Σάββατο, 06 Ιούλιος 2019 11:49

ΒΟΛΕΪ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Κράτησε Αποστολοπούλου, ενισχύθηκε με Πετροπούλου (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΒΟΛΕΪ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Κράτησε Αποστολοπούλου, ενισχύθηκε με Πετροπούλου (φωτό)

 

Τη στελέχωση του έμψυχου δυναμικού της συνεχίζει η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Απόλλωνας Καλαμάτας.

Στην προσπάθεια της να γίνει ακόμη πιο δυνατή και ανταγωνιστική και να κάνει το βήμα παραπάνω στην Α2, η Καλαματιανή ομάδα προχώρησε χθες στην ανανέωση της συνεργασία της με την 22χρονη κεντρικό Λίνα Αποστολοπούλου (φωτό πάνω) και στην απόκτηση της 16χρονης πασαδόρου Βασιλίνας Πετροπούλου (φωτό κάτω).

Για τις δύο παραπάνω κινήσεις, η διοίκηση του Απόλλωνα εξέδωσε και την παρακάτω ανακοίνωση: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε άλλες δύο προσθήκες που θα βοηθήσουν τα μέγιστα στην προσπάθειά της ομάδας μας στα σαλόνια της Α2 κατηγορίας.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα βρίσκεται μαζί μας η Λίνα Αποστολοπούλου που αγωνίζεται στη θέση της κεντρικού. Είναι 22 ετών και προέρχεται από τη γειτονική ομάδα του ΓΣ Σπαρτιατικού τον οποίο και ευχαριστούμε διότι αποτελεί έναν σύλλογο που προωθεί τα παιδιά του σε σωστά και μεγαλύτερα μονοπάτια για την εξέλιξη τους ως αθλητές και αυτό αποτελεί κομμάτι υγιούς αθλητισμού.

Συνεχίζοντας λοιπόν το περσινό τρόπο στησίματος της ομάδας μας και το στίγμα στο οποίο κινούμαστε καλωσορίζουμε τη νεαρή αθλήτρια Βασιλίνα Πετροπούλου ετών 16 που αγωνίζεται ως πασαδόρος. Η Βασιλίνα ξεκίνησε το βόλεϋ από την Καλαμάτα 80 συνέχισε στον Ακρίτα όπου εκεί είχε προπονητή τον Μπάμπη Μυτσκίδη και αν και 12 ετών συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α2 με συμμετοχές συνέχισε στα Λύκαια Μεγαλόπολης και Μεσσηνιακό και αποφάσισε φέτος να αποτελέσει κομμάτι της ομάδας μας συνδυάζοντας βέβαια σχολείο και αθλητισμό αποδεικνύοντας ότι η θέληση μπορεί να συνδυάσει με επιτυχία τα πάντα. Ευχόμαστε και στις δύο αθλήτριες μας να έχουν υγεία και δύναμη”.

Από το υπάρχον έμψυχο δυναμικό έχουν ανανεώσει τη συνεργασία τους με την ομάδα οι Κωνσταντίνα Καραμούντζου, Νίκη Κόλλια, Γωγώ Δεδούση και η Λίνα Αποστολοπούλου. Επίσης σε αυτές θα προστεθεί και η Βερονίκη Κοτσώρη, που τη χρονιά που πέρασε δεν μπόρεσε να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην ομάδα εξαιτίας ενός προβλήματος τραυματισμού.

Πέρα από τις ανανεώσεις η ομάδα έχει προχωρήσει στην απόκτηση 4 αθλητριών, ενισχύοντας σημαντικά το δυναμικό της. Ο λόγος για τις Δανάη Μουρατίδη, Ελισσάβετ Κορακιανίτη, Σοφία Καρακύκλα και τη νεαρή Βασιλίνα Πετροπούλου. Με αυτές τις κινήσεις η ομάδα ενισχύεται σημαντικά και θα επιδιώξει όπως και την προηγούμενη περίοδο να είναι από τις πρωταγωνίστριες στον όμιλο της και φυσικά να κάνει το βήμα παραπάνω, όπως επιθυμούν όλοι στον Απόλλωνα.

Συμμετοχή σε διεθνές τουρνουά

Σε δύο στάδια έχει χωριστεί η προετοιμασία της ομάδας, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει ο προπονητής Μπάμπης Μυτσκίδης, ο οποίος θα συμπληρώσει φέτος 4 χρόνια στον πάγκο του Απόλλωνα.

Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας θα γίνει το διάστημα από 15 έως 30 Ιουλίου και θα ακολουθήσει το δεύτερο στις 20 Αυγούστου. Προς το τέλος Αυγούστου μάλιστα η Καλαματιανή ομάδα θα λάβει μέρος σε διεθνές τουρνουά βόλεϊ που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη. Εχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ομάδες από Βουλγαρία, Τουρκία, από Θεσσαλονική ομάδα της Α1 και ο Φοίνικας Αλεξαδρούπολης που αγωνίζεται στη Β’ εθνική.

Επικεφαλής η Σταθάκη

Σε ότι αφορά την ακαδημία, επικεφαλής προπονήτρια θα είναι η Τζούλια Σταθάκη, η οποία ξεκίνησε από τη χρονιά που πέρασε τη δημιουργία τμημάτων υποδομής. Στον Απόλλωνα δίνουν ιδιαίτερο βάρος σε αυτό το κομμάτι και για το λόγο αυτό, η Τζούλια Σταθάκη θα έχει ως συνεργάτιδες τις Νίκη Κόλλια, Σοφία Καρακλύκλα, Ντίνα Καραμούντζου και Λίνα Αποστολοπούλου. Κινήσεις που δείχνουν ότι ο Απόλλωνας λειτουργεί ως οικογένεια.

Ειδικό ρόλο η Εξηνταβελώνη

Η έμπειρη αθλήτρια της ομάδας Ελένη Εξηνταβελώνη, εκτός από το ότι θα προσφέρει τις υπηρεσίες της ως αθλήτρια στη γυναικεία ομάδα, θα αναλάβει φέτος ειδικό ρόλο στην ομάδα. Η διοίκηση δείχνει έτσι την εμπιστοσύνη και συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στα μέλη της ομάδας που αξιοποιεί κάθε έμψυχο δυναμικό που έχει συμβάλει τα μέγιστα σε αυτή την πορεία του Απόλλωνα.