Τρίτη, 16 Ιούλιος 2019 13:53

ΒΟΛΕΪ: Χάλκινο σε τουρνουά στη Σικελία οι κορασίδες του Α.Ο. Ακρίτα Καλαμάτας (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Μεγάλες στιγμές έζησε η ομάδα κορασίδων βόλεϊ του Α.Ο. Ακρίτα Καλαμάτας στη Σικελία.

Η Μεσσηνιακή ομάδα συμμετείχε σε διεθνές τουρνουά κατακτώντας μάλιστα την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο το οποίο ήρθε να επιβραβεύσει τις αθλήτριες του Ακρίτα που εκπροσώπησαν επάξια το Νομό μας στο εξωτερικό.

Παίρνοντας την ιδέα από το τουρνουά της Ναυπάκτου η ομάδα της ASD Roccalumera Pallavolo σε συνεργασία με το Δήμο της Roccalumera της Mesina στη Σικελία αποφάσισε να διοργανώσει διεθνές τουρνουά κορασίδων βόλεϊ με καλεσμένες δύο ομάδες από την Ελλάδα, τον Α.Ο.Ακρίτα Καλαμάτας και την Ομόνοια Ναυπάκτου ενώ την τετράδα συμπλήρωσαν η τοπική ASD Roccalumera Pallavolo και η Santa Venerina από την γειτονική Κατάνια.

Το πρώτο καλωσόρισμα στις ομάδες έγινε στην πλατεία του Δημαρχείου της Roccalumera (Piazza Municipio) όπου έγινε έπαρση της ελληνικής και της ιταλικής σημαίας αλλά και της σημαίας της Σικελίας. Ακολούθησε παρουσίαση των ομάδων στην αίθουσα Antica Filanda όπου τόσο ο Δήμαρχος κ.Gaetano Argiroffi όσο και ο Αντιδήμαρχος κ.Ettore Fleres δήλωσαν πως είναι τιμή τους που φιλοξενούν ένα τόσο σημαντικό γεγονός στη μικρή τους πόλη. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Βόλεϊ της Ιταλίας και των τοπικών Ενώσεων. Κατά τη διάρκεια της εν λόγω εκδήλωσης ο αντιπρόεδρος του Ακρίτα Ηλίας Μπουζέας δώρισε αναμνηστικό αγαλματίδιο στο δήμαρχο της πόλης εκ μέρους του προέδρου του αθλητικού φορέα της πόλης μας Παναγιώτη Βασιλόπουλου τον οποίο και ευχαρίστησε ο Καλαματιανός σύλλογος.

Το πρωινό της δεύτερης ημέρας οι δύο ελληνικές ομάδες Α.Ο. Ακρίτας και Ομόνοια μεταφέρθηκαν στη γειτονική Ταορμίνα, ένα πανέμορφο τουριστικό θέρετρο της Σικελίας όπου είχαν την ευκαιρία να δουν τις ομορφιές της περιοχής και να περπατήσουν στα γραφικά σοκάκια της πόλης.

Οι αγώνες του τουρνουά

Το αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου με το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ελληνικές ομάδες να είναι το εναρκτήριο. Οι αγώνες έγιναν στο Ανοικτό Δημοτικό Γήπεδο της πόλης και για το λόγο αυτό το πρώτο παιχνίδι ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα. Η Ομόνοια Ναυπάκτου προσαρμόστηκε πιο γρήγορα στις νέες για τους Έλληνες συνθήκες και κατάφερε να νικήσει τον Ακρίτα με 3-0 σετ. Ακολούθησε το παιχνίδι ανάμεσα στην τοπική ομάδα και την Santa Venerina από την Κατάνια με τους γηπεδούχος να κερδίζουν εύκολα 3-0 σετ.

Το πρωινό της Κυριακής οι ελληνικές ομάδες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το μουσείο του νομπελίστα Ιταλού συγγραφέα Σαλβατόρε Κουασιμόντο, που είχε ελληνικές ρίζες και να μάθουν για τη ζωή του και το έργο του. Το βράδυ της Κυριακής το αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκίνησε με τον μικρό τελικό όπου ο Α.Ο. Ακρίτας Καλαμάτας νίκησε 3-0 σετ την Santa Venerina. Στον μεγάλο τελικό έγινε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι στο οποίο η ASDRoccalumera Pallavolo επικράτησε με 3-1 σετ της Ομόνοιας Ναυπάκτου και πήρε την πρώτη θέση αφήνοντας την ομάδα της Ναυπακτίας δεύτερη. Στη συνέχεια έγιναν οι απονομές στους συμμετέχοντες και τους νικητές του τουρνουά με το βραβείο της καλύτερης παίκτριας του τουρνουά να πηγαίνει στην Angelica Abate της Roccalumera. Ακολούθησε ομαδικό χορευτικό από αθλητές και προπονητές των ομάδων που συμμετείχαν ξεκινώντας με το ελληνικό συρτάκι και καταλήγοντας στην ιταλική ταραντέλα.

Η αποστολή του Ακρίτα

Στην αποστολή του Ακρίτα συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος του του συλλόγου Ηλίας Μπουζέας ,το μέλος Γεώργιος Καπλάνης, η τεχνική σύμβουλος Μαίρη Τσιριμπή, η προπονήτρια Νάνσυ Πανταζοπούλου, οι αθλήτριες Ιωάννα Μπουζέα, Θεοδώρα Κακριδώνη, Χριστίνα Ιωαννίδη, Θεοδώρα Καπλάνη, Σταυρούλα Καπλάνη, Θεοδώρα Μπότη, Χαρά Θεοδωρακοπούλου, Τίνα Γεωργιοπούλου, Αρση Ταφίλη, Κατερίνα Βρυώνη, Μαρία Κατσαράκη, Μελίνα Μπάκα, Σταυρούλα Μπαστακού, Ειρήνη Σακκελαρίου, Κυριακή Σακκελαρίου αλλά και αρκετοί γονείς και συγγενείς των αθλητριών.

Οι ομάδες έδωσαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά.