Πέμπτη, 28 Μάιος 2020 12:25

Κοντά στην Αντζέλικα ο Ακρίτας Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Ο αθλητισμός ενώνει και ο Ακρίτας Καλαμάτας δεν θα μπορούσε να λείψει από τη μεγάλη μάχη που δίνει η Ιταλίδα Αντζέλικα Αμπάτε, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο καλαματιανός σύλλογος έστειλε μήνυμα αγάπης και συμπαράστασης, αποδεικνύοντας πως ο αθλητισμός και το βόλεϊ σημαίνουν πολύ περισσότερα από έναν αγώνα. Η Αντζέλικα αγωνίζεται στη Ρουκαλουμέρα, την οποία αντιμετώπισε πέρυσι το καλοκαίρι ο Ακρίτας σε τουρνουά στη Σικελία και διατηρεί δεσμούς φιλίας με την ιταλική ομάδα. Ετσι από την πρώτη στιγμή που έμαθε για την περιπέτεια υγείας της νεαρής αθλήτριας, κινητοποιήθηκε και ένωσε τη φωνή του με όλο τον κόσμο του βόλεϊ και του αθλητισμού της Ιταλίας, προκειμένου η Αντζέλικα να ξεπεράσει το πρόβλημά της. Ο Ακρίτας ετοίμασε ένα εμψυχωτικό βίντεο για την εν λόγω αθλήτρια, ενώ ακόμα και αστέρες της serie a ευαισθητοποιήθηκαν και δημοσίευσαν βίντεο με ευχές μέσω του σάιτ pallavolisti brutti.

Η ανακοίνωση του Ακρίτα αναφέρει: " Μπορεί το άθλημά μας να βρίσκεται σε αναστολή λόγω πανδημίας, μπορεί τα πρωταθλήματα μας να έμειναν στη μέση ή κάποια να έφτασαν λίγο πριν το τέλος, μπορεί καθιερωμένα τουρνουά και συναντήσεις να αναβλήθηκαν, αλλά όλοι εμείς κατεβήκαμε πάλι στο γήπεδο για τον πιο σημαντικό αγώνα, αυτόν της ζωής!!! Ήταν η πρώτη φορά που έπαιξε όχι η βασική εξάδα, αλλά όλοι μαζί δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό. Το μόνο που δεν άλλαξε στον αγώνα αυτόν ήταν η αρχηγός Angelica Abate!!! Πρώτη στη γραμμή με τη μαχητικότητά της να εμπνέει όλους εμάς τους υπόλοιπους!!! Η Angelica για πρώτη φορά ήρθε αντιμέτωπη με το δύσκολο αυτό εχθρό τον Φεβρουάριο, όταν και έκανε την πρώτη επέμβαση στο Μιλάνο (εν μέσω πανδημίας) και νίκησε!!! Αλλά δυστυχώς επέστρεψε πιο επιθετικός από πριν, με αποτέλεσμα να απαιτείται δεύτερη πιο δύσκολη επέμβαση στο Ανόβερο της Γερμανίας, σε ειδικό ιατρικό κέντρο. Το κόστος (80.000€) φυσικά πολύ υψηλό για την άμεση οικογένειά της, αλλά όχι για την οικογένεια του βόλεϊ. Αμέσως κινητοποιήθηκε η ομάδα της, η τοπική ένωση βόλεϊ, μέλος της οποίας είναι η ομάδα της, η Ιταλική Ομοσπονδία βόλεϊ, φίλοι και γνωστοί αλλά και άγνωστοι από την Ιταλία, αλλά και από άλλες χώρες, με αποτέλεσμα το ποσό να συγκεντρωθεί μέσω του gofundme.com σε λιγότερο από 12 ώρες!!! Μέσα σε 2 μέρες μεταφέρθηκε με ειδική πτήση στο Ανόβερο για να κάνει την επέμβαση και μετά από 12 περίπου ώρες στο χειρουργείο κατάφερε να βγει νικήτρια!!! Αμέσως μετά μεταφέρθηκε στην εντατική, όπου και ξύπνησε πολύ γρηγορότερα από το αναμενόμενο!!! Ο δρόμος βέβαια είναι ακόμα μακρύς, για αυτό και θα παραμείνει στο ειδικό ιατρικό κέντρο στο Ανόβερο για να πραγματοποιήσει μέρος θεραπειών, Γι αυτό το λόγο το gofundme.com είναι ακόμα ανοιχτό για όποιον θέλει να συνεισφέρει:
https://www.gofundme.com/f/insieme-per-angelica?utm_source=facebook&fbclid=IwAR05CJotn4xVXz-7GLwuHY7IMVXgolcNPhRE1ueacNjPEyuR0G5CXe177SI
Για ακόμα μια φορά αποδείχτηκε ότι ο αθλητισμός ενώνει...γιατί είμαστε όλοι μία ομάδα!!!
SIAMO TUTTI UNA SQUADRA!!!".

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ