Δευτέρα, 01 Μάρτιος 2021 14:55

ΒΟΛΕΪ: Εναρξη πρωταθλήματος περιμένουν στον Ακρίτα

Γράφτηκε από τον

Στον Α.Ο. Ακρίτα Καλαμάτας βλέπουν με καλό μάτι την πιθανότητα να επαναρχίσει το πρωτάθλημα της Β’ εθνικής Ε.Σ.ΠΕ.Π.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να το αποφασίσουν οι λοιμωξιολόγοι και η κυβέρνηση, βλέποντας καθημερινά πως εξελίσσεται η κατάσταση με την πανδημία.
Για το θέμα της επανέναρξης του πρωταθλήματος, τις σκέψεις της Ε.Σ.ΠΕ.Π. για τις διοργανώσεις της, αλλά και το πως πως προσπαθούν οι αθλήτριες της Καλαματιανής ομάδας να διατηρήσουν την αγωνιστική τους κατάσταση, μίλησε στην “Ε” η ιδρύτρια και τεχνική σύμβουλος του Ακρίτα Μαίρη Τσιριμπή.
Για την επανέναρξη του πρωταθλήματος δήλωσε: “Εννοείται ότι θέλουμε να παίξουμε, αλλά με την προϋπόθεση να έχουν οι ομάδες τη δυνατότητα να κάνουν τουλάχιστον 4 εβδομάδες προετοιμασία. Γιατί οι αθλήτριες εκτός από την αποχή από τα επίσημα παιχνίδια, λόγω του lockdown δεν μπορούν να γυμναστούν. Ετσι για να αποφύγουν τυχόν τραυματισμούς, αλλά και να είναι σε μια καλή αγωνιστική κατάσταση θα χρειαστεί αυτό το διάστημα της προετοιμασίας να προπονηθούν πριν επιστρέψουν και πάλι στα επίσημα παιχνίδια. Βέβαια αυτή τη στιγμή το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε τους λοιμωξιολόγους γιατί αυτοί θα αποφασίσουν αν θα επιστρέψουν οι ομάδες στα γήπεδα”.
Στη συνέχεια η κ. Τσιριμπή αναφέρθηκε στις επαφές που γίνονται με την Ε.Σ.ΠΕ.Π. και τι σκέφτονται αν δοθεί το οκ για επιστροφή στη δράση. “Εχουμε επαφές με την διοργανώτρια αρχή, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο νέο αυτή τη στιγμή, είπε αρχικά και συμπλήρωσε: “Οπως προανέφερα πρώτα οι λοιμωξιολόγοι και η κυβέρνηση θα αποφασίσουν το πότε θα μπούμε στο γήπεδο για προπονήσεις και μετά η Ε.Σ.ΠΕ.Π. θα δρομολογήσει την επανέναρξη των αγώνων. Στις επαφές που έχουμε οι διοικούντες της ομοσπονδίας σκέφτονται να λειτουργήσουν τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα ώστε τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, να μη μείνουν εκτός αγωνιστικής δράσης για σχεδόν έναν χρόνο”.
Με ατομική προπόνηση, όσο αυτό είναι εφικτό, περνούν οι αθλήτριες της γυναικείας ομάδας το χρόνο τους όσο διαρκεί η πανδημία. Αν αποφασιστεί η επιστροφή στα γήπεδα, στόχος είναι η ομάδα να κάνει τον προγραμματισμό της για τη ερχόμενη σεζόν, όπως σημείωσε η κ. Τσιριμπή: “Σε ότι αφορά το γυναικείο τμήμα του Ακρίτα, οι αθλήτριες έχουν όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας επαφές με τον προπονητή και ακολουθούν κάποιο πρόγραμμα ατομικά η κάθε μία ώστε να διατηρηθούν σε μια καλή αγωνιστική κατάσταση. Από εκεί και πέρα όπως και να εξελιχθεί η χρονιά είναι χαμένη και γι’ αυτό αν επιτραπεί να μπούμε στο γήπεδο, θα αρχίσουμε σιγά - σιγά το σχεδιασμό για την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν”.

Ο πρώτος Μεσσηνιακός σύλλογος στο μητρώο της ΓΓΑ

Ο Ακρίτας με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι είναι ο πρώτος σύλλογος του νομού που εγγράφηκε στο μητρώο της ΓΓΑ. Αναλυτικά αναφέρει: “Οο σύλλογος μας έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος σύλλογος της Μεσσηνίας που μπήκε στη νέα ψηφιακή εποχή του ερασιτεχνικού αθλητισμού αφού ήταν ο πρώτος που κατάφερε την εγγραφή του στο νεοσύστατο μητρώο αθλητικών φορέων της ΓΓΑ. Επίσης έγινε και ο πρώτος σύλλογος πετοσφαίρισης στη Πελοπόννησο που πέτυχε την εγγραφή του και ένας από του πρώτους πανελληνίως. Πρωτιές παντού! Όλα αυτά αναφέρονται στη ΓΓΑ μετά τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα τι αρμόδιο υπουργείο.

Μετά τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο μάθαμε για όλες αυτές τις πρωτιές. Μετά ακολούθησαν όλοι οι άλλοι σύλλογοι που έχουν κάνει την εγγραφή τους μέχρι τώρα. Εμείς είμαστε εξαρχής νομότυποι χωρίς διορθώσεις στα βιβλία μας και στα δικαιολογητικά που στείλαμε για την εγγραφή μας”.