Πέμπτη, 13 Φεβρουάριος 2020 22:49

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 2-3: Πράσινη ολική ανατροπή στον πρώτο τελικό

Γράφτηκε από τον

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 2-0 σετ, όμως ο Παναθηναϊκός με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Ράπτη, Στάροβιτς και Ζήση επικράτησε με 3-2 σετ στον πρώτο τελικό του Λιγκ Καπ. Πρώτη νίκη για τους πράσινους από το 2015. 

Μπορεί η αναμέτρηση να άργησε να ξεκινήσει για περίπου 45 λεπτών λόγω επεισοδίων έξω από το Μελίνα Μερκούρη και τη χρήση δακρυγόνων, ωστόσο το θέαμα που προσέφεραν οι παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού αποζημείωσε τους φίλους του αθλήματος.

Οι πράσινοι ήταν εκείνοι που επικράτησαν στον πρώτο τελικό μετά από μία μεγάλη ανατροπή. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 2-0 σετ, όμως ο Παναθηναϊκός με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Ράπτη, Στάροβιτς και Ζήση επικράτησε με 3-2 σετ στον πρώτο τελικό του Λιγκ Καπ.

Αυτό σημαίνει ότι στη ρεβάνς που θα γίνει την επόμενη Τετάρτη στο κλειστό του Αγίου Θωμά ο Παναθηναϊκός εάν επικρατήσει με οποιοδήποτε σκορ θα κατακτήσει τον τίτλο, ενώ με ήττα με 3-2 το τρόπαιο θα κριθεί στο χρυσό σετ. Ο Ολυμπιακός για να πάρει τον τίτλο θέλει νίκη με 3-0 ή 3-1.

Να αναφέρουμε πως αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ ανδρών επί του Ολυμπιακού από τις 21 Μαρτίου του 2015. Τότε οι πράσινοι είχαν επικρατήσει με 1-3 και πάλι στο "Μελίνα Μερκούρη".

Το ματς: Ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που κυριάρχησε στα πρώτα δύο σετ με όπλο το σερβίς του το οποίο χάλασε την υποδοχή του Παναθηναϊκού, αλλά και το μπλοκ. Με τους Γκέργκι και Φίνγκερ να κάνουν εξαιρετική δουλειά οι παίκτες του Μουνιόθ προηγήθηκαν με 7-2 στο ξεκίνημα του πρώτου σετ, αλλά οι πράσινοι κατάφεραν να μαζέψουν τη διαφορά. Ο Ανδρεόπουλος απέσυρε τον Ράπτη ο οποίος ξεκίνησε το ματς με 0/8 επιθέσεις και στη θέση του πέρασε τον Τσάσιτς.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει από τη θέση του σερβίς και έχτισε διαφορά τεσσάρων πόντων την οποία και διατήρησε μέχρι την τελεική ευθεία του σετ 22-18. Με δύο επιθέσεις του Ανδρεόπουλου και του Στάροβιτς μείωσε σε 22-20, αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός είχε περισσότερες λύσεις και πήρε το πρώτο σετ με 25-21.

Παρόμοια ήταν η εικόνα του αγώνα και στο δεύτερο σετ. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι μέχριρ το 11-11, αλλά με τα σερβίς των Γκέργκι και Φίνγκερ ο Ολυμπιακός ξέφυγε με τέσσερις 20-16 και ουσιαστικά έβαλε τις βάσεις για το 25-21 που σφράγισε το 2-0.

Από εκεί και μετά η εικόνα του αγώνα άλλαξε με τον Παναθηναϊκό να ανεβάζει στροφές έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αλέξανδρο Ράπτη. Ο ακραίος των πρασίνων βελτίωσε αισθητά την εικόνα του σε σχέση με το πρώτο σετ, ο Στάροβιτς βρήκε συμπαραστάτη στην επίθεση και οι πράσινοι προηγήθηκαν με 12-17. Ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση και έφερε το σετ στα ίσα στο 22-22. Οι πράσινοι ήταν όμως ψύχραιμοι και με επίθεση του Στάροβιτς και μπλοκ του Τσάτσιτς στον Ασπιώτη μείωσαν σε 1-2 με 25-23.

Στο τέταρτο σετ είχαμε μάχη πόντο πόντο μέχρι και το τέλος. Με το σκορ στο 20-19 σύμφωνα με την αρχική υπόδειξη των διαιτητών ο Ράπτης κάρφωσε άουτ με τον Παναθηναϊκό να ζητά video check. Μετά την εξέταση του ο δεύτερος διαιτητής Ονόπας είδε επαφή στο χέρι του Βουλκίδη κι έτσι το σκορ έγινε 20-20 με τους ερυθρόλευκους να διαμαρτύρονται έντονα.

Ο Χουσάι έδωσε το πρώτο σετ μπολ στον Ολυμπιακό, αλλά από εκεί και πέρα οι πράσινοι έτρεξαν επί μέρους 3-0 με επίθεση του Ράπτη, μπλοκ του Πανταλέοντα στον Χουσάι και επίθεση του Στάροβιτς για να κάνουν το 24-26 και να στείλουν το σετ στο τάι μπρέικ.

Τα σετ: 25-21, 25-21, 23-25, 24-26, 10-15.
Πηγή: sport24.gr