Τετάρτη, 27 Ιανουάριος 2021 20:39

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 3-0: Διαφορά κλάσης και άνετο τρίποντο (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 3-0: Διαφορά κλάσης και άνετο τρίποντο (βίντεο)

Επίδειξη δύναμης επί του ΠΑΟΚ που είχε απουσίες για τον Παναθηναϊκό. Οι πρωταθλητές έπαιξαν όμορφο βόλεϊ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και επικράτησαν με 3-0 των «ασπρόμαυρων» κάνοντας το πέντε στα πέντε στο φετινό πρωτάθλημα.

Όπως τελείωσε το περσινό πρωτάθλημα, το οποίο και κατέκτησε μετά από 14 χρόνια, συνεχίζει και το φετινό ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» χωρίς να συναντήσουν το παραμικρό πρόβλημα επικράτησαν του ΠΑΟΚ με 3-0 (25-18, 25-17, 25-21) και έκαναν το πέντε στα πέντε στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 14 βαθμούς και ετοιμάζεται για δύο μεγάλα ντέρμπι με Φοίνικα στη Σύρο και Ολυμπιακό στο Ρέντη που ακολουθούν.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα από τον Φοίνικα στην Πυλαία, δεν μπόρεσε στον Άγιο Θωμά να δυσκολέψει τους αντιπάλους του, κάτι λογικό αν σκεφτούμε πως έπαιξε με προβλήματα. Αρχικά ο Εβάντρο που θα αντικαταστήσει τον τραυματία Μπατατζίμ δεν πρόλαβε να είναι στην χώρα μας για να αγωνιστεί, ενώ δεν έπαιξε ούτε ο Ραφαήλ Κουμεντάκης λόγω προβλήματος τραυματισμού. Έτσι με βασικούς ακραίους τους Σωτηρίου και Καπετανίδη και έχοντας ουσιαστικά μοναδική απειλή τον Βαν ντε Ντρς, ηττήθηκαν από έναν καλύτερο την σημερινή ημέρα αντίπαλο.

Πήγε ο Γιάκομπσεν στο σερβίς και ο Παναθηναϊκός πήρε άνετα το πρώτο

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο σετ. Ένα πρώτο σετ στο οποίο οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο μέχρι και το 4-4. Στο σημείο εκείνο πήγε στο σερβίς ο Γιάκομπσεν και ουσιαστικά έβαλε τέλος. Ο Δανός είτε με άσους, είτε με δύσκολο σερβίς συνέβαλε τα μέγιστα στο να πάρουν οι πρωταθλητές προβάδισμα με 12-4 και κάπως έτσι τελείωσε το σετ. Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να αντιδράσει και να μειώσει την διαφορά, την οποία και κράτησαν εύκολα οι γηπεδούχοι κάνοντας με άνεση το 1-0.

Το ίδιο άνετα και το δεύτερο

Ίδια σχεδόν εικόνα είχαμε και στο δεύτερο σετ. Από το 2-2 ο Παναθηναϊκός πήρε μια διαφορά τριών πόντων με ένα 3-0, την οποία όχι απλά διατήρησε αλλά και μεγάλωσε. Οι... πράσινοι στο διάστημα αυτό ήταν εξαιρετικοί στο μπλοκ, κλείνοντας τον Βαν ντε Ντρις που έπαιζε ουσιαστικά μόνος του και οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα. Ο Κώστας Δεληκώστας άλλαξε τον Ντεσποτόφσκι βάζοντας τον Κομητούδη, αλλά δεν μπόρεσε να αλλάξει κάτι με τους πρωταθλητές να κάνουν επίσης με άνεση το 2-0.

Το πάλεψε στο τρίτο ο ΠΑΟΚ αλλά δεν μπορούσε

Στο τρίτο σετ ο ΠΑΟΚ έδειξε μια διάθεση να παλέψει και να το διεκδικήσει και να μειώσει. Προηγήθηκε για πρώτη φορά συνολικά στο ματς με 2-1, αλλά και πάλι ο Παναθηναϊκός έδειξε πως σήμερα ήταν καλύτερος. Οι... πράσινοι πήραν άνετα μια διαφορά τεσσάρων πόντων την οποία και κράτησαν παρά την αντίδραση των φιλοξενούμενων φτάνοντας και πάλι άνετα στο 3-0. Οι αντίπαλοί τους στο σετ αυτό έφτασαν τους 21 πόντους, αλλά και πάλι δεν μπόρεσαν να βάλουν δύσκολα στους αντιπάλους τους και έτσι το 3-0 και η 5η νίκη της ομάδας του Δημήτρη Ανδρεόπουλου αποκτήθηκε άνετα.

Πρώτος σκόρερ για τους... πράσινους που ήταν καλύτεροι από τους αντιπάλους τους σε όλες τις κατηγορίες (μπλοκ, σερβίς, επίθεση) ήταν ο Τσάτσιτς με 19 πόντους και τον ακολούθησαν οι Ράπτης με 15 και Ρανγκέλ με 10. Για τους ηττημένους ο Βαν ντε Ντρις με 19 ήταν ο μοναδικός που προσπάθησε και ο μοναδικός με διψήφιος αριθμό πόντων.

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Kυριοπούλου, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Νικάκης, Τόλιος, Γραμματεία: Εμμανοηλίδη.

*Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από 6 άσσους, 47 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 11 λάθη αντιπάλων και του Π.Α.Ο.Κ. προήλθαν από 2 άσσους, 30 επιθέσεις, 5 μπλοκ και 19 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-0 (25-18, 25-17, 25-21) σε 75'

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Τσάτσιτς 19 (14/22 επ., 4 άσσοι, 1 μπλοκ, 58% υπ. - 30% άριστες), Γιάκομπσεν 5 (1 άσσος, 4 μπλοκ), Ρανγκέλ 10 (9/13 επ., 1 μπλοκ), Ανδρεόπουλος 6 (3/10 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 80% υπ. - 40% άριστες), Ράπτης 15 (14/34 επ., 1 μπλοκ), Πελεκούδας 9 (7/9 επ., 2 μπλοκ) / Στεφάνου (λ, 50% υπ. - 21% άριστες), Πανταλέων.

Π.Α.Ο.Κ. (Κώστας Δεληκώστας): Άγκανιτς 5 (3/6 επ., 2 μπλοκ), Σωτηρίου 1 (1/7 επ., 60% υπ. - 40% άριστες), Τακουρίδης, Ντεσποτόφσκι 1 (1 άσσος), Καπετανίδης 8 (6/14 επ., 2 μπλοκ, 53% υπ. - 32% άριστες), Βαν Ντε Ντρις 19 (18/37 επ., 1 άσσος) / Κοκκινάκης (λ, 92% υπ. - 60% άριστες), Παπαλεξίου 2 (2/6 επ.), Κομητούδης 1 (1 μπλοκ).

Πηγή: gazzetta.gr