Δευτέρα, 03 Φεβρουάριος 2020 16:58

Α2 ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Νίκη με ανατροπή ο Μεσσηνιακός, 3-2 σετ την ΓΕ Ηρακλείου (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Σημαντική νίκη με ανατροπή στο σκορ πήρε ο Μεσσηνιακός προχθές στο Κλειστό του δημοτικού σταδίου Καλαμάτας, επικρατώντας 3-2 στο τάι μπρέικ της Γ.Ε. Ηρακλείου.

Ηταν μια μεγάλη νίκη απέναντι σε μια από τις ανταγωνιστικές ομάδες της κατηγορίας, η οποία μέχρι πρόσφατα διεκδικούσε ακόμη και την πρώτη θέση. Οι αθλήτριες της Καλαματιανή ομάδας έκαναν κατάθεση ψυχής, αφού δεν πτοήθηκαν από το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, καθώς έχασαν τα δύο πρώτα σετ, όμως δεν τα παράτησαν και έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν και έφτασαν στη νίκη με ανατροπή.

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων η προπονήτρια του Μεσσηνιακού Γωγώ Σουρή μετά το τέλος του αγώνα με δηλώσεις της στο “Notosport”: “Ηταν μεγάλη νίκη, αυτή που πετύχαμε σήμερα (σ.σ. το Σάββατο) στον αγώνα με την ΓΕ Ηρακλείου. Ημασταν πίσω στο σκορ με 2-0, αλλάξαμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας, παλέψαμε σε όλα τα σετ και δείξαμε ότι το θέλαμε πολύ. Ημασταν ανταγωνιστικές, ήταν μια σπουδαία νίκη απέναντι σε μια καλή ομάδα. Οι αθλήτριες μας έπαιξαν αρκετά καλά, έβγαλαν ψυχή στο γήπεδο και πήραμε τη νίκη”.

Η φιλοξενούμενη ομάδα μπήκε δυνατά στα δύο πρώτα σετ και τα κέρδισε με 25-21 και 25-20, δείχνοντας ότι θα συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και στο 3ο και θα φτάσει στην κατάκτηση των τριών πόντων. Ομως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού οι αθλήτριες του Μεσσηνιακού έβγαλαν ψυχή και αρχικά μείωσαν σε 2-1 παίρνοντας το 3ο σετ με 25-17. Το 4ο εξελίχθηκε σε ντέρμπι και εκεί που η ομάδα της Κρήτης είχε πάρει ένα μικρό προβάδισμα, η αντίδραση των γηπεδούχων έφερε αποτελέσματα, ισοφαρίζοντας σε 23-23 και μετά με εναλλαγές στο σκορ, κατάφεραν τελικά να επικρατήσουν με 30-28.

Στο 5ο σετ και πάλι το σκορ πήγαινε πόντο πόντο με τη φιλοξενούμενη ομάδα να έχει αρχικά το προβάδισμα με 4-3, ο Μεσσηνιακός να αντιδρά και να περνάει μπροστά με 7-6 και στη συνέχεια να είναι μπροστά με 3 και 4 πόντους (11-8, 14-10), όμως η ΓΕΗ κατόρθωσε να ισοφαρίσει 14-14, αλλά στο κρίσιμο σημείο, η Καλαματιανή ομάδα έβγαλε ψυχή και πήρε τελικά το σετ 16-14 και ταυτόχρονα τη νίκη.

Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Παναγιώτης Χανδρινός, Γιάννης Κανελλίδης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ (Γ. Σουρή): Αναγνώστου, Ραμούνδου, Βακάλογλου, Γκατέλι, Γρίβα, Σωτηρίου, Μπούκουρα (λ), Μπένου, Αραπάκη, Χειλαδάκη, Μαθιουδάκη.

Γ.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Γ. Μενδρινός): Περδικάκη, Καρουτζάκη, Δασκαλάκη, Αντωνακάκη, Τρουλινάκη, Γεωργοπούλου, Χρυσηλιού (λ), Σεγρεδάκη (λ), Φετφατζή, Μαννέ, Μαυράκη.