Τρίτη, 29 Δεκέμβριος 2020 13:42

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Ο ΠΑΣΑΠ ζητεί να τηρηθούν οι κανονισμοί

Γράφτηκε από τον

Μήνυμα έστειλε, με ανακοίνωσή του, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Πετοσφαιριστών (ΠΑΣΑΠ) για τη σημασία της διεξαγωγής της Volley League γυναικών χωρίς προβλήματα, μετά το «πράσινο φως» από τις αρμόδιες Αρχές.

«Με έκπληξη και οργή μαθαίνουμε (και ελπίζουμε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια), ότι ορισμένοι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα και όχι μόνο αυτό, αλλά και να συμπαρασύρουν σε ματαίωση ολόκληρη την Volley League γυναικών. Πιστεύουμε ότι η ομοσπονδία θα τηρήσει τον κανονισμό σε περίπτωση μη συμμετοχής σωματείου στο πρωτάθλημα. θεωρούμε αυτονόητο, ότι εφόσον δεν είναι η Πολιτεία αυτή που αποφασίζει τη ματαίωση του πρωταθλήματος, σε κάθε περίπτωση θα τηρηθούν τα ιδιωτικά συμφωνητικά από τους υπογράφοντες,» τονίζεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΑΠ που καταλήγει: «Ό,τι είναι καλό για τους αθλητές είναι καλό για το άθλημα.

Αναλυτικά, στη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΑΠ αναφέρεται:

«Η νέα ΚΥΑ συμπεριλαμβάνει την Α1 γυναικών στα αθλήματα που θα επιστρέψουν στα γήπεδα από 1/1/2021, κάτι που θα βοηθήσει στην ψυχική και οικονομική ενίσχυση των αθλητριών. Με έκπληξη και οργή μαθαίνουμε (και ελπίζουμε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια), ότι ορισμένοι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα και όχι μόνο αυτό, αλλά και να συμπαρασύρουν σε ματαίωση ολόκληρη την Volley League γυναικών.
Πιστεύουμε ότι η ομοσπονδία θα τηρήσει τον κανονισμό σε περίπτωση μη συμμετοχής σωματείου στο πρωτάθλημα. θεωρούμε αυτονόητο, ότι εφόσον δεν είναι η Πολιτεία αυτή που αποφασίζει τη ματαίωση του πρωταθλήματος, σε κάθε περίπτωση θα τηρηθούν τα ιδιωτικά συμφωνητικά από τους υπογράφοντες.
Μια ενδεχόμενη διακοπή, δημιουργεί αφερεγγυότητα, υποβάθμιση του πρωταθλήματος και υπογράφει την μη επαρκή προετοιμασία των αθλητριών που στελεχώνουν την Εθνική μας ομάδα, και τη στροφή πλέον των αθλητριών για μόνιμη σταδιοδρομία προς το εξωτερικό για ένα πιο σίγουρο μέλλον.
Η Α1 είναι το παράδειγμα και για όλα τα υπόλοιπα πρωταθλήματα (preleague, έως και λειτουργία ακαδημιών) και αποτελεί την ελπίδα για συνέχιση και όχι πλήρη διακοπή και απαξίωση. Θεωρούμε δεδομένη την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου από την ΕΟΠΕ.
Είμαστε εδώ και θέλουμε όλοι μαζί να οδηγήσουμε το ελληνικό βόλεϊ στη θέση που του αξίζει. Ό,τι είναι καλό για τους αθλητές είναι καλό για το άθλημα”.

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ