Παρασκευή, 29 Ιανουάριος 2021 11:08

Εναρξη προπονήσεων από τη Δευτέρα ζητεί η Καλαμάτα '80

Γράφτηκε από τον

Την άμεση έναρξη των προπονήσεων από τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου ζητεί η Καλαμάτα ‘80 και οι υπόλοιπες 11 ομάδες, που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην νεοσύστατη Preleague ανδρών.

Με κοινή επιστολή αξιώνουν να τους επιτραπεί από την προσεχή εβδομάδα η επιστροφή στα γήπεδα, αλλά και να ενημερωθούν για το υγειονομικό πρωτόκολλο, που θα πρέπει να ακολουθείται για προπονήσεις και αγώνες. Επίσης θέλουν τη διαβεβαίωση ότι το πρωτάθλημα θα αρχίσει και θα τελειώσει κανονικά. Η επιστολή απευθύνεται στην υπουργό Λ. Μενδώνη, στον υφυπουργό Λ. Αυγενάκη, στον γενικό γραμματέα αθλητισμού Γ. Μαυρωτά και στον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Γ. Καραμπέτσο. Την υπογράφουν η Καλαμάτα ‘80 και οι ΑΕΚ, Πανερυθραϊκός, Πανιώνιος, Α.Ο. Αιγιαλέων, Α.Σ. Κέρκης Σάμου, Αρης, Πιερικός, Πήγασος Πολίχνης, Αθλος Ορεστιάδας, Α.Ε. Κομοτηνής και Αριστοτέλης Σκύδρας. Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει: “Τα 12 σωματεία Πετοσφαίρισης που συμμετέχουν στην κατηγορία Preleague ανδρών, την ανώτερη κατηγορία αρμοδιότητας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να καταθέσουμε την άποψη και τα αιτήματα μας αναφορικά με τα ζητήματα που έχει προκαλέσει στην αθλητική μας δραστηριότητα η πανδημία. Την περσινή χρονιά, ανακοινώθηκε από την ΕΟΠΕ παρ όλη την αβεβαιότητα που προκαλούσε η έναρξη της πανδημίας, η δημιουργία της Preleague σαν αναβάθμιση της δεύτερης της τάξει εθνικής κατηγορίας βόλεϊ ανδρών, με σκοπό να συγκεντρώσει τις καλύτερες ομάδες από τους δύο γεωγραφικά διαχωρισμένους ομίλους της Α2 εθνικής κατηγορίας. Από την πρώτη στιγμή οι σύλλογοι που είχαμε δικαίωμα συμμετοχής, ενστερνιστήκαμε κοινά οράματα, και δημιουργήσαμε κοινούς τόπους συζητήσεων ώστε να ανταλλάσσουμε ειλικρινείς απόψεις με μοναδικό γνώμονα την αναβάθμιση του αθλήματος που υπηρετούμε. Ενώ η χρονιά μας ξεκίνησε ελπιδοφόρα, παρά την απουσία φιλάθλου κοινού στα γήπεδα, με τις απαγορεύσεις που έφεραν εκ νέου στη ζωή μας τον μήνα Νοέμβριο οι κυβερνητικές αποφάσεις, διακόπηκε βιαίως η αθλητική δραστηριότητα με αποτέλεσμα να μένουν όμηροι της κατάστασης σωματεία, προπονητές και αθλητές. Η συμμετοχή σε μια τόσο απαιτητική αν και ερασιτεχνική κατηγορία, απαιτεί από όλους τους εμπλεκόμενους, να λειτουργούν σε επαγγελματικά πρότυπα και να θυσιάζουν κομμάτια της επαγγελματικής η της προσωπικής τους ζωής. Τα σωματεία μας αντιλαμβανόμενοι τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, και πειθαρχώντας κάτω από το κοινωνικό καλό μέχρι στιγμής στωικά περιμένουν να μάθουν εάν και υπό ποιες προϋποθέσεις θα επανεκκινήσει η αθλητική τους δραστηριότητα. Ταυτόχρονα δεσμεύονται πόροι οικονομικοί και μη, σπαταλούνται εργατοώρες για να συντηρηθούν οι
σχέσεις με τους χορηγούς, ενώ έχουν χαθεί πλήρως οι οποίες εισπράξεις υπήρχαν από τις αναπτυξιακές δραστηριότητες. Ύστερα από 3 μήνες απραξίας, και ενώ τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου αρχίζουν να ενεργοποιούνται ξανά, ο αθλητισμός ξανά περιμένει. Τα σωματεία και οι αθλητές, παρ όλη την ψυχολογική κόπωση περιμένουμε να ακούσουμε περί της πολυπόθητης επανεκκίνησης της δραστηριότητας μας.
Λαμβάνοντας υπόψιν ότι
- Από 20 Ιανουαρίου έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού της χώρας με 18000 εμβολιασμούς ανά ημέρα
- Το άθλημα της Πετοσφαίρισης δεν έχει σωματική επαφή
- Αποτελούμε την ανώτερη κατηγορία ανδρών Πετοσφαίρισης της χώρας που διοργανώνει η ΕΟΠΕ
- Το σύνολο των αθλητών, προπονητών και συνοδών της κατηγορίας μας δεν ξεπερνά τα 240 άτομα
- Η ανάγκη για τουλάχιστον 4 εβδομάδες προετοιμασίας πριν τους επίσημους αγώνες όπου και απαιτείται η μετακίνηση εκτός νομού, μεταφράζεται σε μετακίνηση από τις αρχές του επόμενου μήνα, ημερομηνία που βάσει προβλέψεων θα έχει εμβολιαστεί μεγάλο μέρος των ευπαθών ομάδων
Ζητούμε άμεσα:
- Την επανέναρξη των προπονήσεων από Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου
- Την ενημέρωση για το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύσει για προπονήσεις και αγώνες
- Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής πρωταθλήματος

- Την διαβεβαίωσή σας ότι εκτός ΑΚΡΑΙΑΣ επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης το πρωτάθλημα μας θα διεξαχθεί κανονικά”.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ