Δευτέρα, 09 Νοέμβριος 2020 12:02

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: “Ελπίζουμε να ανοίξουν πιο γρήγορα τα γήπεδα”, λέει ο Μπάμπης Μυτσκίδης

Γράφτηκε από τον

Σε γενική αναστολή όλων των αθλημάτων, πλην της πρώτης κατηγορίας σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ ανδρών, εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων και θανάτων από τον κορονοϊό, προχώρησε πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση.

Μια απόφαση που πάρθηκε σχεδόν μία εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Pre League Γυναικών, στο οποίο συμμετέχει, παίζοντας στον Α’ όμιλο και ο Απόλλων Καλαμάτας.

Ετσι μετά από τη δεύτερη αναστολή, η Καλαματιανή ομάδα είναι αναγκασμένη να προσαρμοστεί στη νέα κατάσταση και να κάνει εκ νέου τον προγραμματισμό της περιμένοντας βέβαια και την κυβέρνηση για το πότε θα δώσει το πράσινο φως για την έναρξη των επίσημων αγώνων.

Στον Απόλλωνα αντιμετωπίζουν με μεγάλη σοβαρότητα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας και της προσπάθεια που έχουν καταβάλει ώστε να δημιουργήσουν ένα αρκετά ανταγωνιστικό σύνολο που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο πρωτάθλημα, αποφάσισαν να κρατήσουν τις αθλήτριες που προέρχονται από περιοχές εκτός Μεσσηνίας στην Καλαμάτα και να μείνει ενωμένη η ομάδα. Αυτό βέβαια θα αυξήσει τα έξοδα του Απόλλωνα, αλλά θέλουν με αυτό τον τρόπο να είναι οι αθλήτριες κοντά και όταν αποφασιστεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα να μην χρειαστεί πολύ δουλειά για να παρουσιαστούν έτοιμες στα επίσημα παιχνίδια.

Για αυτό το θέμα, αλλά και για άλλα, που αφορούν την αναστολή, τον προγραμματισμό από εδώ και μπρος, το πως θα μείνουν σε αγωνιστική κατάσταση οι αθλήτριες τις τρεις εβδομάδες της διακοπής και για την έως τώρα προετοιμασία της ομάδας, απάντησε στις ερωτήσεις που του θέσαμε, ο προπονητής Μπάμπης Μυτσκίδης.

- Πως υποδεχτήκατε την απόφαση για την αναστολή;

“Δυστυχώς για όλους είναι μεγάλο πλήγμα να σταματήσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων για δεύτερη φορά μετά το Μάρτιο. Είναι πολύ δύσκολο για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Οι ομάδες έχουν κάνει προετοιμασία, έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια για να ετοιμαστούν και να παίξουν. Εχουν γίνει λάθη και από την κυβέρνηση και από την ΕΟΠΕ. Στα κλειστά γήπεδα και στα γυμναστήρια έγιναν αγώνες χωρίς κόσμο, δεν είναι τόσο πολύ μεγάλη εστία μόλυνσης και μεταδοτικότητας του ιού σε σχέση με άλλα θέματα της κοινωνίας. Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Δυστυχώς ο αθλητής δεν μπορεί να προπονηθεί για ένα μήνα. Περιμένουμε πότε θα γίνει η επανέναρξη και μακάρι να αλλάξει κάτι, το εύχομαι. Αν περάσει ένας μήνας πάει στράφι όλο αυτό που έχουμε ετοιμάσει όχι μόνο εμείς, γενικά όλες οι ομάδες. Οποιος έχει παίξει και έχει ασχοληθεί με τον αθλητισμό καταλαβαίνει ότι είναι πολύ δύσκολο για έναν αθλητή να το διαχειριστεί αυτό. Να είναι προετοιμασμένος να ξεκινήσει τα επίσημα παιχνίδια και λίγες ημέρες πριν να του λένε δεν παίζεις”.

- Αλλάζει αυτή η απόφαση τον προγραμματισμό σας;

“Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι από τη στιγμή που δεν μπορούν να προπονηθούν οι αθλήτριες.

Ο Απόλλωνας κρατάει όλες τις παίκτριες και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αυτό δείχνει πόσο σοβαρά το αντιμετωπίζει η ομάδα γιατί κάνει κάποια έξοδα και πιστεύουμε και ελπίζουμε να ανοίξουν πιο γρήγορα τα γήπεδα”.

- Τι θα κάνετε στο διάστημα των τριών εβδομάδων που θα υπάρχει η αναστολή των αθλητικών δραστηριοτήτων;

“ Σίγουρα αυτό που θα κοιτάξουμε είναι να κρατηθούμε όσο μπορούμε με λίγο τρέξιμο. Ημασταν και σε καραντίνα 7 ημερών γιατί είχαμε ένα κρούσμα. Είχαμε φτάσει σε καλό σημείο θεωρώ και από εκεί και πέρα περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση, για να δούμε πως θα προετοιμαστούμε ανάλογα. Το θέμα είναι να ανοίξουν τα γήπεδα”.

- Από την έως τώρα πορεία της προετοιμασίας, τις προπονήσεις και τα φιλικά είσαστε ικανοποιημένος;

“Στα τελευταία φιλικά είχαμε φτάσει σε καλό επίπεδο και θεωρώ ότι ήμασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα. Δυστυχώς μας πρόλαβε η διακοπή”.