Δευτέρα, 09 Μάρτιος 2020 12:13

A2 ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Τίτλο και άνοδο πανηγύρισε ο Απόλλωνας Καλαμάτας!

Γράφτηκε από τον

 

Την κατάκτηση του τίτλου και μαθηματικά στον Α’ όμιλο της Α2 βόλεϊ γυναικών, πανηγύρισε προχθές στο γήπεδο της Αργυρούπολης, ο Απόλλων Καλαμάτας που κέρδισε με 3-0 σετ τον τοπικό ΑΟΝΑ.

Η ασπρόμαυρη ομάδα ήταν πάρα πολύ καλή απέναντι στην ομάδα της Αργυρούπολης, η οποία δεν έχει καμία σχέση με αυτή του α’ γύρου. Εχει ενισχυθεί με στόχο να πετύχει την παραμονή της στην κατηγορία, ενώ στο σαββατιάτικο ματς, έκανε ότι ήταν δυνατόν για να υποχρεώσει τον Απόλλωνα στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα. Τελικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη, το αντίθετο μάλιστα, καθώς η Καλαματιανή ομάδα δείχνοντας το πολύ καλό αγωνιστικό της πρόσωπο, όπως έχει κάνει σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος πήρε την νίκη και τους τρεις πόντους με τους οποίους σφράγισε και μαθηματικά τον τίτλο.

Βέβαια τη χαρά για τη κατάκτηση του τίτλου μετρίασε ο τραυματισμός της Ελισάβετ Κορακιανίτη, η οποία τραυματίστηκε στο γόνατο και αποχώρησε στο δεύτερο σετ και ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο 22-22. Παρόλα αυτά η Καλαματιανή ομάδα επικράτησε, με τον Μπάμπη Μυτσκίδη να προχωρεί σε αναγκαστική αλλαγή τακτικής, βάζοντας στο κέντρο την Ειρήνη Σακελλαρίου και διαγώνιο την Αποστολοπούλου. Αν και ήταν ρίσκο πως θα λειτουργήσει το νέο σύστημα, οι αθλήτριες έδειξαν χαρακτήρα, έβγαλαν ψυχή και έφτασαν στη νίκη.

Αλλωστε καθόλου τυχαία δεν είναι η φετινή πορεία του Απόλλωνα, αφού η ομάδα από την αρχή του πρωταθλήματος τέθηκε επικεφαλής και έως σήμερα οδηγεί την κούρσα στον Α’ όμιλο,

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Μπάμπης Μυτσκίδης, δήλωσε στο “Notosport”: “Ημασταν πολύ καλοί, αλλά μετριάζει την επιτυχία μας ο τραυματισμός της Ελισάβετ Κορακιανίτη στο δεύτερο σετ. Τραυματίστηκε στο γόνατο και αποχώρησε στο δεύτερο σετ, με το σκορ να είναι στο 22-22, αλλά καταφέραμε να πάρουμε το σετ. Προχωρήσαμε σε εσωτερικές αλλαγές, καθώς χρησιμοποιήσαμε την Ειρήνη Σακελλαρίου στο κέντρο και την Αποστολοπούλου διαγώνιο. Τα κορίτσια έδειξαν χαρακτήρα και τρομερή ψυχή και πήραμε τη νίκη, απέναντι σε μια ομάδα που χάλασε πολλά λεφτά στο β’ γύρο με στόχο να διεκδικήσει την παραμονή της στην κατηγορία, αλλά και να μας κερδίσει. Δεν είναι τυχαίο ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα στην κατηγορία, Αποδείξαμε ότι τις ομάδες δεν τις κάνουν μόνο τα χρήματα. Αντιμετωπίσαμε μια εριστική ομάδα, έτσι παρουσιάστηκε απέναντι μας. Ισως οι αθλήτριες της ήθελαν να αποδείξουν ότι μπορούν να μας κερδίσουν. Τελικά απαντήσαμε εμείς μέσα στον αγωνιστικό χώρο, δείχνοντας ότι είμαστε δίκαια στην πρώτη θέση και αήττητοι. Επίσης το αποδεικνύουμε με την διάρκεια που έχουμε, αλλά και με το παιχνίδι που παίζουμε. Συγχαρητήρια στο αθλήτριες μας που από σήμερα είναι και επίσημα πρωταθλήτριες”.

Τα σετ: 17-25, 22-25, 21-25.

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ (Δ. Λυκογιάννη): Παπαγεωργίου, Φιλντ, Γουλά, Αρβανίτη, Σαρακατσάνη, Αθανασοπούλου, Καλογεροπούλου (λ), Πάτα, Καπάτου, Παπαδοπούλου (λ), Χατζησοφρωνίου, Βελούδου, Αγγελοπούλου, Μπαλάσκα

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΑΣ (Μυτσκίδης): Μουρατίδη, Κορακιανίτη, Αποστολοπούλου, Καρακύκλα, Κόλλια, Καραμούντζου, Δεδούση (λ), Ε. Σακελλαρίου και στην αποστολή ήταν οι Γάκη (λ), Κ. Σακελλαρίου, Πετροπούλου.

 

Α2 ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ – Α’ όμιλος

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

(18η αγωνιστική)

ΓΑΣ Μεσσαράς – Αγ. Παρασκευή 3-0

Αργυρούπολη – Απόλλων Καλ. 0-3

ΑΕ Αμπελοκήπων – Ενωση Βύρωνα 3-0

Μεσσηνιακός – ΓΣΚ Ηρακλής 3-0

ΟΦΑ Απολλώνιος – ΓΣ Πετρούπολης 0-3

ΓΕ Ηρακλείου – ΑΘΛΕΣ Ηρακλείου (11/3)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 18 αγώνες)

1. Απόλλων Καλαμάτας 54-7 52

--------------------------------------------

2. ΓΣ Πετρούπολης42-26 37

-. ΑΕ Αμπελοκήπων 44-26 37

4. ΓΕ Ηρακλείου 41-24 36

5. ΟΦΑ Απολλώνιος 40-28 33

6. Μεσσηνιακός 37-33 30

7. Αργυρούπολη 37-30 28

8. ΑΘΛΕΣ Ηρακλείου 34-36 26

9. ΓΑΣ Μεσσαράς 26-34 22

-------------------------------------------

10. Αγ. Παρασκευή 16-49 9

11. ΓΣΚ Ηρακλής 15-49 8

12. Ενωση Βύρωνα 9-53 3

* Εκκρεμεί ο αγώνας ΓΕ Ηρακλείου – ΑΘΛΕΣ Ηρακλείου

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(14 Μαρτίου 2020)

Απόλλων Καλ. - ΓΕ Ηρακλείου

ΑΘΛΕΣ Ηρακλείου – Μεσσηνιακός

ΓΣ Πετρούπολης – Αργυρούπολη

ΟΦΑ Απολλώνιος – ΑΕ Αμπελοκήπων

Αγ. Παρασκευή – Ενωση Βύρωνα

ΓΣΚ Ηρακλής – ΓΑΣ Μεσσαράς (15/3)