Δευτέρα, 01 Μάρτιος 2021 12:40

ΒΟΛΕΪ: Θετικοί για επανέναρξη στον Μεσσηνιακό

Γράφτηκε από τον
ΒΟΛΕΪ: Θετικοί για επανέναρξη στον Μεσσηνιακό

Θετικά βλέπουν στο Μεσσηνιακό την πιθανότητα να επιστρέψει η ομάδα γυναικών βόλεϊ στις επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής της Ε.Σ.ΠΕ.Π.

Αυτό όπως υποστηρίζουν θα πρέπει να γίνει στην περίπτωση που το αποφασίσουν οι λοιμωξιολόγοι και στη συνέχεια η πολιτεία με τη διοργανώτρια αρχή να πάρουν την απόφαση για την επαναδραστηριοποίηση. Το παραπάνω σημείωσε μιλώντας στην “Ε” ο υπεύθυνος του τμήματος βόλεϊ του ιστορικού συλλόγου της Καλαμάτας Χρήστος Ζερίτης.
“Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να συνεχιστεί το πρωτάθλημα γυναικών, το οποίο σταμάτησε μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές, ανέφερε στο ξεκίνημα των δηλώσεων του και πρόσθεσε: ΄Όμως τον πρώτο λόγο έχουν οι λοιμωξιολόγοι, αυτοί θα πουν τι πρέπει να γίνει. Αν δοθεί το πράσινο φως για την επανέναρξη της αγωνιστικής περιόδου θα θέλαμε να γίνουν τα πρωταθλήματα και των Γυναικών αλλά και των Αναπτυξιακών τμημάτων, όχι με στόχους κατατάξεως αλλά με έναν τρόπο που μέσω της ανταγωνιστικής διαδικασίας θα τονωθεί η ψυχολογία των αθλητριών, να νιώσουν δηλαδή πως φθάνουν στο τέλος τους οι άσχημες μέρες των απαγορεύσεων και πως μέρα με την μέρα η ζωή τους επιστρέφει στις προηγούμενες καλές και χωρίς σκοτούρες εποχές. Επιθυμία για όλους εμάς που ασχολούμαστε με το βόλεϊ στο Μεσσηνιακό είναι να ξεκινήσουν προπονήσεις και οι ακαδημίες, ώστε τα παιδιά να μην χάσουν την ψυχολογία τους και το ενδιαφέρον τους για το άθλημα. Βέβαια αναγνωρίζουμε πως είναι πολλοί οι παράμετροι για να ληφθεί μια τέτοια απόφαση.
Πιστεύουμε πως, αν εξαιρεθούν οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και οι ασύμμετρες επιπτώσεις στους οικονομικούς δείκτες, όλοι μας αντιληφθήκαμε «το τι είχαμε και χάσαμε» και έτσι θα επιστρέψουμε στους αγωνιστικούς χώρους πιο συνειδητοποιημένοι, κυρίως τα παιδιά, και θα απολαμβάνουμε περισσότερο στο μέλλον, με τρόπο σοβαρό, την κάθε μέρα και το πιο απλό πράγμα που μέχρι χθες δεν του δίναμε σημασία διότι όλα τα θεωρούσαμε δεδομένα. Από μια προπόνηση, μια βόλτα, μια αγκαλιά, ένα φιλί, μια μικρούλα μάζωξη, έναν αθλητικό αγώνα, μια θεατρική παράσταση. Ήρθε η πανδημία να μας χτυπήσει το καμπανάκι. Άνθρωπε ξύπνα, μας είπε, απόλαυσε την κάθε σου μέρα, την κάθε στιγμή, το κάθε πράγμα μικρό ή μεγάλο. Ελπίζω πως όλοι γίναμε σοφότεροι”.
Στο Μεσσηνιακό είχαν προβλέψει έγκαιρα την πιθανότητα για νέο lockdown και φρόντισαν να δώσουν στους αθλητές και αθλήτριες όλων των τμημάτων ειδικά προγράμματα για να μπορέσουν να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση για όσο διάστημα διαρκέσει, όπως σημείωσε στη συνέχεια των δηλώσεων του ο έμπειρος παράγοντας.
“Στο Μεσσηνιακό είχαμε προβλέψει αυτές τις εξελίξεις έγκαιρα. Το έλεγαν οι επιστήμονες πως θα υπήρχε και 2ο και 3ο κύμα της πανδημίας. Κάναμε διορθωτικές κινήσεις, κυρίως στο τμήμα Βόλεϊ, και διασώσαμε πόρους του Συλλόγου μας και των Χορηγών μας για την επόμενη μέρα. Η φιλοσοφία μας πλέον είναι η επένδυση σε μικρές αθλήτριες από τον τόπο μας. Μας ενδιαφέρει να εκπαιδεύσουμε τη νέα γενιά αθλητριών με σωστό τρόπο. Οι γνώσεις και η ηθική των προπονητών μας αποτελούν τα εχέγγυα. Γι’ αυτό φροντίσαμε να δώσουμε τριών ειδών προγράμματα στις ακαδημίες και στις αγωνιστικές ομάδες όλων των κατηγοριών (και των τριών τμημάτων που συντηρεί το Σωματείο μας) ώστε οι Αθλήτριες και οι Αθλητές να έχουν όσο το δυνατόν μικρότερη απώλεια της μυϊκής τους δύναμης και της φυσικής καταστάσεως. Τα προγράμματα αυτά αφορούν ασκήσεις για το σπίτι, αλλά και για εξωτερικό χώρο. Θέλαμε με αυτό να κρατηθούν σε μια καλή, υποφερτή θα έλεγα, αγωνιστική κατάσταση.
Το μέλλον του Μεσσηνιακού είναι εξασφαλισμένο. Η ανακατασκευή του γηπέδου μας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και η σταδιακή μετατροπή του σε αθλητικό κέντρο, σε συνδυασμό με την λειτουργία των Ακαδημιών με εκατοντάδες αθλήτριες και αθλητές των τμημάτων Στίβου και Βόλεϊ (μετά την πανδημία θα λειτουργήσουν και ακαδημίες Ποδοσφαίρου) οι οποίοι εκπαιδεύονται σωστά με Αρχές και Αξίες, αλλά και η συσπείρωση παλαιών και νέων παραγόντων, συνεπικουρούμενοι από καλούς Φίλους και σοβαρούς Χορηγούς, μας γεμίζει ελπίδες. Και την Ελπίδα για ένα ευοίωνο Μέλλον επιθυμεί πρωτίστως να προσφέρει στα παιδιά ο ιστορικότερος Ελληνικός Σύλλογος. Ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. 1888”.