Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2019 18:53

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αισιοδοξούν για τη νέα σεζόν Καρακύκλα και Μουρατίδη

Γράφτηκε από τον

 

Στη διαδικασία στελέχωσης του έμψυχου δυναμικού της είναι η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Απόλλωνα Καλαμάτας.

Η ομάδα θα συμμετάσχει φέτος για δεύτερη σερί αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής γυναικών και στόχος είναι να διατηρήσει την καλή περσινή εικόνα, να έχει ανάλογη πορεία ή ακόμη καλύτερη. Αλλωστε ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και από τη στιγμή που ο Απόλλωνας στη πρώτη του χρονιά στην Α2 κατέλαβε τη 2η θέση, στόχος είναι πέρα από την άνετη παραμονή, να διατηρηθεί στη 2η θέση, έχοντας όμως βλέψεις και για την άνοδο.

Για το λόγο αυτό ο σχεδιασμός για το κτίσιμο της ομάδας, που αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη, γίνεται με στόχο η ομάδα να κάνει το βήμα παραπάνω. Σε αυτή την προσπάθεια αναμένεται να βάλουν το δικό τους λιθαράκι οι Δανάη Μουρατίδη και η Σοφία Καρακύκλα, που αποτελούν δύο από τα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας. Οι δύο αθλήτριες δέχτηκαν με χαρά να μας μιλήσουν

για το νέο βήμα στην καριέρα τους, στην πρώτη τους συνέντευξη ως παίκτριες του Απόλλωνα.

Η Δανάη Μουρατίδη (φωτό κάτω), που πρόσφατα ολοκλήρωσε τις σπουδές της και είναι πλέον φυσικοθεραπεύτρια, είναι 24 ετών και αγωνίζεται ως πασαδόρος. Εχει αγωνιστεί στον παρελθόν σε Ολυμπιακό, Πανιώνιο, ΖΑΟΝ, Αστέρα Αγίου Δημητρίου.

Η Καλαματιανή Σοφία Καρακύκλα επιστρέφει μετά από 4 χρόνια στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, από την Αλεξανδρούπολη, όπου επίσης ολοκλήρωσε τις σπουδές της στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής είναι 22 ετών και αγωνίζεται ως κεντρικός. Παράλληλα με τις σπουδές της αγωνίστηκε στη Νίκη Αλεξανδρούπολης, ομάδα Α2 γυναικών.

- Γιατί επέλεξες να αγωνιστείς τη νέα αγωνιστική περίοδο στον Απόλλωνα Καλαμάτας;

Δ.Μ.: “Ηξερα τον προπονητή του Απόλλωνα Μπάμπη Μυτσκίδη, καθώς μου είχε κάνει ξανά πρόταση στο παρελθόν για να συνεργαστούμε, όμως δεν μπορούσα τότε να έρθω στην ομάδα. Τώρα μου έγινε ξανά πρόταση, θεωρώ ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή και αποφάσισα να την αποδεχτώ. Φυσικά σε αυτό έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι τελείωσα τις σπουδές μου”.

Σ.Κ.: “Δέχθηκα την πρόταση του Απόλλωνα επειδή έχω την αίσθηση ότι με βάση την εξαιρετική περσινή πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα της Α2, η οποία ήταν επακόλουθο της συμβολής της υπευθύνου Βίκυς Καραμπάτσου για την απρόσκοπτη λειτουργία της ομάδας, του προπονητή κ. Μυτσκίδη και βεβαίως των αθλητριών, φέτος υπάρχουν όλες οι προδιαγραφές όχι μόνο να επαναληφθεί η περσινή πορεία αλλά και να επιτευχθεί αυτό το κάτι παραπάνω, δηλαδή η άνοδος”.

- Τι γνωρίζεις από τη νέα σου ομάδα;

Δ.Μ.: “Εχω ακούσει ότι είναι μια ομάδα που δουλεύει σωστά, όπως φάνηκε και από την παρουσία της στην Α2 τη χρονιά που πέρασε. Από εκεί και πέρα υπάρχει στην ομάδα η παράγοντας Βίκυ Καραμπάτσου που ασχολείται με στόχο να λειτουργούν όλα σωστά και ενδιαφέρεται για την πρόοδο της ομάδας. Σίγουρα και αυτό έπαιξε το ρόλο του στην απόφαση μου να συνεργαστώ φέτος με τον Απόλλωνα”.

Σ.Κ.: “Οπως ξέρουμε όλοι μας η επιτυχία των στόχων της κάθε ομάδας εξαρτάται από την εύρυθμη λειτουργία της, όπου υπάρχει το τρίπτυχο διοίκηση-προπονητής-αθλήτριες, από τις προδιαγραφές του ρόστερ της ομάδος και από όλους αυτούς τους αστάθμητους παράγοντες που καθορίζουν το αποτέλεσμα του κάθε αγώνα. Την περσινή σεζόν ο Απόλλωνας με ένα μικρό ρόστερ ικανότατων αθλητριών κατόρθωσε να κατακτήσει την δεύτερη θέση. Φέτος λοιπόν που το ρόστερ σίγουρα θα είναι αρκετά πιο πλούσιο από την περσινή χρόνια, ελπίζουμε αυτό που χάθηκε για λίγο πέρυσι να επιτευχθεί φέτος”.

- Μετά την αξιόλογη παρουσία που είχε στο πρωτάθλημα που τελείωσε, κατάφερε να τερματίσει στη 2η θέση του ομίλου της. Οι κινήσεις που έχει κάνει μέχρι τώρα δείχνουν πως θέλει να έχει συνέχεια της περσινής πορείας, ή να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω. Πιστεύεις ότι μπορεί να το πετύχει;

Δ.Μ.: “Σίγουρα είναι λίγο νωρίς να μιλήσουμε για στόχους. Εννοείται ότι η κάθε ομάδα στην αρχή της χρονιάς να θέτει τους στόχους της. Οταν βλέπεις μια ομάδα να ανεβαίνει από τη Β’ εθνική στην Α2, σε μια νέα κατηγορία, να έχει αξιόλογη παρουσία και να τερματίζει στη 2η θέση, σίγουρα αυτό δείχνει πως δεν είναι κάτι τυχαίο, δείχνει ότι γίνεται καλή δουλειά. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που αποφάσισα να έρθω στην ομάδα”.

Σ.Κ.: “Οπως κάθε αθλήτρια έτσι κι εγώ θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ την νέα μου ομάδα και σε συνεργασία με όλες τις συμπαίκτριες και με την καθοδήγηση του προπονητή μας να φθάσουμε στον φετινό μας στόχο”.

- Τι να περιμένουμε από τη δική σας παρουσία στην ομάδα τη νέα χρονιά;

Δ.Μ.: “Κάθε αθλήτρια που πάει σε μια ομάδα θέλει σίγουρα να κάνει το καλύτερο και να δείξει ότι αυτοί που την επέλεξαν έκαναν σωστή επιλογή. Θέλω να δουλέψω με τον προπονητή, να βελτιωθώ αγωνιστικά, κάτι που πιστεύω ότι χρειάζεται κάθε παίκτρια, δηλαδή να βελτιώσει τα ατομικά χαρακτηριστικά της και μέσα από αυτό θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Αν υπάρχει και καλό κλίμα τα πράγματα θα είναι καλύτερα για όλους”.

Σ.Κ.: “Ο αθλητισμός χρειάζεται συνέπεια, προσπάθεια και αυτό το αόριστο που όλοι ονομάζουμε τύχη. Εγώ μόλις τελείωσα τις σπουδές μου και στόχος στην παρούσα φάση της ζωής μου είναι να συνδυάσω το βόλεϊ με την επαγγελματική μου δραστηριότητα”.

- Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις, στον κόσμο της ομάδας και γενικά στους φίλους/ες του βόλεϊ;

Δ.Μ.: “Να έχουμε μια καλή χρονιά χωρίς τραυματισμούς και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται”.

Σ.Κ.: “Ερχομαι από μια ομάδα, την Νίκη Αλεξανδρούπολης, η οποία ως σωματείο έχει άριστη δομή και λειτουργία αλλά και από μια πόλη όπου το βόλεϊ είναι το σημείο αναφοράς των αθλητικών δρώμενων της περιοχής. Είναι το άθλημα της πόλεως. Το μόνο που έχω να πω γι αυτούς τους ανθρώπους και για αυτή την ομάδα είναι ότι τους είμαι ευγνώμων για ότι μου έδωσαν αυτά τα 4 χρόνια που ήμουν εκεί. Όσον αφορά το βόλεϊ στην πόλη μας, την Καλαμάτα, πιστεύω πως θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη απήχηση στον κόσμο, να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στην προς τα έξω εικόνα του αθλήματος και να προσπαθήσουμε όλοι να προσελκύσουμε όσους περισσότερους φιλάθλους μπορούμε. Ο αθλητισμός ενώνει, είναι χαρά! Εμείς ζητάμε τη στήριξη του κόσμου στην φετινή μας προσπάθεια. Ελπίζουμε να μας δώσουν και αυτοί από την μεριά τους την ώθηση για να καταφέρουμε να φτάσουμε την ομάδα αυτή όσο ψηλότερα μπορούμε”.