Δευτέρα, 05 Οκτώβριος 2020 11:28

Το Μαρκόπουλο κέρδισε το τουρνουά στο Κλειστό - Σημαντικές εμπειρίες για Απόλλωνα (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Η ομάδα του Μαρκόπουλου, ήταν η νικήτρια του τουρνουά που διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο στο Κλειστό της Παραλίας ο Απόλλωνας Καλαμάτας, καθώς επικράτησε στον τελικό 3-0 σετ των Αμαζόνων.

Η Καλαματιανή ομάδα κατέλαβε την 4η θέση, αφού στο μικρό τελικό γνώρισε την ήττα με 3-0 σετ από την ΑΕΚ.
Ηταν ένα αρκετά καλό τουρνουά με τον Απόλλωνα να αντιμετωπίζει ομάδες από την μεγάλη κατηγορία του βόλεϊ και του δόθηκε η ευκαιρία να τεστάρει τις δυνάμεις του απέναντι σε πιο έτοιμες ομάδες, μεγαλύτερης κατηγορίας, οι οποίες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ξεκινούν τους αγώνες τους για το πρωτάθλημα της Volleyleague.
Πάντως αποκόμισε εμπειρίες και αγωνιστική βελτίωση. Κάτι που σημείωσε και ο προπονητής του Απόλλωνα Μπάμπης Μυτσκίδης σε σύντομες δηλώσεις τους στα ΜΜΕ, λίγα λεπτά μετά το τέλος του πρώτου αγώνα με το Μαρκόπουλο.

Το αρνητικό στοιχείο ήταν η απουσία του κόσμου λόγω της πανδημίας, αφού τα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν δεν επιτρέπουν στους φιλάθλους να δίνουν το παρών στους αγώνες. Σίγουρα υπάρχει συγκεκριμένων αριθμών φιλάθλων που θα είναι στα παιχνίδια, αλλά είναι κρίμα με τις ομάδες που βρέθηκαν στο σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα, να μην είναι κόσμος στο γήπεδο για να τους παρακολουθήσει.

Τραυματίστηκε η Ματζέφσκι

Πάντως το αγωνιστικό κομμάτι επισκίασε ο τραυματισμός της Πολωνοκαναδής αθλήτριας Νικάλα Ματζέφσκι, στο πρώτο σετ, του Σαββατιάτικου αγώνα με το Μαρκόπουλο. Η αθλήτρια σε μια προσπάθεια της στις αρχές του α’ σετ έπεσε άτσαλα στο έδαφος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο γόνατο. Αρχικά μεταφέρθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου, έχοντας αφόρητους πόνους και λίγο μετά διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας για να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ώστε να φανεί η σοβαρότητα του τραυματισμού της.

Μια ημέρα μετά, οι πρώτες ιατρικές εξετάσεις έδειξαν ότι ο τραυματισμός είναι σοβαρός και πλέον ο Απόλλωνας θα πρέπει να κάνει μεγάλη προσπάθεια για να βρει άλλη αθλήτρια στη θέση της ακραίας, για να καλύψει το κενός της άτυχης Νικάλα Ματζέφσκι
Αγωνιστικά η ομάδα φάνηκε ανταγωνιστική στο πρώτο σετ, αλλά το Μαρκόπουλο, ήταν πολύ πιο έτοιμο, καθώς την προσεχές Σαββατοκύριακο ξεκινά τα επίσημα παιχνίδια του στο πρωτάθλημα της Volleyleague και επικράτησε με 3-0 σετ.
Στο δεύτερο παιχνίδι έδειξε ακόμη καλύτερη εικόνα, όμως απέναντι της είχε μια αντίπαλο πιο έμπειρη και παρότι έκανε καλή προσπάθεια δεν ανταμείφθηκε γνωρίζοντας την ήττα με 3-0 σετ.
Από εκεί και πέρα θα συνεχίζει την προετοιμασία και τα φιλικά παιχνίδια για να μπορέσει σιγά – σιγά να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο και να είναι έτοιμη για το πρωτάθλημα της Pre League.

Τα άλλα ματς

Η ομάδα του Μαρκόπουλου και στα δύο παιχνίδια έδειξε αρκετά καλά στοιχεία και ότι θα είναι από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν στο πρωτάθλημα τους. Οι Αμαζόνες και η ΑΕΚ επίσης θα είναι δύο ανταγωνιστικές ομάδες της κατηγορίας.
Στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε το τουρνουά, οι Αμαζόνες κέρδισε επίσης με 3-0 σετ τη ΑΕΚ, δείχνοντας πως είναι πιο έτοιμες για τη συμμετοχή τους στο φετινό πρωτάθλημα της Volleyleague.
Η ομάδα της Νέας Ερυθραίας ηττήθηκε με το ίδιο σκορ στο τελικό από το Μαρκόπουλο, μια ομάδα που έδειξε ότι θα είναι από αυτές που θα πρωταγωνιστήσουν στο φετινό πρωτάθλημα.

Τα ματς της πρώτης ημέρας

ΑΜΑΖΟΝΕΣ – ΑΕΚ 3-0
Τα σετ: 25-12, 25-21, 25-16.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Ι. Κανελλίδης, Π. Χανδρινός.
ΑΜΑΖΟΝΕΣ (Στ. Ατσιδαύτης): Χριστοδούλου, Αρβανιτοπούλου, Γκρέκα, Βάιντοβα, Οουενς, Χρυσομμάλη, Σαμπάτη (λ), Κωτσιάκη, Σιδεράτου, Καραντάνη (λ), Τσιγαρίδα, Βαρουδάκη.
ΑΕΚ (Κ. Αρσενιάδης): Κουντουρά, Πιρβ, Διάλλα, Ζίντκοβα, Ράπτη, Φωτεινού, Μπελιά (λ), Πατέλη, Σουβαλιώτη, Καββαδία, Τουλγαρίδου (λ).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ 0-3
Τα σετ: 23-25, 18-25, 7-25.
Το παιχνίδι διαιτήτευσαν οι Π. Χανδρινός, Ι. Κανελλίδης.
ΑΠΟΛΛΩΝ (Μπ. Μυτσκίδης): Μουρατίδη, Κόλλια, Αποστολοπούλου, Παπά, Ματζέφσκι, Καρακύκλα, Γκιαούρη (λ), Καραμούτζου, Σωτηρίου, Κωνσταντοπούλου, Σακελλαρίου, Μπεσσή, Ν. Τζόλα (λ).
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ (Π. Τζιανγκρόσι): Αρναούτου, Μπράιαν, Δικαιούλια, Σπανάκη, Νικολογιάννη, Γκουντιμένκο, Κοττά (λ), Καραγιάννη, Λεπενιώτη, Ανυφαντή, Ευαγγελίου, Αλλαγιάννη, Δήμου (λ).

Τα παιχνίδια της 2ης ημέρας

Ο μικρός τελικός

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΑΕΚ 0-3
Τα σετ: 20-25, 25-27, 20-25
Το παιχνίδι διαιτήτευσαν οι Ι. Κανελλίδης, Π. Χανδρινός.
ΑΠΟΛΛΩΝ (Μπ. Μυτσκίδης): Κόλλια, Αποστολοπούλου, Παπά, Καραμούντζου, Καρακύκλα, Μουρατίδη, Σακελλαρίου (λ), Γκιαούρη, Μπεσσή, Κωνσταντοπούλου, Ν. Τζόλα (λ), Σωτηρίου.
ΑΕΚ (Κ. Αρσενιάδης): Κουντουρά, Πιρβ, Φωτεινού, Ζίντκοβα, Ράπτη, Διάλλα, Μπελιά (λ), Πατέλη, Σουβαλιώτη, Καββαδία, Τουλγαρίδου (λ).

Ο μεγάλος τελικός

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ – ΑΜΑΖΟΝΕΣ 3-0
Τα σετ: 25-18, 25-19, 25-21.
Το παιχνίδι διαιτήτευσαν οι Π. Χανδρινός, Ι. Κανελλίδης.
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ (Π. Τζιανγκρόσι): Αρναούτου, Μπράιαν, Δικαιούλια, Λεπενιώτη, Νικολογιάννη, Γκουντιμένκο, Κοττά (λ), Καραγιάννη, Ανυφαντή, Αλλαγιάννη, Δήμου (λ), Ευαγγελίου, Σπανάκη..
ΑΜΑΖΟΝΕΣ (Στ. Ατσιδαύτης): Βαρουδάκη, Αρβανιτοπούλου, Σιδεράτου, Βάιντοβα, Οουενς, Χρυσομμάλη, Σαμπάτη (λ), Κωτσιάκη, Τσιγαρίδα, Χριστοδούλου, Γκρέκα, Καραντάνη (λ).