ομιλίες από την αθλήτρια του Μεσσηνιακού Αθηνά Ζερίτη για την “αθλητική διατροφή” και και επίδειξη της εμβιομηχανικής αξιολόγησης από τον φυσιοθεραπευτή Δημήτρη Τσικούρη, την Τρίτη 9 Ιουλίου στις 8 το βράδυ στο Κλειστό Γυμναστήριο του δημοτικού σταδίου Καλαμάτας.

Στο καμπ συμμετέχουν νεαρά κορίτσια και αθλήτριες 6ης δημοτικού έως και Γ’ γυμνασίου (ηλικίες 13, 14, 15). Οι προπονήσεις θα γίνονται στο Κλειστό του δημοτικού σταδίου, στα γήπεδα beach volley του KBV (στη Ναυαρίνου), ενώ το πρόγραμμα με τα βάρη θα γίνεται στην αίθουσα μυϊκής ενδυνάμωσης του γηπέδου του ΜΓΣ.

Να σημειωθεί ότι έχει βγει και φυλλάδιο στο οποίο αναγράφει το πρόγραμμα του “3rd Teenagers Volleyball Development Camp”:

Αναλυτικά:

Πρόλογος από τη Γωγώ Σουρή: Είμαι στο χώρο του βόλεϊ πολλά χρόνια και τα 7 τελευταία είμαι προπονήτρια στον Μεσσηνιακό Γ.Σ. 1888. Πιστεύω πως θα είναι επωφελές αν, εν όψει των καλοκαιρινών διακοπών, συνδυάσουν τα παιδιά ειδικευμένη προπόνηση βόλεϊ και ψυχαγωγία. Εχοντας διαπιστώσει πως δεκάδες κορίτσια της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής διαθέτουν ταλέντο για να παίξουν βόλεϊ σε υψηλό επίπεδο, αποφάσισα να οργανώσω για 3η συνεχή χρονιά, Camp Εξέλιξης για παιδιά που αγαπούν το άθλημα. Το Camp γίνεται υπό την αιγίδα του Μεσσηνιακού που παρέχει τις αναγκαίες διευκολύνσεις και μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά από οποιοδήποτε σύλλογο. Βασική επιδίωξή του είναι να γίνει η στοχευμένη προπόνηση με βάση το ταλέντο, την εμπειρία και την σωματική διάπλαση του κάθε παιδιού και να δομηθεί σωστά η αθλητική συμπεριφορά του για να εξελιχθεί και να διακριθεί.

Σύντομο βιογραφικό μου: Γεννήθηκα στην Καλαμάτα και έμαθα βόλεϊ στο Μεσσηνιακό. σπούδασα στο ΤΕΦΑΑ Αθήνας και είμαι τελειόφοιτη του μεταπτυχιακού τίτλου “Μεγιστοποίηση αθλητικής επίδοσης και απόδοσης” από το Πανεπιστήμιο Θράκης. Αγωνίστικα στην Α1 εθνική κατηγορία Γυναικών την περίοδο 1995-2007 τις ομάδες Γ.Σ. Ηλιούπολης, ΑΕΒΑΣ, ΖΑΟΝ, Κτησιφών Παιανίας και Πανελλήνιος. Με τον Πανελλήνιο αγωνίστικα στην Ευρώπη και σε τελικό πρωταθλήματος και κυπέλλου Ελλάδος. Υπήρξα αθλήτρια της Εθνικής ομάδας Νεανίδων που κατέκτησε τη 2η Βαλκανική θέση. Από το 2012 μέχρι σήμερα είμαι προπονήτρια και παίκτρια στην ομάδα Γυναικών του Μεσσηνιακού που αγωνίζεται στην Α2 Εθνική. Παράλληλα προπονώ και τις ομάδες Κορασίδων, Νεανίδων και Παγκορασίδων του ίδιου συλλόγου.

Φιλοσοφία: Στόχος μου είναι να “μυηθούν” από μικρή ηλικία αθλήτριες του αθλήματος. Θέλω να βελτιώσω τις ατομικές τους επιδόσεις και παράλληλα να τους γνωρίσω τη λογική και τη φιλοσοφία αθλητριών-τών υψηλού επιπέδου, μα και να διαπαιδαγωγηθούν οι αθλήτριες στις αρχές του “ευ αγωνίζεσθαι” διότι πάνω από όλα το Volley είναι ένα “άθλημα”.

Ημερομηνίες και ώρες του Camp-περιεχόμενο.

Πέμπτη 4/7/2019 έως Παρασκευή 12/7 2019 προπονήσεις.

Ώρες 19.00 με 21.00 (εκτός της Κυριακής 7 Ιουλίου -εκλογές- και τις τρεις τελευταίες προπονήσεις που η διάρκεια προπόνησης θα είναι 19.00 με 20.30)

Τρίτη 9/7/2019. Ωρα 20.00

Ομιλία της μεταπτυχιακής αθλήτριας του Μεσσηνιακού Αθηνάς Ζερίτη με θέμα “Αθλητική διατροφή”. Στις ημέρες μας, η σημασία της διατροφής για τη διατήρηση της καλής υγείας είναι αναμφισβήτητη. Σε ότι αφορά την αθλήτρια και τον αθλητή είναι ίσως ακόμα μεγαλύτερη, αφού επηρεάζει σημαντικά την απόδοσή της.

Επίδειξη της “Εμβιομηχανικής αξιολόγησης” από τον φυσιοθεραπευτή Δημήτρη Τσικούρη. Πρόκειται για τον λεπτομερή έλεγχο της κίνησης των μελών του σώματος. Στόχος της είναι η αναγνώριση των λάθος κινητικών προτύπων, όπως σκελετικές αποκλίσεις, μυϊκές ασυμμετρίες, διαταραχή της δυναμικής του νευρικού συστήματος κ.λ.π, τα οποία οδηγούν στην εμφάνιση των συνδρόμων μυοσκελετικού πόνου, του περιορισμού της κίνησης και της μείωσης της λειτουργικότητας της αθλήτριας.

Αθλητικοί χώροι

Το Κλειστό Δημοτικό γήπεδο Παραλίας Καλαμάτας που διαθέτει δάπεδο taraflex. Γήπεδα ΚΒV.

Τι προσφέρεται στο κάθε κορίτσι

- Eξειδικευμένη ατομική προπόνηση-βελτίωση σε σάλα.

- Μυϊκή ενδυνάμωση στην αίθουσα βαρών του γηπέδου του Μεσσηνιακού.

- Προπόνηση beach volley στα γήπεδα KBV.

- Επιστημονική ενημέρωση για πρόληψη τραυματισμών από εξειδικευμένο φυσικοθεραπευτή.

- Ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης.

- Διατροφικές προτάσεις.

- Δωρεάν αθλητική φανέλα προπόνησης.

Ιατρικά έγγραφα

- Βεβαίωση από παθολόγο ή καρδιολόγο για την υγεία του παιδιού.

- Βεβαίωση του γονέα-κηδεμόνα ότι το παιδί δεν είχε προβλήματα στο παρελθόν με Σπαστική βρογχίτιδα, Βρογχικό άσθμα, Σπασμούς, Επιληπτική συνδρομή, Αλλεργία, Λιποθυμικές τάσεις.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Γωγώ Σουρή τηλ. 6946666681 και Χρήστος Δροσινός τηλ. 6975853358.