Δευτέρα, 22 Φεβρουάριος 2021 14:17

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: “Βιαστική η ματαίωση του πρωταθλήματος”, λέει ο Μυτσκίδης

Γράφτηκε από τον

Βιαστική χαρακτηρίζουν στον Απόλλων Καλαμάτας την απόφαση της Ε.Ο.ΠΕ., να ματαιώσει τα πρωταθλήματα της Pre League Ανδρών και Γυναικών.

Αυτό υποστήριξε μεταξύ άλλων ο προπονητής της ομάδας Μπάμπης Μυτσκίδης μιλώντας στην “Ελευθερία”
Η απόφαση για την ματαίωση των πρωταθλημάτων ανακοινώθηκε από την Ε.Ο.ΠΕ. την περασμένη Τρίτη, ενώ 4 ημέρες μετά η κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη των λοιμωξιολόγων γνωστοποίησε ότι ανοίγει τα γήπεδα για να ξεκινήσουν προπονήσεις τα ομαδικά αθλήματα.
Σχετικά με το παραπάνω θέμα, ο προπονητής του Απόλλωνα Μπάμπης Μυτσκίδης, χαρακτήρισε την απόφαση, πέρα από βιαστική, πισωγύρισμα για το βόλεϊ.
“Είναι βιαστική η απόφαση της ΕΟΠΕ γιατί την Παρασκευή άνοιξαν και άλλα ομαδικά αθλήματα και σίγουρα θα ανοίγαμε και εμείς”, ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: “Τώρα δεν υπάρχει λόγος να ανοίξει το δικό μας πρωτάθλημα. Το παράλογο σε αυτή τη χώρα είναι αυτό που υπερισχύει. Θεωρώ ότι είναι πισωγύρισμα για το βόλεϊ που δεν θα γίνουν οι εθνικές κατηγορίες. Τα πρωταθλήματα μας δεν είχαν πίεση χρόνου και θεωρώ αυτή την κίνηση ήταν βιαστική. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απομακρύνονται οι αθλήτριες από τους αγωνιστικούς χώρους και θα υπάρχουν προβλήματα λόγω της μεγάλης αποχής. Οχι μόνο από την αγωνιστική απραξία, αλλά είναι θέμα βιοποριστικό για πάρα πολύ κόσμο. Ματαιώθηκε το πρωτάθλημα χωρίς να υπάρχει λόγος και από θέμα χρόνου. Ούτε για προπόνηση άνοιξαν τα γήπεδα για προπονήσεις, όπως υποστήριζε η Ε.Ο.ΠΕ. Είμαστε από τις λίγες ομάδες που θέλαμε να γίνει το πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα ας κρίνει ο καθένας αυτό που έγινε. Οσο για την κατάσταση που βιώνουμε με τον κορονοϊό σίγουρα υπάρχουν κρούσματα, αλλά δεν μπορούν να σταματήσουν τα πάντα, πρέπει να συνεχιστεί η ζωή”.
Ο Μπάμπης Μυτσκίδης συνεχίζοντας αναφέρθηκε στο σχεδιασμό της ομάδας, ενώ σημείωσε ότι η Ε.Ο.ΠΕ., πρέπει να δώσει απαντήσεις σε διάφορα θέματα που έχουν προκύψει. “Εμείς περιμένουμε το πράσινο φως για να μπούμε στο γήπεδο και να ξεκινήσουμε προπονήσεις. Χρειάζεται οι αθλήτριες να κάνουν μια επαφή στο γήπεδο για να μη μείνουν αρκετό καιρό σε απραξία. Από εκεί και μετά να δούμε πότε θα βγάλει ανακοίνωση η Ε.Ο.ΠΕ. γιατί έχει πολλά θέματα να λύσει. Υπήρχαν ομάδες που δεν ήθελαν να παίξουν και η ομοσπονδία έκανε το χατήρι των πιο πολλών, λόγω των εκλογών. Διέκοψε ένα πρωτάθλημα και πρέπει να δώσει απαντήσεις για το τι ισχύει τώρα και επίσης θα πρέπει να μας πει τι γίνεται με τις αθλήτριες οι οποίες έχουν πληρωθεί, ενώ υπάρχουν και άλλα εύλογα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν. Πριν τις εκλογές δεν βλέπω να γίνεται τίποτα μετά θα δοθούν απαντήσεις. Σαν Απόλλωνας περιμένουμε τις αποφάσεις της Ε.Ο.ΠΕ. για το τι θα γίνει για την επόμενη ημέρα” και κατέληξε σημειώνοντας ότι: “Εχουμε ένα ωραίο άθλημα και το μικραίνουμε μόνοι μας. Θεωρώ ότι η Pre League ήταν από τα καλύτερα πρωταθλήματα τα προηγούμενα χρόνια και κατάφεραν να μην το ξεκινήσουν καν. Είναι η πρώτη ομοσπονδία που ματαίωσε τα πρωταθλήματα της”.