Παρασκευή, 24 Ιανουάριος 2020 12:52

ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Μεγάλη νίκη με ανατροπή ο Α.Ο. Ακρίτας στην Αρχαία Ολυμπία

Γράφτηκε από τον
ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Μεγάλη νίκη με ανατροπή ο Α.Ο. Ακρίτας στην Αρχαία Ολυμπία

 

Σ’ ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της σεζόν ο Α.Ο. Ακρίτας έδειξε χαρακτήρα και πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ εθνικής βόλεϊ γυναικών στον Η’ όμιλο.

Η καλαματιανή ομάδα παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ από τον Α.Ο. Ολυμπιονίκη νίκησε μέσα στην Αρχαία Ολυμπία, σ’ ένα ματς τριών ωρών που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα με την ένταση να κυριαρχεί καθ' όλη τη διάρκεια του μπροστά σε ένα ένθερμο κοινό!

Η επιτυχία της καλαματιανής ομάδας αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστούμε ότι απουσίαζαν τρεις βασικές αθλήτριες, ενώ τέσσερις του αρχικού σχήματος είχαν δώσει την προηγούμενη μέρα αγώνα τελικής φάσης νεανίδων (επιτυχημένος και αυτός απέναντι στον ΝΟΚ). Επιπλέον ο Α.Ο. Ολυμπιονίκης στοχεύει επίσης στην παραμονή.

Ο Α.Ο. Ακρίτας ξεκίνησε δυνατά, ένα μπλακ άουτ όμως προς το τέλος του πρώτου σετ ήταν αρκετό για να βάλει σε θέση οδηγού την τοπική ομάδα η οποία πήρε πιο εύκολα και το δεύτερο σετ.

Κάπου εκεί οι αθλήτριες της καλαματιανής ομάδας έδειξαν πως δε καταλαβαίνουν από δυνατές έδρες.

Με τη βοήθεια του Χρήστου. Δημητρακόπουλου από τον πάγκο κατάφεραν να ισοφαρίσουν τα σετ με το παιχνίδι να οδηγείται στη ρουλέτα του tie-break όπου ο Α.Ο Ολυμπιονίκης έφτασε μια ανάσα από τη πολύτιμη νίκη (14-12). Το κρύο αίμα και το σέρβις όμως της Ιωάννας Μπουζεά, σε συνδυασμό με τη ψυχή των υπολοίπων προσγείωσαν ανώμαλα την ομάδα της Ηλείας με το πίνακα του σκορ να γράφει το τελικό 14-16.

Τεχνικό τιμ αθλήτριες και Καλαματιανοί της κερκίδας είχαν γίνει ένα κουβάρι, καθώς η νίκη φέρνει ακόμα πιο κοντά τον Α.Ο. Ακρίτα στο στόχο της εύκολης παραμονής. Την προσεχή Κυριακή ο Α.Ο. Ακρίτας θα αντιμετωπίσει χωρίς άγχος τον πρωτοπόρο Απόλλωνα Πάτρας σε έναν αγώνα που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Τα σετ: 28-26 (42’ λεπτά), 25-21 (32 λεπτά), 22-25 (27 λεπτά), 21-25 (32 λεπτά), 14-16 (30 λεπτά).

Α.Ο. ΑΚΡΙΤΑΣ (Δημητρακόπουλος Χρήστος ): Φωτεινάκη Κατερίνα (c), Μασουρίδη Αγγελική, Μπουζέα Ιωάννα, Ιωαννίδη Χριστίνα, Μπότη Θεοδώρα, Σάββα Έφη, Μπίτσικα Χριστιάνα (λ), Τσάτουμα Ασημίνα, Αναστασίου Γεωργία, Κρίκη Ζωή, Γεωργιοπούλου Τίνα, Μπαστακού Σταυρούλα

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

(12η αγωνιστική)

Α.Ο. Ολυμπιονίκης Αρχ. Ολυμπίας – Α.Ο. Ακρίτας 2-3

Α.Ο. Αλκυών – Α.Σ.Π. Απόλλων 0-3

Ερυθρός Αστέρας – Σπαρτιατικός Γ.Σ. 3-0

Ε.Α. Πατρών – Φ.Ο.Ν. Ομόνοια 3-2

Α.Ο. Ποσειδών – Α.Ε.Π. Ολυμπιάς 3-1

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – Η’ όμιλος

(σε 12 αγώνες)

1. Α.Σ.Π. Απόλλων 33

2. Ε.Α. Πατρών 30

3. Ερυθρός Αστέρας 28

4. Φ.Ο.Ν. Ομόνοια 22

5. Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου 21

6. Α.0. Ακρίτας 15

7. Α.Ο. Ολυμπιονίκης Αρχ. Ολυμπίας 10

8. Α.Ε.Π. Ολυμπιάς 9

9. Α.Ο. Αλκυών 7

10. Σπαρτιατικός Γ.Σ. 5