Δευτέρα, 10 Αύγουστος 2020 10:49

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Βασικός στόχος η παραμονή στην Pre League

Γράφτηκε από τον
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Βασικός στόχος η παραμονή στην Pre League

Η παραμονή στην κατηγορία είναι ο βασικός στόχος του Απόλλωνα Καλαμάτας, ο οποίος θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην Pre League Γυναικών.

Μια άγνωστη κατηγορία, αρκετά ανταγωνιστική σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουν οι άνθρωποι της Καλαματιανής ομάδας. Μάλιστα στο όμιλο που συμμετέχει ο Απόλλωνας υπάρχουν δύο ομάδες του ομίλου, ο Α.Σ. Ακαδημίες Πρωτ. Πεύκων και ο ΖΑΟΝ, να θεωρούνται από τα φαβορί για την άνοδο στη Volley League Γυναικών.

Για τους στόχους του Απόλλωνα τη νέα χρονιά, μίλησε στην “Ελευθερία” ο προπονητής της ομάδας Μπάμπης Μυτσκίδης. “Στόχος είναι να σωθεί η ομάδα, γιατί είναι μια άγνωστη κατηγορία, πολύ πιο καλή από την Α2 και πιο ανταγωνιστική”, ανέφερε αρχικά μαι πρόσθεσε: “Εχουμε πέσει σε έναν όμιλο που είναι πάρα πολύ δύσκολο με δύο φαβορί για άνοδο, τα Πευκά και τον ΖΑΟΝ από την Κηφισιά που έχουν δηλώσει ότι πάνε για άνοδο, τα Βριλήσσια που είναι μια παραδοσιακή δύναμη στο χώρο του βόλεϊ όλα τα χρόνια. Στόχος μας είναι να μπούμε στην πάνω τριάδα και θα έχουμε σωθεί, γιατί σε αυτό το γκρουπ οι ομάδες θα αγωνιστούν στη β’ φάση για την άνοδο. Δηλαδή θέλουμε να αποφύγουμε, τις θέσεις από την 4η και κάτω, εκεί όπου οι ομάδες θα αγωνιστούν για να διεκδικήσουν την παραμονή τους. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο με πολύ δουλειά και να έχουμε υγεία χωρίς τραυματισμούς. Θέλουμε να γίνει το πρωτάθλημα με την παρουσία κόσμου, να μην έχουμε πρόβλημα με τον κορονοϊό. Είναι πολύ σημαντικό αν έχουμε κόσμο γιατί η στήριξη των φιλάθλων είναι πολύτιμη βοήθεια. Είμαστε στο πιο ψηλό σημείο και εμείς και η Καλαμάτα ‘80, κάτι πολύ καλό για την πόλη και τον κόσμο της Καλαμάτας. Να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο να παρακολουθήσει τα παιχνίδια. Πιστεύω να καταφέρουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να πάνε όλα καλά”.

Τέλος Αυγούστου η προετοιμασία

Τη Δευτέρα 31 Αυγούστου θα ξεκινήσει ο Απόλλωνας και επίσημα την προετοιμασία του για τη νέα περίοδο. Νωρίτερα θα έχουν ξεκινήσει ατομικό πρόγραμμα κάποιες αθλήτριες και μετά θα ακολουθήσουν κανονικά το πρόγραμμα με τις υπόλοιπες αθλήτριες.
Αν και είναι ακόμη νωρίς ήδη ο Απόλλωνα έχει οριστικοποιήσει και τα φιλικά παιχνίδια που θα δώσει στη διάρκεια της προετοιμασίας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα συμμετάσχει και σε δύο τουρνουά, το ένα μάλιστα, το διοργανώνει η Καλαματιανή ομάδα και το οποίο είναι με αντιπάλους ομάδες του ομίλου της στην Pre League, καθώς και μία ομάδα από τη Volleyleague Γυναικών.
Τα φιλικά αρχίζουν το διήμερο 19 και 20 Σεπτεμβρίου, όπου ο Απόλλωνας θα λάβει μέρος στο τουρνουά “Black and white”. Είναι το πρώτο τουρνουά στο οποίο θα συμμετάσχει και γίνεται στην Πάτρα και το διοργανώνει η Ε.Α. Πατρών. Εκτός από τον Απόλλωνα και τη διοργανώτρια Ε.Α.Π. θα συμμετάσχουν ο Παναθηναϊκός και ο Απόλλων Πατρών.
Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου ο Απόλλωνας θα αντιμετωπίσει στην Καλαμάτα την ενισχυμένη ομάδα της Κορίνθου, η οποία αγωνίζεται επίσης στην Pre League, αλλά στον Α’ όμιλο.
Μετά, το διήμερο 3 και 4 Οκτωβρίου θα γίνει στο Κλειστό Γυμναστήριο του δημοτικού σταδίου Καλαμάτας, το τουρνουά που διοργανώνει ο Απόλλωνας και στο οποίο θα συμμετάσχουν το Μαρκόπουλο, η ΑΕΚ και οι Αμαζόνες, ομάδες από τη Volleyleague Γυναικών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του τουρνουά το Σάββατο 3 του μήνα θα παίξει η ΑΕΚ με τις Αμαζόνες στις 6 μ.μ. και αμέσως μετά θα αγωνιστούν ο Απόλλωνας με το Μαρκόπουλο.
Την επόμενη μέρα στις 4 μ.μ. θα διεξαχθεί ο μικρός τελικός και στις 6 το απόγευμα ο μεγάλος τελικός.

Το έμψυχο υλικό

Ο προπονητής Μπάμπης Μυτσκίδης που θα βρίσκεται στον πάγκο του Απόλλωνα για 5η σερί σεζόν, θα έχει για συνεργάτες του, τις Μαρία Κωστοπούλου, Βιβή Τασιοπούλου, ενώ σε ειδικό ρόλο θα βρίσκεται ο Κώστας Κουτράκης.
Ο έμπειρος προπονητής θα έχει στη διάθεση του τις Σοφία Καρακύκλα, Νίκη Κόλλια, Γωγώ Δεδούση, Ειρήνη Σακελλαρίου, Βασιλίνα Πετροπούλου, Καλλιόπη Αποστολοπούλου, Δανάη Μουρατίδη, Κωνσταντίνα Καραμούντζου, που ανανέωσαν τις συνεργασία τους, καθώς επίσης και τις Σοφία Γκιαούρη, Αντζελα Παπά, Μαρία Κωνσταντοπούλου, Εβελίνα Μπεσή, Αθηνά Σωτηρίου, που αποκτήθηκαν στη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου.

Κυκλοφόρησαν οι κάρτες διαρκείας

Σε κυκλοφορίες τέθηκαν πριν λίγες ημέρες οι κάρτες διαρκείας, που αφορούν στην οικονομική ενίσχυση της ομάδας, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που θα της παρουσιαστούν στη διάρκεια της χρονιάς.
Μάλιστα, οι αρμόδιοι του τμήματος βόλεϊ εξέδωσαν και σχετική ανακοίνωση, όπου σημειώνουν: “Πάθος για κορυφή !!!! Οι κάρτες διαρκείας και οικονομικής ενίσχυσης του τμήματος μας ήδη κυκλοφόρησαν !!!!! Με ειδικές εκπτώσεις στο κατάστημα αθλητικών ειδών Αlma Sport !!!!
Σημείωση δίχως κάρτα δεν θα είναι δυνατή η είσοδος στο κλειστό της παραλίας όπως αναμένουμε με τις ειδικές συνθήκες εισόδου στα γήπεδα και βέβαια χωρίς αυτήν δεν θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ιντερνετικά τα παιχνίδια μας γιατί θα είναι ονομαστικές με ειδικό bar code εισόδου στο λινκ.! Τηλ. Επικοινωνίας 6945592782. Γιατί είμαστε κομμάτι της κοινωνίας και προσφέρουμε σε αυτήν!!!!!”.