Παρασκευή, 22 Μάιος 2020 11:31

Πρωτάθλημα και άνοδος για τα κορίτσια του Απόλλωνα!

Γράφτηκε από τον

 

Στην Pre League θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν ο Απόλλωνας Καλαμάτας μετά τη φοβερή φετινή σεζόν, όπου νίκησε όποια ομάδα βρέθηκε απέναντι του και είχε κατακτήσει με 18 νίκες και μαθηματικά τον τίτλο πριν τη διακοπή στον 1ο όμιλο της Α2 βόλεϊ γυναικών.

Η καλαματιανή ομάδα είναι πλέον και με τη... βούλα πρωταθλήτρια, καθώς στην προχθεσινή συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης επικύρωσε τις βαθμολογίες όπως είχαν διαμορφωθεί στη διακοπή των πρωταθλημάτων.
Ετσι ο Απόλλωνας παίρνει το πρωτάθλημα και την άνοδο, ενώ ο έτερος εκπρόσωπος της Μεσσηνίας στην Α2 γυναικών, ο Μεσσηνιακός κατέλαβε την 6η θέση και θα παίζει και τη νέα σεζόν στην Α2, όντας μία από τις πιο παλιές ομάδες στην κατηγορία.

Ετοιμάζεται για Pre League η Καλαμάτα '80

Στην Α2 ανδρών, η Καλαμάτα '80 ως τρίτη στη βαθμολογία, αναμένεται να παίξει του χρόνου στη νέα κατηγορία, την Pre League που θα αποτελεί τον προθάλαμο της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού βόλεϊ. Κάτι που αν συμβεί θα πρόκειται σίγουρα για μία ακόμα μεσσηνιακή επιτυχία, μετά την άνοδο του Απόλλωνα Καλαμάτας.
Από εκεί και πέρα, τα κορίτσια του Ακρίτα Καλαμάτας εξασφάλισαν άνετα την παραμονή τους στη Β' εθνική/ περιφερειακό γυναικών.
Να σημειωθεί ότι η Ε.Ο.ΠΕ προσπάθησε να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα ευθύνης της, αλλά διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για απρόσκοπτη και ασφαλή διεξαγωγή προπονήσεων και αγωνιστικών εκδηλώσεων πετοσφαίρισης και έτσι ήταν αδύνατη η έγκαιρη ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων ανδρών και γυναικών.
"Πάγια θέση της Ομοσπονδίας ήταν και είναι τα πρωταθλήματα να ολοκληρώνονται στους αγωνιστικούς χώρους για να τιμηθεί ο κόπος και οι προσπάθειες των αθλητών, αθλητριών και προπονητών μέσα στα γήπεδα. Όμως λόγω των έκτακτων συνθηκών που αναλύθηκαν προηγουμένως, αποφασίστηκε ομόφωνα να ληφθεί υπόψη το χρονικό σημείο της διακοπής των αγώνων για την άνοδο, τον υποβιβασμό και την ανάδειξη πρωταθλητών. Μία απόφαση πάρα πολύ δύσκολη αλλά σαφώς απαραίτητη, αναγνωρίζοντας παράλληλα την συνολική προσπάθεια των ομάδων για το διάστημα των 5 μηνών της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020", αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.
Αναλυτικά οι αποφάσεις της Ε.Ο.ΠΕ. έχουν ως εξής: "Για την τελική κατάταξη των ομάδων στα Πρωταθλήματα ευθύνης Ε.Ο.ΠΕ. αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 (Volleyleague Γυναικών, Pre League Γυναικών, Α2 Εθνική κατηγόρια Ανδρών και Γυναικών, Β' Εθνική/Περιφερειακό Πρωτάθλημα), θα ληφθεί υπόψη ο βαθμολογικός πίνακας την στιγμή της απόφασης διακοπής του κάθε Πρωταθλήματος (07/05/2020) και Πρωταθλήτριες ομάδες ανακηρύσσονται αυτές που καταλάμβαναν την 1η θέση στην κατάταξη των Πρωταθλημάτων την ημερομηνία εκείνη. Στην περίπτωση διεξαγωγής Πρωταθλημάτων σε Ομίλους και ανάδειξης πρωταθλήτριας ομίλου, οι ομάδες που καταλάμβαναν την 1η θέση στην κατάταξη των Ομίλων των Πρωταθλημάτων την στιγμή της απόφασης διακοπής του κάθε Πρωταθλήματος (07/05/2020) ανακηρύσσονται Πρωταθλητές Ομίλων.
Οι ομάδες που, σύμφωνα με την βαθμολογική θέση, κατά την στιγμή της διακοπής των Πρωταθλημάτων (07/05/2020) είχαν δικαίωμα ανόδου, με βάση την ισχύουσα Προκήρυξη 2019-2020, ανέρχονται στην ανώτερη κατηγορία, όπου θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής την αγωνιστική περίοδο 2020 - 2021.Σε περίπτωση διεξαγωγής Πρωταθλημάτων σε Ομίλους με ανάδειξη ενός πρωταθλητή και οι αγώνες του πρωταθλήματος δεν είχαν ολοκληρωθεί την ημερομηνία διακοπής των Πρωταθλημάτων (7/5/2020), διεξάγεται κλήρωση μεταξύ των Ομάδων που καταλάμβαναν την 1η θέση σε κάθε έναν από τους Ομίλους, κατά την στιγμή της διακοπής. Για τον υποβιβασμό ομάδας/ομάδων θα ληφθεί υπ’ όψιν ο βαθμολογικός πίνακας κατά τη στιγμή της διακοπής του πρωταθλήματος (7/5/2020) και μόνο στην περίπτωση που προκύψει ότι, ακόμα και σε περίπτωση νίκης στους υπολειπόμενους αγώνες ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΔΥΟ ΓΥΡΩΝ (και ήττας των ομάδων που βρίσκονται στις ανώτερες θέσεις), η βαθμολογική διαφορά δεν μπορεί να καλυφθεί, η ομάδα/ες υποβιβάζεται/ονται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία όπου θα έχει/έχουν δικαίωμα συμμετοχής την αγωνιστική περίοδο 2020-2021. Σε αντίθετη περίπτωση δεν υποβιβάζεται κάποια ομάδα".

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ