Τρίτη, 03 Μάρτιος 2020 12:27

Α2 ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Μια νίκη πριν την άνοδο ο Απόλλωνας Καλαμάτας (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Εύκολο απόγευμα είχε το Σάββατο ο Απόλλωνας Καλαμάτας, που επικράτησε με 3-0 σετ του ΟΦΑ Απολλώνιου, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου.

Μια νίκη που διατήρησε την ομάδα στην κορυφή και με ακόμη μεγαλύτερη διαφορά στη βαθμολογία, αφού πλέον βρίσκεται 13 πόντους πάνω από τη δεύτερη ΓΕ Ηρακλείου και θέλει μια μόλις νίκη ακόμη για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο και την άνοδο.
Ηταν ένα από τα θεωρητικά δύσκολα παιχνίδια που είχε στο πρόγραμμα της η Καλαματιανή ομάδα. Ομως οι αθλήτριες του Απόλλωνα με την εμφάνιση που πραγματοποίησαν, το έφεραν στα μέτρα τους και από εκεί και μετά ήταν θέμα χρόνου να φτάσουν στη νίκη και στη διατήρηση του αήττητου. Οσο πλησιάζουμε στο τέλος του φετινού πρωταθλήματος η Καλαματιανή ομάδα δείχνει το ίδιο ανταγωνιστικό πρόσωπο, όπως έχει κάνει από τη αρχή του φετινού μαραθωνίου και αποδεικνύει παιχνίδι με παιχνίδι, ότι δεν είναι τυχαία η έως τώρα πορεία της και δίκαια έχει τεθεί επικεφαλής του του ομίλου.
Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος ο Απόλλωνας πήρε κεφάλι στα δύο πρώτα σετ και έφτασε σχετικά εύκολα στη νίκη.

Στο τρίτο σετ η φιλοξενούμενη ομάδα προσπάθησε να αντιδράσει και προηγήθηκε αρχικά με 3-0, αλλά και 5-2, όμως μέχρι εκεί. Από το σημείο αυτό και μετά οι αθλήτριες του Απόλλωνα ανέλαβαν δράση αρχικά ισοφαρίζοντας 5-5 και σιγά-σιγά έκτισαν διάφορα 6 και 7 πόντων και έφτασαν στην επικράτηση με 11 πόντους, κερδίζοντας με 25-14.
Ικανοποιημένος για την εμφάνιση και το αποτέλεσμα ήταν μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του πρωτοπόρου Απόλλωνα Μπάμπης Μυτσκίδης, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις που έκανε στο “Notosport: “Θεωρητικά φαινόταν πως θα είχαμε ένα δύσκολο ματς, αλλά το κάναμε εύκολο. Παίξαμε καλά και ήρθε εύκολα το αποτέλεσμα. Σε όλους τομείς παίξαμε πολύ καλά και πήραμε ένα ακόμη τρίποντο. Συγχαρητήρια στα κορίτσια για την προσπάθειά τους καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Δίκαια η ομάδα είναι στην πρώτη θέση του ομίλου. Βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση γιατί έχουμε καταφέρει να φέρουμε τα παιχνίδια εκεί που θέλουμε και τα κερδίσουμε εύκολα. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μέχρι το τέλος ώστε να τελειώσει και μαθηματικά η υπόθεση τίτλος”.
Να σημειωθεί ότι αρκετοί φίλοι της ομάδας και του βόλεϊ έδωσαν το παρών στο αγώνα και στο τέλος χειροκρότησαν θερμά, τις αθλήτριες του Απόλλωνα για την εμφάνιση και τη νίκη.
Τα σετ: 25-16, 25-17, 25-14.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Παναγιώτης Χανδρινός, Γιάννης Κανελλίδης.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Μπ. Μυτσκίδης): Καραμούντζου, Καρακύκλα, Μουρατίδη, Κόλλια, Αποστολοπούλου, Κορακιανίτη, Δεδούση (λ), Ε. Σακελλαρίου, Πετροπούλου, Γάκη (λ), Κ. Σακελλαρίου, Αβντίου.
ΟΦΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ (Β. Αρναούτης): Δίκη, Γούνου, Βλαχοπούλου, Γκουμπικσα, Γιαννάτση, Κλεισιάρη, Δ. Καλλιντεράκη (λ), Α. Καλλιντεράκη, Μπαλδώκα, Λουρίδα, Γκέκα, Βαζαίου (λ), Βλάχου, Σαρρή.

Α2 ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ – Α’ όμιλος

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

(17η αγωνιστική)

ΓΣΚ Ηρακλής – ΓΕ Ηρακλείου 1-3

Ενωση Βύρωνα – ΓΑΣ Μεσσαράς 0-3

ΑΘΛΕΣ Ηρακλείου – Αργυρούπολη 3-1

Απόλλων Καλ. - ΟΦΑ Απολλώνιος 3-0

Αγ. Παρασκευή – Μεσσηνιακός 2-3

ΓΣ Πετρούπολης ΑΕ Αμπελοκήπων 3-1

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 17 αγώνες)

1. Απόλλων Καλαμάτας 51-7 49

----------------------------------------------

2. ΓΕ Ηρακλείου 41-24 36

3. ΑΕ Αμπελοκήπων 41-26 34

-. ΓΣ Πετρούπολης 39-26 34

5. ΟΦΑ Απολλώνιος 40-25 33

6. Αργυρούπολη 37-27 28

7. Μεσσηνιακός 34-33 27

8. ΑΘΛΕΣ Ηρακλείου 34-36 26

9. ΓΑΣ Μεσσαράς 23-34 19

--------------------------------------------

10. Αγ. Παρασκευή 16-46 9

11. ΓΣΚ Ηρακλής 15-46 8

12. Ενωση Βύρωνα 9-50 3

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(7 Μαρτίου 2020)

ΓΑΣ Μεσσαράς – Αγ. Παρασκευή

Αργυρούπολη – Απόλλων Καλ.

ΑΕ Αμπελοκήπων – Ενωση Βύρωνα

Μεσσηνιακός – ΓΣΚ Ηρακλής

ΟΦΑ Απολλώνιος – ΓΣ Πετρούπολης

(11 Μαρτίου 2020)

ΓΕ Ηρακλείου – ΑΘΛΕΣ Ηρακλείου