Δευτέρα, 11 Ιανουάριος 2021 14:03

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΑΚΟΥΡΗΣ: “Υπάρχει ελπίδα να ξεκινήσουμε και εμείς”

Γράφτηκε από τον
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΑΚΟΥΡΗΣ: “Υπάρχει ελπίδα να ξεκινήσουμε και εμείς”

Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει ο προπονητής της Καλαμάτας ‘80 Παναγιώτης Ντάκουρης, την απόφαση του ΕΟΔΥ για την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Volley League ανδρών.

Ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε αργά το απόγευμα της Παρασκευής (8/1) την επανεκκίνηση στην πρώτη κατηγορία του βόλεϊ ανδρών αφήνοντας αισιόδοξα μηνύματα για την πιθανότητα μέσα στο επόμενο διάστημα να πάρει σειρά και η Pre League εκεί όπου συμμετέχει και η Καλαμάτα ‘80.
Ο Παναγιώτης Ντάκουρης στη σύντομη επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μας μίλησε για την παραπάνω εξέλιξη, για το αν βλέπει να επιστρέφουμε σύντομα στην κανονικότητα, στο πως βιώνει την πανδημία και αν του λείπει η ενασχόληση με το βόλεϊ και επισήμανε ότι όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στην Pre League θέλουν να γίνει το πρωτάθλημα.
Ας δούμε αναλυτικά τι είπε στη σύντομη συνέντευξη που παραχώρησε στην “Ελευθερία”.

- Πως είδατε την απόφαση για την έναρξη του πρωταθλήματος της Volley League; Πιστεύετε ότι σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις για την Pre League;

“Είναι κάτι το οποίο έπρεπε να έχει γίνει. Κακώς δεν λειτουργούσε η Α1, όπως συνέβη με όλα τα υπόλοιπα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Βέβαια η υγεία όλων προέχει. Αλλά για εμάς θεωρώ ότι είναι μια θετική εξέλιξη γιατί πιστεύουμε αν όλα πάνε καλά και δεν συμβεί κάτι αρνητικά συνταρακτικό, υπάρχει ελπίδα να ξεκινήσουμε και εμείς. Οι ομάδες της Pre League βρίσκονται σε μια διαρκή επικοινωνία για το τι θα γίνει. Αλλά περιμένουμε τις αποφάσεις του ΕΟΔΥ”.

- Βλέπετε να ξεπερνάμε σύντομα την πανδημία τώρα που ξεκίνησε να εμβολιάζεται ο κόσμος ή μήπως είναι ακόμα νωρίς;

“Θεωρώ ότι ίσως να είναι η αρχή του τέλους. Οτι όλος ο κόσμος περίμενε αυτό το περιβόητο εμβόλιο. Από εκεί και μετά έχει να κάνει και με το πότε θα γίνουν οι εμβολιασμοί και πόσο μαζικά”.

- Στους παίκτες έχετε δώσει κάποιο πρόγραμμα προπόνησης ώστε να μην χάσουν μεγάλο μέρος από την αγωνιστική τους κατάσταση και να μπουν πιο γρήγορα σε κανονικά πρόγραμμα όταν πάρετε το πράσινο φως από την Πολιτεία για έναρξη της αγωνιστικής περιόδου; Ολο αυτό το διάστημα βρίσκονται εδώ στην Καλαμάτα;

“Η αλήθεια είναι πως όλοι οι αθλητές γυμνάζονται σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες που έχουμε. Ευελπιστούμε σύντομα πως θα δώσουν και σε εμάς το πράσινο φως να ξεκινήσουμε τις προπονήσεις μέσα στο γήπεδο. Για να γίνει επανεκκίνηση θα χρειαστούν 3-4 εβδομάδες για μια μίνι προετοιμασία. Αυτό περιμένουμε και εμείς και προσπαθούμε να διατηρηθούμε σε μια καλή φυσική κατάσταση. Ολοι οι αθλητές είναι εδώ πλην του Ντόντη που βρίσκεται στην Πάτρα”.

- Πως περνάτε αυτή την περίοδο της πανδημίας; Σας λείπει το βόλεϊ;

“Σε όλο τον κόσμο λείπει η καθημερινότητα τελικά. Σαφώς και σε εμάς λείπει πάρα πολύ το βόλεϊ. Καταλαβαίνω βέβαια ότι όλος ο κόσμος βρίσκεται σε μια πάρα πολύ δύσκολη θέση. Βέβαια όπως είπα και πιο πριν εμείς προσπαθούμε να προετοιμαστούμε καλύτερα με αυτές τις συνθήκες. Το χειρότερο όλων, σε όλο τον κόσμο είναι το ψυχολογικό κομμάτι και το πως θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Από εκεί και πέρα, εμείς με τις υπόλοιπες ομάδες της Pre League θέλουμε να στείλουμε στην ομοσπονδία ένα πλάνο πως μπορεί να γίνει το πρωτάθλημα γιατί είναι αμαρτία να μην γίνει η συγκεκριμένη διοργάνωση. Παρότι δεν είμαστε επαγγελματικά σωματεία έχουμε παίκτες οι οποίοι είναι επαγγελματίες τους οποίους εμείς στηρίζουμε και θέλουμε να γίνει το πρωτάθλημα”.