Δευτέρα, 17 Μάρτιος 2014 20:48

ΒΟΛΕΪ: Κέρδισε το στοίχημα η Καλαμάτα και παίρνει την σκυτάλη η Πύλος

Γράφτηκε από τον

Στην ιστορία πέρασε το φάιναλ φορ του Κυπέλλου βόλεϊ ανδρών που φιλοξένησε για ένα διήμερο η Καλαμάτα και ανέδειξε Κυπελλούχο τον Ολυμπιακό για 14η φορά στην ιστορία του.

Ηταν η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που γίνεται στη Μεσσηνία τα τελευταία χρόνια και στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Ηταν ένα στοίχημα για την πόλη της Καλαμάτας, τον δήμο Καλαμάτας και φυσικά την Καλαμάτα 80' που το κέρδισαν άπαντες και άνοιξε
ο δρόμος για καλύτερες ημέρες στο Μεσσηνιακό βόλεϊ τα προσεχή χρόνια. Το σημαντικότερο ήταν πως ο φίλαθλος κόσμος έδωσε δυναμικό "παρών"
και στους ημιτελικούς του Σαββάτου και φυσικά στον τελικό της Κυριακής, δείχνοντας πως διψά για μεγάλες διοργανώσεις και για θέαμα υψηλού επιπέδου. Το κοινό χειροκρότησε τις προσπάθειες των αθλητών όλων των ομάδων, μακριά από οπαδικές προσεγγίσεις.
Η Καλαμάτα τώρα δίνει τη σκυτάλη στην Πύλο που σε δύο εβδομάδες (29-30 Μαρτίου) θα φιλοξενήσει στο Κλειστό της το φάιναλ φορ βόλεϊ γυναικών.
Μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση που θα γίνει στο νομό, ο οποίος θα συνεχίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο του εν λόγω αθλήματος τις προσεχείς εβδομάδες.
Επίσης τον Απρίλιο θα γίνουν στο Κλειστό της Παραλίας στην Καλαμάτα αγώνες της προκριματικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νεανίδων, με τη συμμετοχή και της ελληνικής ομάδας.

Αδαμόπουλος: "Ανέβηκε
κατηγορία το Μεσσηνιακό βόλεϊ

Ο άνθρωπος που έτρεχε για όλα τα οργανωτικά θέματα και φρόντιζε ώστε όλα να βρίσκονται στην εντέλεια ήταν ο πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του δήμου Καλαμάτας Γιάννης Αδαμόπουλος που μιλώντας στο "Ν" σημείωσε: "Η διοργάνωση πήρε πέραν του δέοντος καλά, ξεπερνώντας και τις δικές μας προσδοκίες. Δεχθήκαμε πολύ καλά λόγια από τις ομάδες τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και για το Κλειστό, ενώ τους άρεσε πολύ η διαμονή στην πόλη μας και η φιλοξενία.
Εξέχουσα σημασία έχει η καλή γνώμη του σκηνοθέτη της ΔΤ κ. Σμπώκου που είναι ο πιο παλιός και πιο… απαιτητικός και μας είπε πως το Κλειστό της Παραλίας είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα για κάλυψη και χρειάζεται ορισμένες μικρές βελτιώσεις για να φιλοξενεί μεγάλη διοργάνωση σε οποιοδήποτε άθλημα! Το φάιναλ φορ ήταν πολύ καλή διαφήμιση για την Καλαμάτα και όσοι προσπάθησαν να χαλάσουν αυτή τη γιορτή δεν τα κατάφεραν χάρις στην καλή συνεργασία που είχαμε με την αστυνομία.
Θεωρώ πως το Μεσσηνιακό βόλεϊ ανέβηκε κατηγορία με τον κόσμο να βλέπει βόλεϊ υψηλών προδιαγραφών και έκανε πολύ καλό στις ομάδες της πόλης.
Κάτι που θα φανεί και τα επόμενα χρόνια που πιστεύω πως πολλά παιδιά θα εγγραφούν στις ακαδημίες.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους δημοσιογράφους για την άρτια κάλυψη της διοργάνωσης".

Καλά λόγια και από Μαυρομάτη

Εχει σημασία να δούμε και τι δήλωση ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης: «Είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε όμορφο θέαμα σε εξαιρετικό φίλαθλο περιβάλλον, με παρουσία κόσμου και χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα. Ηταν μια γιορτή όπως ακριβώς πρέπει να είναι κάθε αθλητική εκδήλωση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνδιοργανωτές του Final 4, το Δήμο Καλαμάτας και το ΑΟ Καλαμάτας 80’ για την φοβερή προσπάθεια που έκαναν όλο αυτό το διάστημα. Τις αστυνομικές αρχές για την εξαιρετική εφαρμογή των μέτρων τάξης. Τις ομάδες που συμμετείχαν σε όλες τις φάσεις του θεσμού και κυρίως τον κόσμο της Καλαμάτας που συνέβαλλε με την άψογη παρουσία του ώστε να φτάσει μέσα από τη Δημόσια Τηλεόραση αυτή η πολύ όμορφη εικόνα σε όλη τη χώρα».