Σάββατο, 06 Ιούλιος 2019 13:50

ΒΟΛΕΪ: Σε τουρνουά στη Σικελία οι κορασίδες του Α.Ο. Ακρίτα

Γράφτηκε από τον

 

Σε διεθνές τουρνουά βόλεϊ που γίνεται στην Roccalumera της Σικελίας (65χλμ ΒΑ της Κατάνιας) συμμετέχουν οι κορασίδες του Α.Ο. Ακρίτα Καλαμάτας.

Το τουρνουά U18 διοργανώνει η A.S.D. Roccalumera Pallavolo και εκτός της τοπικής ιταλικής ομάδας και του Α.Ο. Ακρίτα συμμετέχουν η Ομόνοια Ναυπάκτου και ένας σύλλογος από την γειτονική Μάλτα. Η πρωτοβουλία για τη συμμετοχή της Καλαματιανής ομάδας στη διοργάνωση ανήκει στην προπονήτρια των αναπτυξιακών τμημάτων του συλλόγου μας Νάνσυ Πανταζοπούλου, η οποία γνωρίζοντας πολύ καλά την ιταλική γλώσσα-κουλτούρα (πτυχιούχος του τμήματος ιταλικής γλώσσας και φιλολογίας του ΕΚΠΑ) είχε έρθει σε επαφή με τους ιθύνοντες της ιταλικής ομάδας στο περσινό τουρνουά της Ναυπάκτου εξασφαλίζοντας έτσι για τις μικρέςαθλήτριες μια πλούσια αγωνιστική-ταξιδιωτική εμπειρία αλλά και μια δωρεάν διαμονή για το τριήμερο που ακολουθεί.

Η ανακοίνωση του Ακρίτα αναφέρει ακόμη: “Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι κορασίδες του Α.Ο. Ακρίτα γράφουν τη δική τους ιστορία καθώς γίνονται η πρώτη μεσσηνιακή ομάδα βόλεϊ που συμμετέχει σε επίσημο διεθνές τουρνουά στο εξωτερικό δίνοντας έτσι το έναυσμα για ανάλογες δραστηριότητες και από τους υπόλοιπους συλλόγους”.

Στην αποστολή συμμετέχουν τα μέλη του συλλόγου Ηλίας Μπουζέας και Γιώργος Καπλάνης , η τεχνική σύμβουλος Μαίρη Τσιριμπή, η προπονήτρια Νάνσυ Πανταζοπούλου, οι αθλήτριες

Μπουζέα Ιωάννα, Κακριδώνη Θεοδώρα, Ιωαννίδη Χριστίνα, Καπλάνη Θεοδώρα, Καπλάνη Σταυρούλα, Μπότη Θεοδώρα, Θεοδωρακοπούλου Χαρά, Γεωργιοπούλου Τίνα, Ταφίλη Άρση, Βρυώνη Κατερίνα, Κατσαράκη Μαρία, Μπάκα Μελίνα, Μπαστακού Σταυρούλα, Σακκελαρίου Ειρήνη, Σακκελαρίου Κυριακή αλλά και αρκετοί γονείς και συγγενείς των αθλητριών.

Όσον αφορά το 3ο διεθνές τουρνουά της Ναυπάκτου που διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα ο Α.Ο. Ακρίτας πήρε την τέταρτη θέση σημειώνοντας μία νίκη στον πρώτο προημιτελικό απέναντι στην Ευρυάλη Γλυφάδας με 3-0 σετ και δύο ήττες, στον ημιτελικό από τον Τελαμώνα Σαλαμίνας (κατέκτησε την πρώτη θέση) και στον μικρό τελικό από την ΟΚ Ηan Pijesak (Βοσνία).