Πέμπτη, 10 Σεπτέμβριος 2020 11:38

ΚΑΛΑΜΑΤΑ '80: Ξεκίνησε με στόχο την άνοδο - Πρώτο φιλικό με τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό! (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Περαστική θέλει να είναι από τη νεοσύστατη Pre League Ανδρών η Καλαμάτα ‘80. Η Μεσσηνιακή ομάδα ευελπιστεί να πανηγυρίσει την άνοιξη την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ!

“Οπλα” της η ομοιογένεια, το οικογενειακό κλίμα και οι ποιοτικές προσθήκες. Η δουλειά για τη νέα σεζόν ξεκίνησε από τη Δευτέρα και χθες λίγο πριν την προπόνηση, η νέα Καλαμάτα ‘80 συστήθηκε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Η παρουσίαση έγινε στο “Καφέ Λωτός” στην πλατεία της Καλαμάτας, με τον πρόεδρο Κώστα Βλάση να μην κρύβει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι: “Για άλλη μια χρονιά είμαστε στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία. Είμαστε από τους... δεινόσαυρους, που έχουν επιβιώσει σε όλες τις ανακατατάξεις των ομάδων. Ουσιαστικά είμαστε στην ίδια κατηγορία. Χαρούμενοι που έχουμε αντέξει”

O κ. Βλάσσης ευχήθηκε να γίνει πρωτάθλημα με κόσμο και δήλωσε σίγουρος ότι θα έρθουν τα αποτελέσματα, αφού το ρόστερ είναι ποιοτικό.

Στάθηκε ακόμα στο γεγονός ότι πολλοί παίκτες μένουν για 2η και 3η χρονιά στην ομάδα, ενώ κάποιοι όμως οι Κακαλέτρης, Μπλάουελ, Μπουσούνης, Ντάκουρης ήταν αμούστακα παιδιά όταν φόρεσαν τη φανέλα και συνεχίζουν να τη φορούν.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στους Παναγιώτη Ντάκουρη και Στέφανο Μάνα, που βοήθησαν την ομάδα να εδραιωθεί στις εθνικές κατηγορίες. Οι δύο τελευταίοι κοουτσάρουν πλέον τους “Λύκους”.

“Ξεκινήσαμε από πέρυσι μ’ ένα πολύ στιβαρό κορμό. Εμειναν όλοι και ήρθαν οι Κακαλέτρης, Παλέντζας, Δαλακούρας και Στάμος. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ουσιαστικά είναι οι καλύτερες ομάδες της Α2”, δήλωσε αρχικά ο προπονητής της Καλαμάτας ‘80 Παναγιώτης Ντάκουρης και πρόσθεσε: “Θέλουμε να το ευχαριστηθούμε και να πάμε όσο γίνεται ψηλότερα. Στόχος είναι μία από τις δύο θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ ανόδου, Με σκληρή δουλειά, όμως και χαμηλούς τόνους”.

Σε ερώτηση της “Ε” ποιο είναι το “όπλο” της ομάδας για να καταφέρει να αλλάξει κατηγορία και επίπεδο, ο Π. Ντάκουρης δήλωσε ότι: “Είμαστε μια οικογένεια, μια γροθιά και έχουμε δημιουργήσει ισχυρό κορμό. Δεν θα είμαστε φωτοβολίδα και η Καλαμάτα είναι μια βολεϊκή πόλη”. Ο συνεργάτης του Στέφανος Μάνα ευχήθηκε μια σεζόν με υγεία και να εκπληρώσει η ομάδα τους στόχους της.

Ο Παναγιώτης Ντάκουρης ανακοίνωσε χθες και ένα πολύ δυνατό – ιστορικό φιλικό για την Καλαμάτα ‘80’, καθώς η μεσσηνιακή ομάδα θα αντιμετωπίσει στις 30 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα τον πρωταθλητή Ελλάδας Παναθηναϊκό! Ακόμα οι ιθύνοντες βρίσκονται σε επαφές με την πρωταθλήτρια Αγγλίας Πολόνια του Βαγγέλη Κουτουλέα, , προκειμένου να συμμετάσχει τον Οκτώβριο στο τουρνουά “Γιάννης Μπουσούνης” στην Καλαμάτα. Η Πολόνια μετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Τι είπαν οι παίκτες

Μήνυμα αισιοδοξίας έστειλαν οι παίκτες της Καλαμάτας ‘80 που μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου. Ο εκ των αρχηγών Κώστας Δημητούλης που βρίσκεται για 2η χρονιά στους “λύκους” είπε ότι στόχος είναι να ανέβει η ομάδα στη μεγάλη κατηγορία και με πολλή δουλειά μπορεί να τα καταφέρει.

Ο νεοαποκτηθείς Νίκος Παλέντζας δήλωσε ότι: “ Δεν ήρθα για να μιλήσω, αλλά για να δουλεύω και να κερδίζω κάθε αγώνα. Τα πράγματα εδώ είναι όλα οργανωμένα, επαγγελματικά και νιώθω σαν να είμαι πολύ καιρό. Πιστεύω ότι θα χαμογελάσουμε στο τέλος”.

Χαρούμενος που είναι μέλος της Καλαμάτας ‘80 δήλωσε ο Κώστας Δαλακούρας και τόνισε με οργάνωση και σωστή δουλειά, θα έρθουν στο γήπεδο τα αποτελέσματα.

Ο Αλέξης Μπούρας δήλωσε ότι ξεκάθαρος στόχος είναι η άνοδος, με την ομάδα να έχει δείξει από πέρυσι τις δυνατότητές της.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η... παλιοσειρά Δήμος Μπουσούνης που ευχήθηκε να έχει ξανά του χρόνου η πόλη μια ομάδα στην μεγάλη κατηγορία των ανδρών.

Ο Παναγιώτης Κακαλέτρης είπε ότι χαίρεται που επέστρεψε μετά από 4 χρόνια και ευχήθηκε να γίνει ένα καλό πρωτάθλημα.