Δευτέρα, 05 Αύγουστος 2019 19:17

ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Εξι μεταγραφές για τον Α.Ο. Ακρίτα (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Εξι μεταγραφές για τον Α.Ο. Ακρίτα (φωτό)

Σε διαδικασία στελέχωσης του έμψυχου δυναμικού του ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο Α.Ο. Ακρίτας Καλαμάτας.

Ετσι τις προηγούμενες ημέρες ξεκίνησε την ενίσχυση από το μεταγραφικό παζάρι, εντάσσοντας στο δυναμικό του αθλήτριες που αναμένεται να βοηθήσουν σημαντικά στην επίτευξη των στόχων που θα θέσει η διοίκηση για τη νέα σεζόν.

Συγκεκριμένα απέκτησε την διαγώνια Βασιλική Μπελογιάννη, την κεντρικό Αγγελική Μασουρίδη και τη λίμπερο Θεώνη Μπούνα, οι οποίες την προηγούμενη χρονιά έπαιζαν στον Απόλλωνα Καλαμάτας.

Ακόμη αποκτήθηκαν η έμπειρη πασαδόρος Κατερίνα Φωτεινάκη από το Μεσσηνιακό, η επίσης πασαδόρος Γεωργία Αναστασίου, από την Ευρυάλη Γλυφάδας (ομάδα Β’ εθνικής ΕΣΠΕΔΑ) και η λίμπερο Ζωή Κρίκη από την Παναχαϊκή 2014 (ομάδα Β’ εθνικής ΕΣΠΕΠ). Σε ότι αφορά την Αναστασίου, η οποία αποκτήθηκε με υποσχετική, είναι φοιτήτρια και έρχεται στην Καλαμάτα για να σπουδάσει.

Η ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού από το μεταγραφικό παζάρι θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς έχουν προχωρήσει οι επαφές με ακόμη δύο αθλήτριες και απομένουν τυπικές λεπτομέρειες ώστε να ανακοινωθεί η συμφωνία συνεργασίας τους με την Καλαματιανή ομάδα.

Η ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού θα ολοκληρωθεί με την απόκτηση τουλάχιστον δύο αθλητριών, με τους ανθρώπους της ομάδας να βρίσκονται στο τελικό στάδιο των συζητήσεων με τις υπό απόκτηση παίκτριες.

Σε ότι αφορά τους στόχους για τη νέα περίοδο, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, το βάρος θα πέσει στην αξιοποίηση των νεαρών αθλητριών και η ομάδα να έχει αξιοπρεπή παρουσία στο πρωτάθλημα.

Παρελθόν 6 αθλήτριες

Εκτός από μεταγραφές είχαμε και αποχωρήσεις από τον Α.Ο. Ακρίτα, αφού κάποιες αθλήτριες έφυγαν με μεταγραφή ή με υποσχετική. Στις δύο κορυφαίες εθνικές κατηγορίες θα αγωνίζονται τη νέα περίοδο δύο αθλήτριες του Α.Ο. Ακρίτα. Συγκεκριμένα η αρχηγός της ομάδας Αφροδίτη Ορφανέα πήρε μεταγραφή για την Αρτεμις Κορυδαλλού (ομάδα της Pre League), ενώ η Δήμητρα Παυλέα δόθηκε με υποσχετική στον Ηλυσιακό (ομάδα της Volleyleague). Επίσης με υποσχετική δόθηκαν οι Ευτέρπη Κουκούτση στον Α.Ο. Παλαιού Φαλήρου (ομάδα Α’ κατηγορίας ΕΣΠΕΔΑ) και Σύνθια Σταθουλοπούλου στον ΜΓΣ ΑΕ Κομοτηνής (ομάδα Β’ εθνικής). Αλλες δύο αθλήτριες αποτελούν παρελθόν από την ομάδα, η Κέλλυ Χειλαδάκη και η Εβελίνα Μπεσσή, οι οποίες την προσεχή αγωνιστική χρονιά θα φορούν τη φανέλα του Μεσσηνιακού.

Ενίσχυση και οι ομάδες υποδομής

Εκτός από την πρώτη ομάδα, η διοίκηση του Α.Ο. Ακρίτα προχώρησε και στην ενίσχυση των αναπτυξιακών τμημάτων. Ετσι τη φανέλα της ομάδας τη νέα χρονιά θα φορούν οι αθλήτριες Χριστιάνα Μπίτσικα, Γεωργία Μπίτσικα από τον Απόλλωνα Καλαμάτας, η Μαριλίνα Κουτσουμπού από Ν.Ο.Κ., η Νεφέλη Μαμανέα και η Νίκη-Λυδία Κοντογιάννη από το Μεσσηνιακό.

Αρχίζει ο σχεδιασμός

Μετά τις κινήσεις στο έμψυχο δυναμικό, ο προπονητής Χρήστος Δημητρακόπουλος σε συνεργασία με τη διοίκηση έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στην οργάνωση της προετοιμασίας, ενόψει την ερχόμενης αγωνιστικής σεζόν. Σε ότι αφορά την έναρξη της προετοιμασίας, οι σκέψεις των ανθρώπων του Α.Ο. Ακρίτα, είναι να ξεκινήσει το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, αλλά η ακριβής ημερομηνία έναρξης θα οριστικοποιηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.