Δευτέρα, 08 Μάρτιος 2021 14:42

Στο Κατάρ για παγκόσμιο τουρνουά Αρβανίτη και Καραγκούνη

Γράφτηκε από τον

Τους αγώνες τους στο τουρνουά 4 αστέρων της F.I.V.B. στο πλαίσιο του World Tour, που διεξάγεται αυτές της ημέρες στο Κατάρ, ξεκινούν σήμερα οι αθλήτριες της Εθνικής ομάδας μπιτς βόλεϊ Βίκυ Αρβανίτη και Πένυ Καραγκούνη.

Οι δύο αθλήτριες βρίσκονται μαζί με τον Ομοσπονδιακό προπονητή Τίε Σαντάνα στο Κατάρ, όπου θα προσπαθήσουν να έχουν μια καλή παρουσία.
Χρειάστηκαν να περάσουν 548 ημέρες από την τελευταία φορά που οι Αρβανίτη, Καραγκούνη έπαιξαν τελευταία φορά παγκόσμιο τουρνουά, μετά τον σοβαρό τραυματισμό της Αρβανίτη στον αχίλλειο τον Οκτώβριο του 2019 αλλά και την ακύρωση όλων των διοργανώσεων λόγω της πανδημίας το 2020. Τελευταία διοργάνωση που συμμετείχε η Εθνική ομάδα μπιτς βόλεϊ ήταν στα τελικά του World Tour στη Ρώμη στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2019.
Αρβανίτη και Καραγκούνη βρίσκονται στο Νο5 των προκριματικών και θα ξεκινήσουν τους αγώνες τους σήμερα Δευτέρα 8 Μαρτίου και υπάρχει αισιοδοξία για μία καλή πορεία, στη πρώτη τους διοργάνωση μετά από 1,5 χρόνο.
Οι δύο αθλήτριες και ο Ομοσπονδιακός προπονητής που πραγματοποιούσαν καθημερινές και κλειστές προπονήσεις με ειδική άδεια από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στις εγκαταστάσεις του Σ.Ε.Φ. τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, πραγματοποίησαν τεστ COVID-19 πριν την αναχώρησή τους από την Αθήνα, ενώ με την άφιξή τους στο Κατάρ θα υποβληθούν σε νέο τεστ και υποχρεωτικά θα κάτσουν 24 ώρες καραντίνα. Οι διοργανωτές σε συνεργασία με την F.I.V.B. δημιούργησαν ειδικό συγκρότημα στο ξενοδοχείο για τους συμμετέχοντες και τους συνοδούς τους.
Με την πρόκριση στην Ολυμπιάδα του Τόκιο να βρίσκεται ακόμα ανοικτή, Βίκυ Αρβανίτη και Πένυ Καραγκούνη περιμένουν την ανακοίνωση της F.I.V.B. για το φετινό καλεντάρι του World Tour, ενώ ως χώρα έχουμε προκριθεί και στη Β' φάση του Continental Cup που θα διεξαχθεί τον Μάιο.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ