Πέμπτη, 19 Δεκέμβριος 2019 12:39

ΒΟΛΕΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: “Πολύ σημαντικό να έχουμε διάρκεια στο παιχνίδι μας”, υποστηρίζει ο Μπ. Μυτσκίδης

Γράφτηκε από τον
ΒΟΛΕΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: “Πολύ σημαντικό να έχουμε διάρκεια στο παιχνίδι μας”, υποστηρίζει ο Μπ. Μυτσκίδης

Στην κορυφή της Α’ ομίλου της Α2 Γυναικών εξακολουθεί να βρίσκεται ο Απόλλων Καλαμάτας μετά την ολοκλήρωση των παιχνιδιών της 9ης αγωνιστικής.

Η ασπρόμαυρη ομάδα κατάφερε να επικρατήσει στο Καλαματιανό ντέρμπι του Μεσσηνιακού στο τάι μπρέι, στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της αγωνιστικής που έγινε το περασμένο Σάββατο στο Κλειστό του δημοτικού σταδίου.

Παρά την απουσία της διαγώνιου Ελισάβετ Κορακιανίτη, ο Απόλλωνας κατόρθωσε, να επικρατήσει και να παραμείνει στην κορυφή του ομίλου. Το στοιχείο εκείνο που έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα ήταν η διάρκεια που είχε στο παιχνίδι του, σύμφωνα και με τον προπονητή Μπάμπη Μυτσκίδη, όπως δήλωσε χθες στο “Notosport”: “Είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα να έχει διάρκεια”, ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: “Παρά την απώλεια που είχαμε με την Ελισάβετ Κορακιανίτη, φτάσαμε στον στόχο μας. Ο Μεσσηνιακός μας πίεσε, έπαιξε καλά και έκανε πιο δύσκολη την προσπάθεια μας. Οταν είσαι πρώτος υπάρχει άγχος για να μπορέσεις να παραμείνεις εκεί και σίγουρα, έπαιξε και αυτό το ρόλο του. Ηταν σημαντικό το αποτέλεσμα, όμως δείξαμε ότι η ομάδα έχει διάρκεια. Κατά τη γνώμη μου, η διάρκεια είναι το πιο σημαντικό. Δεν κοιτάμε μόνο τα ματς με το Μεσσηνιακό. Το να παίξεις μια φορά καλά δεν λέει κάτι. Αυτό προσπαθούμε, να έχουμε διάρκεια στο παιχνίδι μας και μέχρι στιγμής το έχουμε καταφέρει. Σίγουρα είναι σημαντικό ότι κερδίσαμε και μείναμε πρώτοι”.

Οσο για το παιχνίδι με το Μεσσηνιακό, μας είπε: “Θεωρώ ότι ο αντίπαλος μας έκανε το καλύτερο του παιχνίδι και σε αυτό βοηθήσαμε κατά κάποιο τρόπο και εμείς. Είχαμε την απουσία της Κορακιανίτη και έπρεπε να αλλάξουμε πράγματα στον τρόπο παιχνιδιού μας. Παρότι ήμασταν σε κακή ημέρα δείξαμε ότι έχουμε μέταλλο”.

Σε ερώτηση, σχετικά με το φετινό πρωτάθλημα, ο προπονητής του Απόλλωνα δήλωσε: “Οπως φαίνεται τη φετινή περίοδο, δεν υπάρχει κάποια ομάδα με μεγάλο μπάτζετ, όπως ήταν πέρσι οι Αμαζόνες, που έκαναν τη διαφορά. Βλέπουμε ότι 4-5 ομάδες δείχνουν μια καλή εικόνα και να είναι κοντά, αλλά είναι ανταγωνιστικό γιατί υπάρχουν 6-7 ομάδες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά αν δεν προσέξεις. Εμείς κοιτάμε να έχουμε σταθερότητα και θέλουμε να επανέλθουμε στα καλά παιχνίδια. Για την ώρα δεν μπορούμε να μιλάμε για τίτλο και άνοδο και από τη στιγμή που βρισκόμαστε στον α’ γύρο. Το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο και κοιτάμε τον επόμενο αγώνα”.

Τρίτη φορά στην Κρήτη

Για το τρίτο του παιχνίδι στην Κρήτη ετοιμάζεται ο πρωτοπόρος Απόλλωνας, καθώς το προσεχές Σάββατο 21 Δεκεμβρίου θα αντιμετωπίσει στις 4 το απόγευμα τον ΓΑΣ Μεσσαράς. Θυμίζουμε ότι έχει αντιμετωπίσει κατά σειρά την ΑΘΛΕΣ Ηρακλείου και τη Γ.Ε. Ηρακλείου. Αναφερόμενος σε αυτό το παιχνίδι, ο κ. Μυτσκίδης σημείωσε: “Ετοιμαζόμαστε για το τρίτο ματς στην Κρήτη και αν καταφέρουμε να περάσουμε από εκεί θα έχουμε βγάλει ένα δύσκολο πρόγραμμα και θα είμαστε αρκετά καλά για τη συνέχεια. Κοιτάμε παιχνίδι, παιχνίδι να διατηρήσουμε αυτό που έχουν φτιάξει τα κορίτσια. Στο ματς του Σαββάτου αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που κυνηγάει να σωθεί. Θα επιδιώξουμε να πάρουμε αυτό που θέλουμε και να κλείσουμε καλά τη χρόνια”.

Η προετοιμασία για τον παραπάνω αγώνα ξεκίνησε τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή με πρωινή προπόνηση. Το απόγευμα η αποστολή της ομάδας θα αναχωρήσει για την Κρήτη.

Ο Απόλλωνας στο κύπελλο

Η μοναδική εκπρόσωπος της Πελοποννήσου στο Κύπελλο Γυναικών είναι ο Απόλλων Καλαμάτας, που θα συμμετάσχει φέτος για δεύτερη σερί χρονιά.

Η Καλαματιανή ομάδα, μαζί με άλλες τις Α2 πέρασαν άνευ αγώνα στη Β’ φάση και αύριο έχει προγραμματιστεί να γίνει η κλήρωση των παιχνιδιών της 1ης αγωνιστικής.

Η σχετική ανακοίνωση της Ε.Ο.ΠΕ. Αναφέρει: “Την προσεχή Πέμπτη 19 του μήνα στις 12.15 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της 1ης αγωνιστικής της Β' φάσης του Κυπέλλου Γυναικών.

Στη κληρωτίδα θα μπουν οι 8 ομάδες που προκρίθηκαν άνευ αγώνα από την Α' φάση και είναι οι ΑΕ Αγίας Παρασκευής, ΑΣ Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων, ΑΕ Αμπελοκήπων, Απόλλων Καλαμάτας, ΑΣ Ελπίς, ΕΑ Λαρίσης, ΜΑΣ Νέα Γενεά και ΜΕΝΤ από το πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών. Μαζί τους στη κλήρωση θα είναι και οι τέσσερις ομάδες από την Pre League που δήλωσαν συμμετοχή και είναι οι: ΑΕΚ, ΑΟΝ Αμαζόνες, ΦΟ Βριλησσίων, ΧΑΝΘ”.