Πέμπτη, 15 Αύγουστος 2019 19:03

Α2 ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: 13άρι μεταγραφών για τον Μεσσηνιακό

Γράφτηκε από τον

Ανανεωμένη σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν θα παρουσιαστεί η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Μεσσηνιακού, όπως έχουμε αναφέρει σε πρόσφατο ρεπορτάζ.

Ο Μ.Γ.Σ. θα στηριχθεί λοιπόν στις αθλήτριες που παρέμειναν και σε 13 νέα αποκτήματα που αποκτήθηκαν αυτό το καλοκαίρι. 

Η καλαματιανή ομάδα με ανακοίνωσή της “συστήνει” στο κοινό τα νέα πρόσωπα και τονίζει ότι το νέο πλάνο είναι “ “Νιάτα και εμπειρία μαζί, στην Α2 εθνική κατηγορία””.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μεσσηνιακού για την ομάδα που χτίζεται ενόψει της συμμετοχής της για μία ακόμα χρονιά στην Α2 βόλεϊ γυναικών αναφέρει:
“ Το νέο πλάνο του τμήματος Βόλεϊ του Μεσσηνιακού υλοποιείται από φέτος και εν συντομία περικλείεται στο: «Νιάτα και εμπειρία» μαζί, στην Α2 Εθνική κατηγορία. 91 χρόνια ζωής το τμήμα Βόλεϊ, και 131 χρόνια ο Σύλλογός μας, ανανεώνει κάθε χρόνο το ραντεβού του με τις Εθνικές κατηγορίες Βόλεϊ.
Αθλήτριες, είτε από τα σπλάχνα του ιστορικού μας Συλλόγου, είτε αθλήτριες που ζουν και σπουδάζουν στην Καλαμάτα ή σε κοντινές πόλεις και κωμοπόλεις, αλλά και όσες επιθυμούν τον συνδυασμό, «ιστορικός Σύλλογος, που έχει υψηλούς στόχους σε Εθνικές κατηγορίες, προσπαθώντας με πάθος, μεθοδικότητα, αξιοπρέπεια και σοβαρότητα». Αυτό θα είναι το μέλλον του τμήματος Βόλεϊ του Μεσσηνιακού. Τίποτε πλέον έτοιμο, παρά με μόχθο, βασισμένο σε Αρχές και Αξίες. Έτσι θα προετοιμάζεται η νέα γενιά αθλητριών, με στόχο την προσεχή διετία η στελέχωση της ομάδος Γυναικών να είναι, σε μεγάλο ποσοστό, με αθλήτριες από τα τμήματα Υποδομών του Συλλόγου μας.
Ανανεώθηκε λοιπόν σε μεγάλο βαθμό το έμψυχο υλικό της ομάδος Γυναικών και κατέβηκε αντίστοιχα ο μέσος όρος ηλικίας.
Προπονήτρια για 7η συνεχή περίοδο η Γωγώ Σουρή με τους συνεργάτες της Τάκη Θεοδωρόπουλο, Χρήστο Δροσινό και Νίκο Ζεργιώτη.
Εν όψει λοιπόν της νέας αγωνιστικής περιόδου έγιναν οι παρακάτω ενέργειες:
Ηρθαν στην ομάδα μας οι αθλήτριες : Αναγνώστου Στεφανία, από τον ΑΟ Μαρκόπουλου. Αραπάκη Γαρυφαλλιά, από το ΝΟ Καλαμάτας. Βακάλογλου Ναταλία, από τον Γ.Σ. Πετρούπολης. Γρίβα Αγγελική, από τον Γ.Σ. Άργους. Ζερδεβά Ιουλία, από την Παναχαϊκή Γ.Ε. Ζερίτη Αθηνά, από τον ΑΟ Ακρίτας Καλαμάτας, Κουτσοβίτη Δανάη, από τον Σπαρτιατικό Γ.Σ., Μαθιουδάκη Νίκη, από τον Κύδωνα Χανίων. Μαραγκούλια Βασιλική, από τον ΑΟ Καλαμάτα ‘80, .Μπεσή Εβελίνα, από τον ΑΟ Ακρίτας Καλαμάτας. Μπούκουρα Δώρα, από τον ΑΣΠ Κόρινθος. Σωτηρίου Αθηνά (φωτό), από την Παναχαϊκή Γ.Ε και Χειλαδάκη Κέλλυ, από τον ΑΟ Ακρίτας Καλαμάτας. Θα σας γνωρίσουμε τις αθλήτριες ξεκινώντας από αυτές που θα αγωνιστούν για πρώτη φορά με την φανέλα του ιστορικού Συλλόγου μας:
Η Στεφανία Αναγνώστου θα φοιτήσει στην 3η Λυκείου και μετακομίζει στην Καλαμάτα από την ομάδα του ΑΟ Μαρκόπουλου. Ξεκίνησε το βόλεϊ από την Γαία Σπάτων και το 2016 μεταπήδησε στο Μαρκόπουλο. Έχει κατακτήσει 5 φορές θέσεις τριάδος στα πρωταθλήματα Κορασίδων και Νεανίδων. Από το 2017 είχε συμμετοχές στην ομάδα του ΑΟ Μαρκόπουλου που αγωνίζεται στην Volleyleague. Αγωνίζεται ως ακραία.
Η Γαρυφαλιά Αραπάκη είναι αθλήτρια του ΝΟ Καλαμάτας. Ξεκίνησε το Βόλεϊ σε ηλικία 8 ετών με προπονήτρια την Γωγώ Σουρή στη ΓΕΜ και αργότερα 12 ετών πήγε στον ΝΟΚ όπου με προπονητή τον Γ. Σκαρτσίλη έβγαλε και το πρώτο της δελτίο. Εκεί παρέμεινε για 5 χρόνια και με την βοήθεια των προπονητών Γ. Σκαρτσίλη και Δ. Καθάρειου τα 3 τελευταία χρόνια ήταν βασικό μέλος των ομάδων παγκορασίδων, κορασίδων, νεανίδων κ γυναικών, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή της ομάδας σε 2 Final four Κορασίδων και 1 Παγκορασίδων όπου και βραβεύτηκε ως η καλύτερη πασαδόρος.
Η Ναταλία Βακάλογλου έρχεται στον Μεσσηνιακό από τον Γ.Σ. Πετρούπολης. Ξεκίνησε το βόλεϊ στον σύλλογο Ένωση Ιλίου και αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνατότητές της στον Μεσσηνιακό. Αγωνίζεται ως πασαδόρος.
Η Αγγελική Γρίβα είναι αθλήτρια του Γ.Σ. Άργους σπουδάζει στην Καλαμάτα. Παίζει βόλεϊ από τα 11 χρόνια της. Την περυσινή χρονιά προπονήθηκε υπό τις οδηγίες της Γωγώς Σουρή και φέτος αποφασίστηκε η επιλογή της. Με την σύμφωνη γνώμη της ομάδος της θα αγωνιστεί στον Μεσσηνιακό. Αγωνίζεται ως κεντρική.
Η Δανάη Κουτσοβίτη είναι αθλήτρια του Γ.Σ. Σπαρτιατικού. Είναι μαθήτρια της Β’ Λυκείου και οι συστάσεις που υπήρξαν μιλούν για ένα ακατέργαστο διαμάντι. Αποφάσισε να υποστεί την ταλαιπωρία του πήγαινε-έλα στην Σπάρτη, βέβαιη πως θα συνεχίσει τις υψηλές σχολικές της επιδόσεις της αλλά με την βεβαιότητα πως προπόνηση και συμμετοχή σε αγώνες της Α2 κατηγορίας θα τις δώσουν τα απαραίτητα εφόδια για το αθλητικό της μέλλον. Αγωνίζεται ως ακραία.
Η Νίκη Μαθιουδάκη είναι αθλήτρια από τον Κύδωνα Χανίων, μια ιστορική ομάδα βόλεϊ της Κρήτης. Σπουδάζει στην Καλαμάτα και τα 3 τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στην ομάδα του ΑΟ Ακρίτα Καλαμάτας. Αποφάσισε να αλλάξει παραστάσεις και επέλεξε τον Μεσσηνιακό να συνεχίζει την καριέρα της. Αγωνίζεται ως κεντρική.
Η Βασιλική Μαραγκούλια είναι αθλήτρια της ΓΕΜ. Θα φοιτήσει φέτος στην 3η Γυμνασίου και είναι μια εξελίξιμη αθλήτρια με σωστή υποδομή και φυσικά προσόντα που θα ενισχύσει τις αναπτυξιακές ομάδες του Μεσσηνιακού. Αγωνίζεται ως κεντρική.
Η Αθηνά Σωτηρίου έρχεται από την Πάτρα να σπουδάσει στην Καλαμάτα. Επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα της στον Μεσσηνιακό, με την σύμφωνη γνώμη της ομάδος της Παναχαϊκή Γ.Ε. Έχει αγωνιστεί στις πατρινές ομάδες Απόλλων και Ολυμπιάδα. Αγωνίζεται ως ακραία. Ευχαριστούμε τους Συλλόγους των παραπάνω αθλητριών για την άψογη συνεργασία. Καλωσορίζουμε τις αθλήτριες και τους ευχόμαστε καλή χρονιά. Θα ακολουθήσει ανάλογη ενημέρωση για τις υπόλοιπες μεταγραφές αθλητριών αλλά και για αυτές που παρέμειναν και συνεχίζουν να ανήκουν στην μεγάλη οικογένεια του Μεσσηνιακού”.