Παρασκευή, 25 Απρίλιος 2014 22:02

ΒΟΛΕΪ: Η εθνική νεανίδων 3-1 σετ την Ελβετία στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Μετά την νίκη επί της Σλοβακίας, η εθνική ομάδα νεανίδων του βόλεϊ κέρδισε σήμερα στο Κλειστό της Καλαμάτας και την Ελβετία με 3-1 σετ. Ετσι με δύο νίκες  σε ισάριθμους αγώνες βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου μαζί με το Βέλγιο, το οποίο θα αντιμετωπίσει αύριο. Ο νικητής του αγώνα θα προκριθεί απευθείας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενώ η ομάδα που θα πάρει τελικά την δεύτερη θέση θα χρειαστεί να δώσει αγώνα μπαράζ.


Στο σημερινό ματς η Ελληνική ομάδα προηγήθηκε 1-0 σετ (25-15), ισοφαρίστηκε σε 1-1 (25-21) και πολλά κρίθηκαν στο τρίτο καθοριστικό σετ το οποίο πήρε με 29-27 και απέκτησε προβάδισμα. Στο τέταρτο σετ η ελληνική ομάδα επικράτησε με 25-21 και έφτασε στο τελικό 3-1.
Τον αγώνα σφύριξαν ο Βόσνιος Κόζιτς και ο Αυστριακός Πέτσε ενώ επόπτες ήταν οι Χριστοδουλόπουλος, Γιαννακάκος, Τσουμελέας και Δοξαράς.
ΕΛΛΑΔΑ (Παπαδόπουλος): Βασιλαντωνάκη, Ψωμά, Κωνσταντινίδου, Στράντζαλη, Καλαντάτζε, Γκουτιμένκο, Ξανθοπούλου(λίμπερο),Φακοπουλίδου, Παπάζογλου, Δρακουλίδου, Γιαννέλου, Ντέμπη,
ΕΛΒΕΤΙΑ (Στεινγκρουμπέρ): Μπόιλετ, Μπιελέρ, Χαμερλί, Σιοτρόφ, Χισιέρ, Πετρασένκο, Μάτερ, Βάουσερ, Ρομανέτσι, Κούενζλερ, Μονταβόν, Γουάιρ(λίμπερο).

Το Βέλγιο εύκολα
3-0 τη Σλοβακία

Χωρίς κανένα πρόβλημα το Βέλγιο διπλασίασε τις νίκες του στο τουρνουά αφού κέρδισε στο πρώτο σημερινό παιχνίδι την Σλοβακία με 3-0 σετ (25-08, 25-13, 25-15). Διαιτητές του αγώνα ήταν  η Τουρκάλα Οζμέν και ο Σλοβένος Βαλεντάρ.

Το αυριανό
πρόγραμμα

Ολοκληρώνεται αύριο το τουρνουά με την διεξαγωγή των παρακάτω συναντήσεων:
Σλοβακία - Ελβετία (5.30 μ.μ.)
Ελλάδα - Βέλγιο (8 μ.μ.)